Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie 

Mam problem z serwerem globalnym a dokładnie z czerwonym alertem "Ta gra jest dla Ciebie niedostępna, spróbuj ponownie później" 

Dostałem odpowiedź na support, że korzystam z VPN'a. Mój adres sieci faktycznie ukazuje Anonymizing VPN: YES

Kilkukrotnie walczyłem i kłóciłem się z dostawcą aby coś z tym zrobił natomiast dostawca internetu próbuje zwalić winę na mnie, że nie chronię swojego adresu przez co tak się dzieje a prawda jest taka, że nie mam jak im udowodnić, że nie korzystam z podejrzanych stron itp.. 

Więc moje pytanie jest takie, czy jest możliwość jakiegoś obejścia tego? Czy jest możliwość aby system nie wykrywał tego w taki sposób? 

Opublikowano

ISP robi cię w konia. To jest typowy objaw transparentnego proxy po stronie dostawcy i nie masz możliwości obejścia tego. W ten sposób mogą logować, co do sekundy, chociażby adresy stron które odwiedzasz, linki do plików które pobierasz, itp. Natychmiast zmieniłbym dostawcę na twoim miejscu.

• 1 rok później...
Opublikowano

That’s frustrating! Some games and services flag certain IP ranges as VPNs even if you're not actively using one. You might try asking your ISP to assign you a new IP address or switch to a static IP if possible. Also, using a more ‘residential-looking’ VPN or proxy might help avoid detection in cases where you do need one