Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak więc podczas próby dołączenia na serwer hostowany na komputerze znajomego po długim "Łączenie z serwerem" wyświetla mi się cały czas błąd  "Connection time out: no further information" wcześniej poprostu pisało że przekroczyłem limit czasu, i nie dołączało. Czy ma ktoś pomyśl jak to rozwiązać? 

Dodam parę informacji do tego. Silnik serwera to forge, na serwerze są wgrane modyfikacje. Dwóch pozostałych kolegów nie ma problemu z dołączeniem, wchodzą prawie że odrazu, łączymy się na serwer przez tak zwane tunelowanie przez aplikaciję ngrok. Próbowaliśmy się połączyć także przez LAN niestety bezskutecznie. Próbowałem wielu rzeczy zaczynając od restartu routera i komputera przez reset sterowników, ipconfig po ponowną instacije lunchera czy Java. Wszystko to było bezskuteczne. Próbowałem wejść na serwer hypixel i tutaj nie było żadnego problemu. Dlatego teraz pytam tutaj czy ktoś ma jakiś pomysł. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez strangewax425
Opublikowano

Może firewall ci blokuje albo jakiś antywirus. Warto sprawdzić, niby banalne, ale często te pozornie duże problemy mają proste przyczyny.