Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaki posiadasz budżet na kupno?

okolice 4000 zł na nowych częściach

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?

Okolice lutego, marca

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

HP Victus 16-D0543NW 16.1" IPS 144Hz i5-11400H 16GB RAM 512GB SSD GeForce RTX3050 Windows 11 zamierzam grać na 1920x1080 

Do czego ma służyć komputer?

W większości do youtuba, ale w weekendy gram w gry najnowsze need for speedy i wiedźmin no i lubie nowości więc dobrze by było żeby poszły wszystkie nowe gry

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Czy części mogą być używane?

Chciałbym żeby pc był co najmniej tak wydajny jak mój aktualny laptop powyżej Laptop no i jak najbardziej energooszczędny aaa warto by było żeby posiadał bluetooth bo lubie grać na padzie od xboxa

Edytowane przez Indyv
Opublikowano

Przyjdź w lutym/marcu i określ swój budżet, bo "jak najtaniej" to nie budżet, dla jednego tanio to 1000 PLN, dla drugiego 5000 PLN. Określ także w jakiej rozdzielczości zamierzasz grać.

Opublikowano
Godzinę temu, Anhin napisał:

Przyjdź w lutym/marcu i określ swój budżet, bo "jak najtaniej" to nie budżet, dla jednego tanio to 1000 PLN, dla drugiego 5000 PLN. Określ także w jakiej rozdzielczości zamierzasz grać.

@Anhin uzupełniłem i chce się zoriętować co mam do wyboru 🙂 więc możesz mi odpowiedzieć normalnie? bo zbieranie informacji na ostatnią chwile jest głupie.. 

Opublikowano

@Indyv Co mam odpowiedzieć normalnie? Przyjdzie luty/marzec to można składać zestaw tydzień przed zakupem, dobiorę odpowiednie podzespoły i ewentualnie podlinkuję alternatywy, jeśli będą jakieś sensowne, ale skoro tak bardzo chcesz już teraz koszyk to proszę bardzo: https://www.morele.net/inventory/info/3b675821/. Nie wiem jak cenowo on będzie wyglądać w lutym/marcu 2024. Do tego dokładasz jakiś adapter Bluetooth 5.0 i tyle.

Opublikowano
10 godzin temu, Anhin napisał:

@Indyv Co mam odpowiedzieć normalnie? Przyjdzie luty/marzec to można składać zestaw tydzień przed zakupem, dobiorę odpowiednie podzespoły i ewentualnie podlinkuję alternatywy, jeśli będą jakieś sensowne, ale skoro tak bardzo chcesz już teraz koszyk to proszę bardzo: https://www.morele.net/inventory/info/3b675821/. Nie wiem jak cenowo on będzie wyglądać w lutym/marcu 2024. Do tego dokładasz jakiś adapter Bluetooth 5.0 i tyle.

@Anhin dziękuje ci bardzo 🙂 tylko tyle chciałem

Opublikowano

Ciekawe, że po koszyku zebrałeś informacje i nie chcesz dopytywać co, dlaczego i po co. Przy takich tematach mam czasem wrażenie, że odrabiam zadanie domowe ucznia klasy informatycznej.

Opublikowano

@Anhin porównałem sobie mój aktualny procesor z tym od ciebie i to samo z kartą graficzną wyszło że dużo lepiej a reszta to zaufanie wszystko na popularnej stronie z porównaniami benchmark :V 

Opublikowano

UserBenchmark? Jeśli tak to jest to mem, a nie benchmark i nie oddaje rzeczywistości, twórcy tego "czegoś" mają dziwne uprzedzenia co do AMD. No, ale tak - komputer wydajniejszy sporo od Twojego laptopa.