Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serverfiles Terenzo - Upgrade (2024) - C++20 / Visual Studio 2023 - By: Muchomor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.08.2023 o 13:45, LujekV2 napisał:

Kostiumy chyba nie działają jak trzeba

Pokaż ukrytą zawartość

U03sive.png

update.webp

Kostiumy naprawione + dodano możliwość pobierania z Google Drive.

Pobierzcie od nowa klienta i powinno trybić.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Po dodaniu itemu do gry tzn. w Navicat + Querry, wypakowałem folder "item" -> dodałem ikonę -> przypisałem id oraz numer ikony w pliku item_list, zapisałem. Spakowałem root oraz item. Następnie -> MySql2ProtoPack -> MySql2Proto. Wchodzę do gry, przywołuję item. Item jest, ale nie widać statystyk. Mogę go założyć, problemem jest też to, że mogę go umiejscowić tylko w 1 rzędzie 1 strony ekwipunku.

item.png

Edytowane przez Starbaks
  • muchomor321 zmienił(a) tytuł na Serverfiles Terenzo - Upgrade (2024) - C++20 / Visual Studio 2023 - By: Muchomor
Opublikowano

Pytanie, co jeśli w VM wymaga eksportowanego pliku o rozszerzeniu *.ova lub *.ovf a plik wirtualnej maszyny z paczki jest w rozszerzeniu *.vdi? Nie da się go zaimportować do programu, ani zmienić typu tegoż pliku.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Koniuszy52 napisał:

Pytanie, co jeśli w VM wymaga eksportowanego pliku o rozszerzeniu *.ova lub *.ovf a plik wirtualnej maszyny z paczki jest w rozszerzeniu *.vdi? Nie da się go zaimportować do programu, ani zmienić typu tegoż pliku.

Podczas tworzenia nowej maszynki wirutalnej masz opcje wyboru dysku wirtualnego czy chcesz stworzyc nowy czy użyć juz istniejacy czy nie tworzyc żadnego, ty wybierasz opcje nr2 czyli użyć już istniejący i tam dodajesz sciezke do tego pliku vdi. 

VDI to jest po prostu obraz dysku wirtualnego.

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
22 minuty temu, Fenczu napisał:

Mógłby ktoś podpowiedzieć co zrobić aby znajomi mogli wejść na serwer postawiony na hamachi? Daję im clienta z ip z hamachi widza kanał Norm ale mają błąd połączenia z serwerem.

Pewno zapore na OFF trzeba dac, generalnie teraz to malo kto sie juz w hamaka bawi i predzej oplaca sie kupic taniego VPSa.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, CraVe913 napisał:

Podpowie ktoś gdzie w tych plikach jest error log db i game ?
Z góry dzieki

Te pliki to nie jest terenzo tylko marty sama i znajc grzyba to w 99% to wyciek.

Grzyb se leci w choya z wami.

Nie ma w tych plikach error loga tylko podczas kompilacji wyskakuja ci errory czy warningi jak sie pojawia 

Edytowane przez Insigin

Opublikowano
W dniu 20.01.2024 o 10:29, Insigin napisał:

Podczas tworzenia nowej maszynki wirutalnej masz opcje wyboru dysku wirtualnego czy chcesz stworzyc nowy czy użyć juz istniejacy czy nie tworzyc żadnego, ty wybierasz opcje nr2 czyli użyć już istniejący i tam dodajesz sciezke do tego pliku vdi. 

VDI to jest po prostu obraz dysku wirtualnego.

Dziękuję, masz rację, przegapiłem ten krok - nie wiem jak to się stało. 😄 

Opublikowano

jak dodac bron? Probuje dodac, ikonka wyswietla sie poprawnie, ale nie lapie modelu .gr2 (plik nie jest uszkodzony, bo sprawdzalem tez kopie modelu czegos co juz istnialo)

Syserr pusty

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 8.02.2025 o 19:47, 𝓜𝓸𝓵𝓲𝓻𝓸𝓵 napisał:

Bo trzeba samemu ustawic.

ustawilem tylko mam problem bo z pierwszego wpisanego moba leci drop a z reszty nie

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć!

Przerabiam klienta z paczki Terenzo 2024 (Muchomor) i mam problem – wszystko spolszczone, gra działa, teksty po polsku, ale nie wyświetlają się polskie znaki (ą, ę, ś, ł itp.).

Locale zmienione (pl, locale.cfg = 10002 1252 pl), pliki .txt są w UTF-8 bez BOM, gra czyta teksty, ale zamiast polskich liter wyświetla krzaki lub znaki zapytania.

Podejrzewam, że problem leży w czcionce (font.dds / font.py) – wygląda na to, że nie zawiera polskich liter.

👉 Pytanie: macie może gotowy font z polskimi znakami pasujący do tego klienta?

Z góry dzięki, fajnie byłoby dokończyć porządne spolszczenie. 💪

Opublikowano

Kolejne banalne pytanie, odpaliłem pliki ale nie moge znalezc pliku do kompilacji - jest gdzies schowany dobrze, czy trzeba sobie samemu zorganizowac?