Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dyskusja - hostingi WWW

Pytanie

Opublikowano

Hej, zastanawiam się nad tym, co (oprócz pieniędzy rzecz jasna) najbardziej Was interesuje w kontekście hostingów WWW. Czy w tym przypadku wliczamy parametry serwera, opcję vps, indywidualny adres IP czy może np. nie lubicie DirectAdmin lub nginx czy innej usługi? Prosiłbym Was o opisanie tego w komentarzach. Temat czysto badawczy 🙂

Miłego popołudnia!

call of duty zombies GIF by Omaze

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

to co kolega wyżej i dostęp do SSH (ograniczony w przypadku konta hostingowego np. dla prostego odpalenia aplikacji node.js) pozwala to uniknąć godziny grzebania w panelu hostingowym by odpalić np. prosty chat w socket.io

dupa

• 0
Opublikowano

Czyli stawiam, że też composer? A co z innymi frameworkami np. Laravel?

+ Nie wiem jak aktualnie, ale większość hostingów też blokuje porty UDP, więc też pewnie serwerowcy gier pewnie na to by spojrzeli miłym wzrokiem

call of duty zombies GIF by Omaze

• 1
Opublikowano (edytowane)

Działanie frameworka typu Laravel, Symfony etc. to raczej podstawa, nie widziałbym korzystania z hostingu, który by nie oferował tak podstawowej możliwości, szczególnie, gdy tak wiele projektów na nich powstaje. Composer to także jedna z podstaw, która znacznie ułatwia, przyśpiesza i UMOŻLIWIA pracę. Jeśli chodzi o panele zarządzania, to jestem fanem DirectAdmina, przez wygodę i funkcjonalność. Jeśli miałbym wymienić panel, którego na pewno nie chciałbym ujrzeć u dostawcy, to byłby ISPConfig. Ma on już swoje lata, co widać okiem i jest mniej przyjemniejszy w konfiguracji. Co do webserver'a (nie wliczam zastosowania jako reverse proxy), to dla mnie najlepszym wyborem byłby LiteSpeed lub Nginx.

Edytowane przez sushiVo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...