Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dyskusja - hostingi WWW

Pytanie

Opublikowano

Hej, zastanawiam się nad tym, co (oprócz pieniędzy rzecz jasna) najbardziej Was interesuje w kontekście hostingów WWW. Czy w tym przypadku wliczamy parametry serwera, opcję vps, indywidualny adres IP czy może np. nie lubicie DirectAdmin lub nginx czy innej usługi? Prosiłbym Was o opisanie tego w komentarzach. Temat czysto badawczy 🙂

Miłego popołudnia!

call of duty zombies GIF by Omaze

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

to co kolega wyżej i dostęp do SSH (ograniczony w przypadku konta hostingowego np. dla prostego odpalenia aplikacji node.js) pozwala to uniknąć godziny grzebania w panelu hostingowym by odpalić np. prosty chat w socket.io

dupa

• 1
Opublikowano (edytowane)

Działanie frameworka typu Laravel, Symfony etc. to raczej podstawa, nie widziałbym korzystania z hostingu, który by nie oferował tak podstawowej możliwości, szczególnie, gdy tak wiele projektów na nich powstaje. Composer to także jedna z podstaw, która znacznie ułatwia, przyśpiesza i UMOŻLIWIA pracę. Jeśli chodzi o panele zarządzania, to jestem fanem DirectAdmina, przez wygodę i funkcjonalność. Jeśli miałbym wymienić panel, którego na pewno nie chciałbym ujrzeć u dostawcy, to byłby ISPConfig. Ma on już swoje lata, co widać okiem i jest mniej przyjemniejszy w konfiguracji. Co do webserver'a (nie wliczam zastosowania jako reverse proxy), to dla mnie najlepszym wyborem byłby LiteSpeed lub Nginx.

Edytowane przez sushiVo
  • 0
Opublikowano

Czyli stawiam, że też composer? A co z innymi frameworkami np. Laravel?

+ Nie wiem jak aktualnie, ale większość hostingów też blokuje porty UDP, więc też pewnie serwerowcy gier pewnie na to by spojrzeli miłym wzrokiem

call of duty zombies GIF by Omaze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...