Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam laptopa firmy Acer, model: Aspire F 15 F5-573G-57AS

Parametry:

Procesor Intel® Core™ i5-7200U

Pamięć RAM 8 GB DDR4

Dysk SSD

Grafika: NVIDIA GeForce 940MX 2GB GDDR5

Jest możliwość jakoś zwiększyć FPS? Mianowicie gierki mi luźno smigają ale problem w tym że chciałem zacząć przygodę ze streamingiem, a przy próbie rozpoczęcia transmisji, fps strzasnie lecą w dół. Coś wymienić? Dołożyć ramu czy może trzeba zacząć zbierać na nowy sprzęt? ;/

Opublikowano

Nie wiem czy się przyda ale takie coś znalazłem 

Chcąc streamować najnowsze gry w możliwie dużej jakości, warto zainwestować w mocną kartę graficzną, która pozwoli jednocześnie uruchomić gry oraz je stremować, niezwykle wydajny procesor, pojemny dysk twardy, na którym zainstalujemy gry i będziemy przetrzymywać oraz obrabiać wideo. Poza tym CPU musi być wspierany przez solidną ilość pamięci RAM. Poniżej prezentujemy podstawowe cechy, jakimi powinien odznaczać się dobry komputer do streamowania.

Procesor: Minimum czterordzeniowy procesor Intel Core i5 lub i7,

Karta graficzna: Minimum Nvidia GeForce GTX 600 i wyżej lub AMD Radeon HD 7800 i wyżej. Polecamy kartę graficzną Radeon RX 470 lub AMD R9 380X.

Dysk twardy: Minimum 500 GB HDD i 250 GB SSD. Warto pomyśleć o rozwiązaniu hybrydowym 1 TB SSHD,

Pamięć RAM: Dolną granicą powinno być 4 GB, a najlepiej pomyśleć o 8, czy nawet 16 GB szybkiej pamięci RAM.

##Źródło 

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Próbujesz streamować na niskonapięciowym dwurdzeniowym procesorze - wydajność jest adekwatna do możliwości tego procesora. GPU jest bez wsparcia NVENC.

Tutaj trzeba po prostu kupić albo nowy laptop albo PC, koniecznie z GPU NVIDII ze względu na NVENC.