Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaraz też będę czatował aby wyłapać największą liczbę online, tak jak ty najmniejszą 🙃🙃🙃

Nie ma co się przepychać i wyzywać od dzieciaków, widać że masz jakiś uraz do nich albo sam jeszcze nim jesteś.

Kto będzie chciał ten wejdzie i oceni, peace. 

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, lukszo napisał:

Zaraz też będę czatował aby wyłapać największą liczbę online, tak jak ty najmniejszą 🙃🙃🙃

Nie ma co się przepychać i wyzywać od dzieciaków, widać że masz jakiś uraz do nich albo sam jeszcze nim jesteś.

Kto będzie chciał ten wejdzie i oceni, peace. 

Ale o czym ty piszesz xD Odpaliłem stronę o godzinie 16 w sobotę czyli o godzinie i w dniu takim, gdzie tych ludzi zazwyczaj jest najwięcej i wyszła taka liczba, więc pretensje nie do mnie xD Nie wyzywam od dzieciaków, tylko tak się zachowujecie. Podaje wam fakty, nawet screena specjalnie wrzuciłem by potwierdzić swoje słowa, a wy dalej swoje. Teraz znów czatowałem by wyłapać liczbę, czy po prostu tyle ludzi gra? Niedziela godzina 17, 132 online. Po prostu skończcie manipulować, że gra więcej itd, bo nie gra xD

image.png

Opublikowano

Ale tu nikt nie manipuluje. 

Skończyłeś gierkę na Sidrze, opinie swoją przedstawiłeś - możesz już iść na inny serwer. 

Opublikowano
28 minut temu, lukszo napisał:

Ale tu nikt nie manipuluje. 

Skończyłeś gierkę na Sidrze, opinie swoją przedstawiłeś - możesz już iść na inny serwer. 

Nie no, nikt nie manipuluje faktami xd image.png - Już udowodniłem, że tak nie jest

image.png - kompletna bzdura xd, chyba nigdy na tych serverach nie grałeś 

image.png - patrz punkt 1 

Ja przynajmniej obiektywnie oceniłem server, przedstawiając fakty, a wy tylko bezsensownie sobie nabijacie komentarze, które mają na celu bronić server, ale robicie to strasznie nieumiejętnie. Ile dostajesz sm, za taki komentarz? xD 

Opublikowano

Więcej XD musisz pisać żeby brzmieć wiarygodniej. 

Zauważ, że od kilku wiadomości ty się rozpisujesz i podbijasz komentarzami, ja tylko krótko odpowiadam. 

Opublikowano

@lukszo W ogóle wiesz co to jest manipulacja, czy w szkole jeszcze tego nie uczyli? 

1 godzinę temu, lukszo napisał:

Skończyłeś lać wodę? To możesz już wyjść z tego forum, bo twoje komentarze dosłownie nic nie wniosły. Tamten przynajmniej przedstawia jakieś argumenty i jego posty mają jakiś sens, a twoje to zwykle lanie wody xd 

Godzinę temu, lukszo napisał:

Zauważ, że od kilku wiadomości ty się rozpisujesz i podbijasz komentarzami, ja tylko krótko odpowiadam. 

No to chyba niezbyt dobrze o tobie świadczy, tak zwane samozaoranie xD

Opublikowano

Kolejny.. albo multikonto 

Uwierz, że nie chce mi się odpisywać po raz enty na te same wasze wiadomości. 

Wyraziłem swoją opinię na temat serwera, która jest pozytywna i tyle, a wy macie na tyle nudne życie że musicie tu siedzieć i się rozpisywać w kilkunastu zdaniach w kilku wiadomościach na temat serwera na którym już nie gracie . 

Wystarczy tego spamu tutaj.

Opublikowano
Godzinę temu, lukszo napisał:

Więcej XD musisz pisać żeby brzmieć wiarygodniej. 

A bo xd jest wyznacznikiem wiarygodności? Już widzę, ostro się w twojej główce poodklejało xD
Rozpisuję się, bo mam coś z sensem do powiedzenia, w przeciwieństwie do ciebie, gdzie z twoich zdań dosłownie nic nie wynika xD Dyskusja polega na tym, że ja podaję konkretną liczbę wraz z dowodem w postaci screena, a ty łebku piszesz: Nie, Jest to wycinek z rana bla bla bo gra średnio 200 osób bla bla. Gówno wiesz i na siłę się udzielasz i jak ja mam z takim dzieciakiem normalnie dyskutować xD

3 minuty temu, lukszo napisał:

Kolejny.. albo multikonto 

Uwierz, że nie chce mi się odpisywać po raz enty na te same wasze wiadomości. 

Wyraziłem swoją opinię na temat serwera, która jest pozytywna i tyle, a wy macie na tyle nudne życie że musicie tu siedzieć i się rozpisywać w kilkunastu zdaniach w kilku wiadomościach na temat serwera na którym już nie gracie . 

Wystarczy tego spamu tutaj.

Pewnie, że multikonto xD Jedno zrobiłem w 2012 drugie w 2014 roku, właśnie po to, by takiego łebka jak ty potem wyjaśniać. O Matko xDDDD

Opublikowano

Specjalnie zrobiłem konto aby napisać opinie o serwerze. Dodam, że gram od początku roku na nim. 

Klimat oldschoola zachowany, spoko community, nieznaczna ilość problemów które są rozwiązywane na bieżąco za to duży plus dla administracji. 

Ludzi na bossach jest sporo, na metinach w red lesie oraz sohan również . Mapy początkowe tj. m1,m2,pustynia mało oblegane, dolina też nie ma dużo graczy. 

Graczy online myślę, że jest w granicach 100 - 150 w zależności od godziny. Mam wrażenie, że najwięcej graczy jest po 22:00 / 23:00.

Ogólnie serwer na duży plus, takie 9/10. Jedyny minusik za małą reklamę, przydałoby się ze stu graczy więcej żeby rozbujać rynek.

Jeżeli ktoś szuka fajnego oldschoola, a nie przeszkadza mu ilość graczy na poziomie 150 online to jak najbardziej polecam bo rozgrywka jest zbalansowana i przyjemna. 

Tak na marginesie polecam zacząć w chunjo bo faktycznie jest najwięcej polaków, ja zacząłem w shinso i gram z samymi rumunami 🙂 

Opublikowano
11 minut temu, Rebel89 napisał:

Reklama ruszyła ? Wchodzę do gry a tu w m1 z 20-30 postaci z bardzo niskim lvlem 😄 

Tak, kilku youtuberów z Rumunii prowadzą serie + zaczęły się streamy od nich, więc jest spory nalot kolegów z RO 😄 

Opublikowano
18 godzin temu, DEJVinho napisał:

Tak, kilku youtuberów z Rumunii prowadzą serie + zaczęły się streamy od nich, więc jest spory nalot kolegów z RO 😄 

A to dopiero początek reklamy. Dobrze, że te cygany zaczynaja głównie w jinno, będzie kogo bić.

Jak ktoś od nas to najlepiej chunjo wbijać, najwięcej Polonii 🙂

Opublikowano

Fajnie, właśnie widzę codziennie streamy youtuberów co mają nawet po 5k + subów . Idzie teraz odczuć napływ nowych grajków bo skupują początkowe itemasy ze sklepów. 

Wiecie czy w PL również ma zamiar ogarnąć jakąś reklame ? Gdyby jeszcze u nas zrobił reklamę to w ogóle bomba 😄 

Opublikowano
15 godzin temu, Rebel89 napisał:

Fajnie, właśnie widzę codziennie streamy youtuberów co mają nawet po 5k + subów . Idzie teraz odczuć napływ nowych grajków bo skupują początkowe itemasy ze sklepów. 

Wiecie czy w PL również ma zamiar ogarnąć jakąś reklame ? Gdyby jeszcze u nas zrobił reklamę to w ogóle bomba 😄 

Avenes nagrywa jedynie na ten moment z PL z tego co mi wiadomo 

Opublikowano
W dniu 18.01.2023 o 10:22, lukszo napisał:

A to dopiero początek reklamy. Dobrze, że te cygany zaczynaja głównie w jinno, będzie kogo bić.

Jak ktoś od nas to najlepiej chunjo wbijać, najwięcej Polonii 🙂

Można do gildii? 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, luki3507 napisał:

Można do gildii? 

W chunjo jest jedna prawilna gildia, zapamiętaj to sobie sobie 

Edytowane przez DEJVinho
Opublikowano
20 godzin temu, luki3507 napisał:

od którego lvla rekru? 

Daj nick lidera

AvenDT69, rekrutują wszystkich, którzy mają wiecej w bicepsie niż lider, czyli powyżej 30cm+. 

btw. Wskoczyła fajna aktualizacja dla nowych graczy, więc warto podbijać - nie jest już ciężko rozpocząć gre 🙂 

Opublikowano (edytowane)

First of all i want to thank each and everyone of you for your implications in the comment sections.

For me its enlightning to see interest and criticism no mater if its constructive or destructive.

I am a man who understands verry well and i dont rush into things, thats why we will let Sidra speak for itself.

I mean results, not words that are not valuable with no facts.

Usually i stay in the shadow but i have a respect for Polish Players so thats why i will answer just a few comments...

Comments that affect me personaly wich are either not true or not well understand, but i don't blame anyone.

Everyone should have the freedom to speach whatever they want but its important so that in the end, truth is transparent.

On 12/25/2022 at 11:54 PM, Insigin wrote:

I can also write to some player that the work on the wree server is smoking, even though another server is already being put up for clothes.

The technician has long shown that it is not worth trusting him, two views of Corvus and Rise of Vikings clearly proved the quality of the technician's servers that it is not even worth going there. 

I also wish you good luck on the server🙂

It is true that i was the technician from Corvus and Rise of Vikings, however those were my projects where i learned all my skills and capability.

I was paid with percentage in those servers to be a server technician who maintains, does all the updates and requirements asked by the owner.

So for that, i belive its not fair to punish me with the pain of working and earning some deserved money for projects in the past.

Sidra2 is now my project where i work for no one, i have taken responsability in my hands and i take verry much care of players and updates.

As i said, im not blaming you, im just delviering the truth transparent so everyone can know a true version of whats going on.

On 12/26/2022 at 1:31 PM, ENEEJ wrote:

I can see that a little war is going on here, so I'll add something from myselftoo 😄
I've been playing since the small beta and the official start of this server, generally it's nice that such an oldschool has started, nostalgia and wgl but after hitting lvl 60 the server is terribly bored.
1. Protection against cheats are negligible, practically 80% of cheats work there, which has already been discussed with the administration several times, but you can see that they don't care.
Exp flies terribly poorly but that's in my opinion. As for the Itemshop, there are few things to choose from, but when you do classic, there are no costumes with bonuses, only costumes.
The prices are not high, but there is not much to buy there because there is simply nothing there 😄.

2. In my opinion, the server will stop from 2 weeks to a month and then there will be drops in players, which are so few for an international, but I also understand that odlschool is a limited community.

[...]

1. It is true that the server has a low protection for farm-bots and other software directly injectable into the client.

Until now we only had a hack-protection that blocks all the waithack, x3 damage, speedhack, so the hardcore hackers are stopped and they can do nothing about it.

As far for the client protection against injections, the metin2 marketplace was lacking of protections, no money can buy you something that doesent exists.

We had Uriel Anticheat but he doesent offer support anymore, we still have acces to it but we decided to remove it because of stupid errors for no reason.

We are searching for a solution but it has come to our ears that a good protection is now available again so we may take a look.

2. Its nonsense to promise anything about this subject but i feel like i can't stay silent.

So my respons will be simple and short, here it is:

Sidra2 will close when i will be in one of those two places:

image.jpg

Gurney%20Unit%20Prison%20MN%20TT%2004.jp

On 1/7/2023 at 5:34 PM, kaka22222 wrote:

As a person who has been playing since the beginning, about a week, although the game was pleasant despite the bugs, I advise against it. 400 people started and according to people's promises, this number was to grow over time. At the moment it's Saturday at 4 pm and 100 people are playing. Stop writing that the server will develop, that there will be more players, because it will not happen, and you are only deluding yourself. If anyone is wondering whether to stick, then if you don't mind minor bugs, online amount, poorly developed market due to online amount, go ahead and play, because the server is even pleasant

image.png

I never promised that from 400 online players the number will grow, i just wished for it.

But luck wasn't on my side.

Sometimes from there you can go well or you can have a fall like i did.

I take responsability for it, there was a lot of errors, minor bugs, and unbalances in the game, wich now are all fixed.

The last sentece that i said its just the oposite of what you said, that the server will not develop.

Sidra 2will always develop in a good way because i will make sure, i'm happy with the server, with my work and with the updates.

Even though some servers started to just copy past our gameplay and ideeas its just proving me that im on the right track.

Mark my words: Its easy to open a server, its hard to keep a serves.

And i could have easily just faked the numbers like everyone does, i just want to be different, i want my battle to be hardcore, hahaha

Joking, i just cant lie my own players and to myself that there are 800 online when in fact there are 150, i stopped lying when i see it has consequences

Edytowane przez Thrally
Opublikowano

Eh nie grałem już od dawna w metina, chciałem po latach sobie odświeżyć wspomnienia z 2007-12 roku gry w mt2, wpadłem sądząc zacny hard ale jak widzę kilka osób online i schemat ten sam co 10 lat temu to wole sobie sam grać na hamaku z plikami RykoXa.

Prezka fajna, i dobrze zrobiona ale nic poza tym, mało tego w serwerze macie takiego backdoora ze można sobie przesłać przez api pare zapytań.

I na litość boską używacie serwerowni z linuxem a standardowe passwd i do tego chmod w miejscu który daje możliwość zrobić sudonersa.

Amatorka, nie będę ani wrzucać dowodów, czy tłumaczyć również nie mam zamiaru tego wykorzystać, po prostu mówie wam to jako stary wyga w metinie i serwerach oraz programista Pythona/Javy/Admina Serwerów... itp. 

Spróbujcie chociaż coś zrobić prócz kosmetyki ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...