Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka dostałem klawiaturę genesis thor 150 hybryda  na urodziny

jak się ona ma do kruxa na membranach za około 100zł ? lub krux mechaniczny na gateronach za 200zł ? 

osobiście bym nie wziął tej klawiatury.

Opublikowano

Albo do Corsair'a K55 RGB Pro jeśli już o tej półce cenowej i membranie mowa. Ogólnie, jeżeli nie miałeś do czynienia z mechanikami zbyt wiele to zapoznaj się np. z tym materiałem zanim coś wybierzesz:

Opublikowano

szczerze to ta klawiatura thor 150 z tymi switchami hybrydowymi jest trochę dziwna niektóre klawiszę działaja inaczej od innych tak jakby ciężej

nie wiem czy da sie to jakoś zmienić smarując czy cuś xd

Opublikowano

Pewnie mało by to dało - w Logitechu G413 problem był podobny - niektóre klawisze chodziły z oporem, jakby ocierały się o korpus switcha. Pewnie w tym Genesisie jest użyty jakiś mierny sort switchy - stem wygląda jak wypust Outemu/Gaote - pewnie jak zdejmiesz keycapa to się dowiesz czyje switche to są - powinien być napis na korpusie switcha. Po przygodach z Romer-G mam uraz do hybryd, tym bardziej jak kosztują 100 PLN.

Jak możesz to oddaj tę klawiaturę i dołóż do Kruxa Atax Pro/Neo Pro na Gateronach - bardzo płynnie działają te switche.