Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minehost mocno overselluje, na Bloomie za ~110zł dostaniesz 2 dedykowane wątki ryzena piątej generacji, co wystarczy dla 50 graczy jeśli nic nie napsujesz podczas konfiguracji serwera.

Opublikowano

Nie słuchaj różnego rodzaju naganiaczy i nie bierz hostingu przy tej ilości graczy. Do 100zł spokojnie znajdziesz porządnego VPS-a i tylko wtedy masz gwarancję, że faktycznie dostajesz zasoby za które płacisz. To, że widzisz jakieś wątki i jakiś ram nie znaczy absolutnie nic. O wydajności I/O już w ogóle nie wspominając.

Opublikowano
22 minuty temu, monsune napisał:

nie bierz hostingu przy tej ilości graczy.

Przypominam, że vpsy też kupuje się na hostingach.

22 minuty temu, monsune napisał:

znajdziesz porządnego VPS-a i tylko wtedy masz gwarancję, że faktycznie dostajesz zasoby za które płacisz

Hosting vps może oszukiwać tak samo jak prosty hosting Minecraft, już parę razy widziałem jak hostingi vpsów zamiast ramu dają swap, a vps z dedykowanymi wątkami procesora to rzadkość. Trzeba też pamiętać, że większość hostingów vps oferuje jedynie procesory pod środowiska w pełni wielowątkowe, które nie poradzą sobie z Minecraftem.

Opublikowano

Dlatego powiedziałem, że porządny VPS, np. z OVH. Oczywiście, że większość daje wirtualne rdzenie bo dedykowane to oczywiste marnowanie zasobów i nie wierzę żadnej firmie która twierdzi, że daje rzeczywiste, no chyba, że cena jest już taka, że taniej lub tak samo wyjdzie zamówić dedyka. O wiele łatwiej trafić na wałek w hostingu typu shared niż w przypadku renomowanej oferty VPS. Posiadaną realną moc obliczeniową bardzo łatwo zweryfikować mając VPS-a, natomiast na hostingu nie jest to możliwe. A jeżeli chodzi o wielowątkowość to pamiętajmy, że właściwie wszystkie hostingi minecrafta jadą w ten sposób, więc tym bardziej należałoby je skreślić. Argument absurdalny.

Opublikowano
Godzinę temu, monsune napisał:

Dlatego powiedziałem, że porządny VPS, np. z OVH.

Piszesz "porządny vps", a jako przykład podajesz ovh z procesorami nieprzystosowanymi pod mc i bez jakiejkolwiek ochrony przed atakami 👏

większość daje wirtualne rdzenie

Czym według ciebie jest "wirtualny rdzeń"?

O wiele łatwiej trafić na wałek w hostingu typu shared niż w przypadku renomowanej oferty VPS.

Dlatego polecam tylko i wyłącznie sprawdzone przeze mnie hostingi przy których mam pewność, że takie problemy nie występują.

A jeżeli chodzi o wielowątkowość to pamiętajmy, że właściwie wszystkie hostingi minecrafta jadą w ten sposób

Nie wiem gdzie patrzysz, ale z polskich popularnych hostingów używających takie procesory są chyba tylko titanaxe i minehost. Najczęściej używanymi procesorami w hostingach mc już od dawna są ryzeny.

Opublikowano

Kolejny raz wypisujesz tak ciężkie herezje, że aż nie wierzę. Szkoda w ogóle coś pisać dalej. Widać, że z praktyką wirtualizacji ani rzeczywistą wiedzą to ty nic wspólnego nie masz i nie miałeś, a siedzisz i uparcie tłoczysz te swoje brednie (pompując swoje ego przy okazji) ludziom, którzy sugerują się twoją rangą i brną w kanał jeden za drugim.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Czy minehost jest dobrym hostingiem?
  • 2 tygodnie później...