Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup nowego smartfona do 3000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Zaczynam rozglądać się za telefonem do wymiany (tak wiem że robiłem kiedyś post na ten temat lecz teraz przyszedł na to czas) i chcę posłuchać waszych propozycji.

Na wstępie chciałbym powiedzieć że nie interesują mnie telefony marki huawei z względu na to że mi one nie pasują, oraz sony. W przypadku samsunga jedynie dobre propozycje ponieważ z moim obecnym nie mam dobrych przeżyć (samsung galaxy a6+ 2018)

Co interesuje mnie aby takowy telefon posiadał:

-cena max 3000zł ale mogę trochę dopłacić (bo chcę mieć lepszy telefon na wakacje)

-pojemna i długo trzymająca bateria oraz żywotna

-mocny pod względem podzespołów aby uciągał lepsze tytuły gier mobilnych (głównie genshin impact)

-min 6gb ram (ale to chyba teraz jest standard więc jakby dało rade to bym chętnie przyjął mocniejszą wersje)

-min 128gb pamięci wbudowanej (dlaczego aż tyle? A to dlatego że u mnie z pamięcią zawsze były problemy)

-łatwa dostępność

-wielkość oraz waga telefonu nie ma znaczenia byle by nie był za duży ani za ciężki (wielkość myślę max 6.5 cala a w przypadku ciężkości to tak aby nie był taki ciężki jak mój obecny)

-długo wspierany

-wolałbym wejście usb typ c lub lightning (w iphonach) może nie pakować się w kupno ale w najem jak w imad https://imad.pl/dla_ciebie/najem ? 

-no i ostatnie ale również ważne, aby był przystosowany do nowych standardów (5G ale jak się nie znajdzie to nic nie szkodzi)

Każdy telefon biore pod uwagę oprócz tych 3 marek co napisałem u góry*

* - w przypadku samsunga wolałbym żeby był ok bo teraz dużo negatywnych opini o nich słysze oraz przeżywam jeden z gorszych modeli (moim zdaniem)

Telefony typowo gamingowych również za bardzo nie chce bo chcę mieć telefon do zwykłego użytku

Edytowane przez JAMIEJamie 888
Opublikowano

Przerabiałem wiele różnych modeli telefonów, z wielu różnych segmentów cenowych. Zaczynając od LG, później Huaweie, Honory, Samsungi, wszystko dziadowe. Bebechy niby porządne, ale w ostateczności kończyło się tym samym. Po roku użytkowania zmulały niemiłosiernie. 

Zawsze byłem przeciwny Xaiaomi. Moją uwagę zwrócił POCO F3 8/256. 

Całkiem spoko opcja. 8 GB RAM + 3GB z rozszerzenia pamięci, 256GB, 5G, Snapek 870, wejście USB typu C, aktualnie Android 12, ma dostać jeszcze 13. Telefon mam od roku, zero zmuł, bateria, jak na tak wielki telefon, z ciągłym użytkowaniem 5G starcza średnio na 1,5dnia. Wszystkie gry w jakie grałem, wymagające, mniej wymagające zero laga, brak problemu z przegrzewaniem. Rok temu kosztował 1800, teraz widziałem za 1600. Myślę, że spoko opcja do uwzględnienia. 

Tak samo nie zauważyłem problemów z nakładka MIUI, na którą wiele ludzi narzeka. Polecam. 

9368_gold.png

Opublikowano

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem smartfona Honor 20 pro po zmianie z Honora 8. Honora 8 sprzedałem po 3 latach za 400 zł a teraz mam 4 rok Honora 20 pro, kupiony zaraz po premierze, dostałem bilety lotnicze tam i powrót dla 2 osób za darmo 😄 Szkoda, że Huawei się pozbył Honora... 

Dlatego w sumie to nie mogę Ci nic polecić 😄 lol!

1377080447-U702970.png

Cristiano.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Wybor nalezy do Ciebie, moim zdaniem jednak warto jest dopłacić do innego modeluo ile zależy CI na dobrym aparacie. Bo 14 max pro ma zdecydowanie lepszej jakości aparat.  Matryca jest o wiele lepsza i robi lepsze zdjęcia. Z drugiej strony jest dość spory w porównaniu do standardowej 14

Sam się nad nim zastanawiałem, ostatecznie sobie odpuściłem bo jest dla mnie zbyt duży, z drugiej strony miewa dobre opinie w sieci pod katem zdjęć (szczególnie przez osoby ktore się n tym znaja).

Ceny nie są takie niskie, ale z drugiej strony dopiero mielismy premierę:

https://ispot.pl/iphone-14-pro-max

Możesz zobaczyć na ispot.

ZjJiOTg2dQsrCzlnSEl4HmhTbT0OEHZIP0t1dkgD

Tutaj masz porównanie ich wielkości.

Edytowane przez dkdk
Opublikowano

Jeżeli kupujesz Samsunga to raczej polecam flagowce, a więc serię S, bo A to modele budżetowe z którymi częściej bywają problemy. Wpisuje się to w twoją obecną sytuację z A6. Ja używam S7 od lat i nie mam ani jednego powodu zmieniać telefonu (no może poza słabnącą baterią ale nie ma tragedii), a tym bardziej ładować w taką zabawkę tysięcy złotych. Już prędzej jakiś fajny tablet dokupiłbym i to też nie za tysiące.