Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrot po latach... jaka serwerownia? zostane sponsorem serwera :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka! Na wstępie chciałbym przywitać cala społeczność! Ostatnim razem byłem tutaj 29 Maja 2021 r. czyli rok temu to nie ma aż tak źle, bo myślałem, że dwa lata. 😄 Ale zapomniało się pass i e-maila do konta. 😕

PS administracji wysłałem e-mail z prośbą. Jaka serwerownia aktualnie jest dobra?

Craft serve, hostingier, enderchest.

Craft serve na wcześniejsze lata był bardzo dobra serwerownia z pamięci, ale ceny przerażały… a teraz 30 zł za msc pakiet diament? Najs…

Hostingier trochę zmienił sposób działania, bo wynajmują teraz maszynę. Sposób jednak ten sam tylko w innej zakładce 😄 Ale nadal trzymają poziom do ceny?

Enderchest zawsze u nich miałem problem… czy to lagi, czy to płatności…

Chce pograć z kolegami na 3 osoby zeby ocenić, czy wróci zajawa. 🙂 Tak mogę zrobić na swoim, ale po co? Wole zapłacić i mieć spokój. 🙂

Zostanę sponsorem? Jeżeli masz jakiś ciekawy pomysl na serwer/serwerownie, to podbijaj śmiało do mnie. 🙂 Co teraz polecacie za tryb lub serwer? Istnieją jeszcze serwery igrzysk śmierci :D? Pamiętam ten fenomen po premierze filmu!

Edytowane przez _ZwIIaD_
przecinki mi uciekly wszystkie

Siema co tam

Opublikowano

W Polsce bardzo ciężko o dobry hosting serwerów mc, jedyne co jest tu opłacalne to pukawka pod budżetowy serwer. Pod coś większego dobre są hostingi Bloom i Pufferfish. Craftserve, razem z titanaxem i enderchestem, należy do trójki najgorszych popularnych hostingów.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie własny serwer dedykowany lub vps. Wszystkie większe hostingi to generalnie cwaniactwo specjalizujące się w overselling'u, które chętnie dostarcza zasoby w miarę zgodne z przedmiotem umowy, ale tylko do momentu, gdy mało korzystasz z tych zasobów. W momencie, gdy faktycznie zaczynasz obciążać system nagle okazuje się, że jesteś cięty na sto sposobów bo stajesz się niewygodny dla hostera i bez żalu cię pożegnają cytując rozmaite kruczki ukryte w fair use policy, terms of use, itd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.07.2022 o 18:12, Helios1993 napisał:

W Polsce bardzo ciężko o dobry hosting serwerów mc, jedyne co jest tu opłacalne to pukawka pod budżetowy serwer. Pod coś większego dobre są hostingi Bloom i Pufferfish. Craftserve, razem z titanaxem i enderchestem, należy do trójki najgorszych popularnych hostingów.

Sam kupiłem serwer na craftserve i zaczęły dziać sie na nim cuda, support prawie nie istnieje, panel sie buguje, nie mozna samemu wgrać np. javy i tego typu rzeczy hahaha. Zdecydowanie nie polecam.

• 2 miesiące temu...