Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję jakiegoś dobrego vps bądź serwera dedykowanego, który uciągnie na spokojnie 100 graczy, jeśli chodzi o silnik to planuje Tuinity 1.18.2 W co warto zainwestować pieniądze? Dodam że będę prowadził jeden tryb serwera bez lobby póki co 😁

lftRRJswEHdg062EH-W9i3qp6USjwIvcatLZPjpa
SKŁADANKI / REMIXY I NIE TYLKO! 

https://www.youtube.com/@BatonDJ

Opublikowano
2 godziny temu, ProBaton napisał:

planuje Tuinity 1.18.2

Tuinity już od bardzo dawna jest połączony z Paperem.

2 godziny temu, ProBaton napisał:

W co warto zainwestować pieniądze?

Performance+ od blooma z czterema wątkami procesora wystarczy. Mają świetny panel, więc jeśli nie potrzebujesz wszystkich możliwości vpsa to możesz kupić gotowy serwer mc (wydajność jest taka sama).

Opublikowano (edytowane)

Jeśli szukasz jakiegoś dedyka, to dobrym wyborem byłby Hetzner (ze względu na niską cenę i dobre parametry) lub VPS od dostawców, którzy oferują wyższe taktowanie niż w przypadku standardowych hostingów oraz z małym oversellingiem. Zważając na to, że to będzie serwer z większą ilością osób, to także dobrze byłoby zakupienie jakiegoś mega taniego VPS z OVH Game, aby zrobić z tego proxy (lub po prostu dedyka od nich, ale to dosyć droższe rozwiązanie). Hetzner nie ma dobrego Anty-DDoS o czym przekonałem się wiele razy.

Także trzeba pamiętać jak wyżej wspomniano, że masz tańsze rozwiązania, ale w przypadku hostingu gotowych serwerów masz znacznie większy overselling i przeważnie nie nadaje się na większe serwery 🙂

Edytowane przez sushiVo
Opublikowano
3 godziny temu, sushiVo napisał:

dobrze byłoby zakupienie jakiegoś mega taniego VPS z OVH Game, aby zrobić z tego proxy

Nie istnieje coś takiego jak "vps game", a vpsy z ovh nie chronią przed ddosami serwerów gier, a strony internetowe. Gdyby zrobić tak jak piszesz to serwer będzie w stanie wywalić nawet darmowa stresserka.

Dedyk pod pojedynczy serwer sam w sobie jest okropnym pomysłem, ponieważ wykorzystasz tylko małą jego część. Jeden serwer Minecraft nie wykorzysta więcej niż 16gb ramu i 8 wątków procesora (przy czym zalecane są 12gb ramu i 2-6 wątków), ponieważ będzie bottleneckowany przez główny wątek. Przypisywanie więcej ramu jedynie zwiększy czasy GC, co mocno pogorszy ogólną wydajność.

3 godziny temu, sushiVo napisał:

w przypadku hostingu gotowych serwerów masz znacznie większy overselling

Overselling zależy od hostingu, a nie od tego, co można na nim kupić. Jako przykład użyję wcześniej poleconego przeze mnie Blooma, który w swoich pakietach Minecraft oferuje w pełni dedykowane wątki procesora. Większość hostingów vps sprzedaje współdzielone wątki, a np. taki contabo zamiast ramu sprzedaje swap by wcisnąć jak najwięcej vpsów na maszynę fizyczną.

Opublikowano (edytowane)
To jest ukryta treść, proszę

Czytaj dokładnie, napisałem VPS z OVH Game, nie VPS Game, to się tyczy ochrony Anty-DDoS która chroni aplikacje pokroju TeamSpeak przed atakami DDoS, ochrona Anty-DDoS Pro bardziej tyczy się stron, gdyż obejmuje głównie TCP. Jeśli nie masz wiedzy na temat bezpieczeństwa VPS, to faktycznie darmowa stresserka potrafi wyrzucić takowy serwer. Należy też dodać, że serwer Minecraft jest na TCP

To wszystko zależy od autora, dałem tylko jedną z tańszych propozycji, która nie byłaby ,,losowa'' jak to jest w postaci niektórych ofert VPS a szczególnie hostingów gier przez overselling.

Tak jak wspominasz, to zależy od hostingu, aczkolwiek ze względu niskiej ceny stosowany jest czasami lekki... albo większy overselling. Może faktycznie oferta posiada dedykowane rdzenie, tego nie wiem, NIE NAWIĄZYWAŁEM do Twojej oferty.

Edytowane przez sushiVo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.06.2022 o 08:31, ProBaton napisał:

Poszukuję jakiegoś dobrego vps bądź serwera dedykowanego, który uciągnie na spokojnie 100 graczy, jeśli chodzi o silnik to planuje Tuinity 1.18.2 W co warto zainwestować pieniądze? Dodam że będę prowadził jeden tryb serwera bez lobby póki co 😁

Zapraszam do mnie. Gwarantuję uczciwe zasady i zasoby.