Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupiłem komputer i monitor więc szukam odpowiedniego zasilacza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem komputer i monitor ale wiem że każde z osobna potrzebuje odpowiedniego zasilacza.

Jaki mi polecicie?

Komputer: SPeC Game X G300, Core i5-10400F, 16 GB, RTX 3060 Ti, 1 TB M.2 PCIe - Morele.net

Monitor: LG 24GN600 24" 1920x1080px IPS 144Hz 1 ms Monitor - Media Expert

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Anhin napisał:

Ale co ty chcesz składać? Ten SPeC Game X G300 to prebuild, czyli kompletna jednostka, nie trzeba do tego dokupować zasilacza.

Nie będę składał, tylko nie byłem pewny zasilacza. Ale ten komputer jest tylko i wyłącznie moim szablonem do składania komputera.

Niekoniecznie wszystko będzie takie samo ale nie znam się na zasilaczach bo słyszałem jakieś pogłoski o zasilaczach co komputer potrafią spierdolić.

Edytowane przez TheAnonim
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chcesz bardzo dobry zasilacz to polecam XFX 80 Plus Gold. W środku jest Seasonic i nie ma nic lepszego. Poza tym weź sobie coś trochę większego - osobiście mam 750W przy zapotrzebowaniu kompa w granicach 200W i sens tego jest taki, że zasilacz mając taki zapas chłodzi się pasywnie, więc jest cisza. Częstym błędem jest myślenie, że jak zasilacz ma określoną moc to tyle będzie komp pobierał, a to jest tylko moc znamionowa. Patrz również na klasę zasilacza, 80 Plus Gold to wysoka sprawność, a co za tym idzie najlepiej wykorzystana energia, z bardzo minimalnymi stratami.

Edytowane przez monsune