Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stworzenie OTS Real Map Vanilla bez P2W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Myślę nad stworzeniem serwera bez pay2win, czyli bez żadnych sms shopów.

Punkty premium by się uzyskiwało np. za bycie online (załóżmy że tam x co godzinkę)

Chciałbym aby była to kopia real mapy na silniku 12.x, wiem że silnik i mapa dostępna w sieci wymaga poprawek, już wiele poprawiłem sam.

Założenia serwera:

- zwiększony exp (ale nie za bardzo, tak żeby była rozgrywa na długo)

Przykładowo 1-20 lvl x15, 21-40 x10,  41-60 x5, 61-80 x4, 80-100 x2, 101 x1

- punkty premium dostępne za darmo (co godzine x pkt, i za jakieś łamigłówki może na stronie?)

- real mapa

- najbardziej zbliżone do serwera globalnego wszystko

- darmowy PAAC

- offline training itp.

Ogólnie projekt by się jakoś nazywał i każdy błąd bug bym naprawiał.

Co myślicie o takim projekcie ?

Może ktoś ze mną chciałby taki projekt tworzyć?

Edytowane przez rexikon
dodanie xp
Opublikowano
7 godzin temu, Marchwj napisał:

x1 od 100 to za mało jak chcesz mieć kopie rl i dodać nowe treści i czary 

Ma być kopia rl, bez nowych

Opublikowano

Na takim exp rate nikt nie będzie grał, x1 po 100lvlu na cliencie 12? Nawet bym konta nie zrobił bo bym wolał zalogować się na swojego chara 400+ na realu i expic na x1 wiekszym lvlem. Ludzie są znudzeni expieniem na tych samych spotach na każdym nowym igła otsie co stoi tydzień i potem zdechlak

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Taki serwer nie ma prawa bytu. Utrzymanie serwera z RL mapą jest drogie. Po drugie ludzie chcą wydawać pieniądze i P2W tylko musi on być odpowiednio przemyślany aby nie zniechęcać ludzi którzy nie wydają pieniędzy. Dodatkowo, żeby ściągnąć ludzi potrzebujesz reklamy która też jest droga bo inaczej nikt nie wbije na takiego otsa. Myślę, że rocznie powstaje kilka takich projektów jak opisany przez Ciebie ale nie mają szans na utrzymanie.

Opublikowano
3 godziny temu, RyXeL napisał:

Na takim exp rate nikt nie będzie grał, x1 po 100lvlu na cliencie 12? Nawet bym konta nie zrobił bo bym wolał zalogować się na swojego chara 400+ na realu i expic na x1 wiekszym lvlem. Ludzie są znudzeni expieniem na tych samych spotach na każdym nowym igła otsie co stoi tydzień i potem zdechlak

To może jakieś exp raty zaproponujesz aby rozgrywka była ciekawa ale nie za szybka ?

4 minuty temu, rafaeru napisał:

Taki serwer nie ma prawa bytu. Utrzymanie serwera z RL mapą jest drogie. Po drugie ludzie chcą wydawać pieniądze i P2W tylko musi on być odpowiednio przemyślany aby nie zniechęcać ludzi którzy nie wydają pieniędzy. Dodatkowo, żeby ściągnąć ludzi potrzebujesz reklamy która też jest droga bo inaczej nikt nie wbije na takiego otsa. Myślę, że rocznie powstaje kilka takich projektów jak opisany przez Ciebie ale nie mają szans na utrzymanie.

Wiem ile to kosztuje, taki ots zabiera dużo pamięci RAM już hostuje sobie go i wiem jak to wygląda. Ja chciałbym bez reklamy itp. po prostu bym słuchał się ludzi co proponują i demokratycznie można by wprowadzać różne zmiany.

Opublikowano
20 godzin temu, rexikon napisał:

To może jakieś exp raty zaproponujesz aby rozgrywka była ciekawa ale nie za szybka ?

Aurera Global brazolski ots stoi już prawie 10lat a exp rate to 400x od 450 masz x1 tylko ten server szedł do przodu wraz z updatami więc tam pierwszy 1k lvl był dopiero po 5 latach jak pamiętam ale jest już zdechlakiem ze względu na ilość lat.

Ezodus teraz stoi twardo a exp rate od 120 jest x8 tylko tam masz chyba jakiś P2W ale nie wiem co

Na aurerze jedyny P2W to były buty zastąpione za boots of waterwalking i były niekończącymi sie softami które chyba dawały 200many co sekunde albo jakoś tak.

Jak chcesz otsa real to exp rate nie może być mały ale też nie za duży, Osobiście wole otsa gdzie lvl ~300 jest mid levelem a takie 400-500 to high lvle. Co ważne musi być stare pvp i system pvp nie spierdolony pod tytułem że na ssy nie masz exhausta. Nie lubię też systemu aren z ustawianiem zasad typu że masz 500lvl a na arene wbijasz gdzie każdy ma max 250 i nie możesz używać np ava. Brazole to praktykują bo nie potrafią na warmodach sie w close battle bić i się boją. Najlepiej jak by były arenki że wbijasz wybierasz miasto i się lejesz na warmodzie i do tego nikt postronny nie może wejść poza gildiami które się biją. Jak chcesz tibie 12 to daj możliwość używania clienta 10 aby można było postawić makery na hajs bo w dzisiejszych czasach i tak na otsie idziesz w teamhunta bo magami to słabo się boci na duzych levelach.

Z tego co zaobserwowałem to takie polskie projekty nigdy nie wypalają i otsy to zdechlaki, mało które osiągają sukces bo brazole robią dużą konkurencje. Ale kibicuje może będzie na czym grać co będzie miało ręce i nogi.

20 godzin temu, rexikon napisał:

Wiem ile to kosztuje, taki ots zabiera dużo pamięci RAM już hostuje sobie go i wiem jak to wygląda. Ja chciałbym bez reklamy itp. po prostu bym słuchał się ludzi co proponują i demokratycznie można by wprowadzać różne zmiany.

Bez reklamy na ots listach to  wbije Ci może 20osób z myślą że dostaną GM'a za bieganie po mapie. Słuchanie ludzi po starcie servera powinno polegac na tym że byś słuchał ich co masz w tym serverze poprawić bo projektów żadnych to Ci oni nie podsuną pod nos, to jest działka już właściciela aby ktoś tak jak do restauracji z ulicy wszedł do Ciebie po spojrzeniu na okładkę. Pograj sobie na aktualnie topowych otsach zobacz jak one działają i zrób z tego jakiś mix, może wypali. Ale reklama to podstawa sukcesu tak samo jak propaganda w wyborach

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano
W dniu 22.02.2022 o 22:04, rexikon napisał:

Ja mój OTS też stawiałem na początku z takimi myślami jak ty masz, ale po kilku latach stwierdzam, że albo robisz sobie jakiś projekt tylko dla siebie (ew. bardzo wąskiego grona osób) lokalnie  i czerpiesz z niego radość albo robisz coś większego pod zarobek. Mój OTS jest customowy więc dużo zależy od tego co dodam i jak to będzie działać. Robiąc OTS kopiując działające rozwiązania masz o wiele prościej bo nie musisz się zastanawiać nad nowymi rozwiązaniami (ew. polepszać te już istniejące). 

W dniu 23.02.2022 o 18:31, RyXeL napisał:

Bez reklamy na ots listach to  wbije Ci może 20osób z myślą że dostaną GM'a za bieganie po mapie. Słuchanie ludzi po starcie servera powinno polegac na tym że byś słuchał ich co masz w tym serverze poprawić bo projektów żadnych to Ci oni nie podsuną pod nos, to jest działka już właściciela aby ktoś tak jak do restauracji z ulicy wszedł do Ciebie po spojrzeniu na okładkę. Pograj sobie na aktualnie topowych otsach zobacz jak one działają i zrób z tego jakiś mix, może wypali. Ale reklama to podstawa sukcesu tak samo jak propaganda w wyborach

Reklamy na OTS listach w tych czasach nie działają. Trzeba opłacić streamerów aby wbili na OTS'a bo to ich oglądają gracze. 

Dodatkową trudnością jest to, że granie na RL mapie w 10 osób nie ma sensu więc potrzebujesz kilkuset graczy.

Nie zniechęcam Cię do robienia OTS ponieważ sam wiem, że to świetna zabawa ale stworzenie tego typu projektu jest moim zdaniem bardzo ciężkie i wymaga sporego nakładu pracy oraz pieniędzy.

Opublikowano
W dniu 24.02.2022 o 19:07, rafaeru napisał:

Ja mój OTS też stawiałem na początku z takimi myślami jak ty masz, ale po kilku latach stwierdzam, że albo robisz sobie jakiś projekt tylko dla siebie (ew. bardzo wąskiego grona osób) lokalnie  i czerpiesz z niego radość albo robisz coś większego pod zarobek. Mój OTS jest customowy więc dużo zależy od tego co dodam i jak to będzie działać. Robiąc OTS kopiując działające rozwiązania masz o wiele prościej bo nie musisz się zastanawiać nad nowymi rozwiązaniami (ew. polepszać te już istniejące). 

Reklamy na OTS listach w tych czasach nie działają. Trzeba opłacić streamerów aby wbili na OTS'a bo to ich oglądają gracze. 

Dodatkową trudnością jest to, że granie na RL mapie w 10 osób nie ma sensu więc potrzebujesz kilkuset graczy.

Nie zniechęcam Cię do robienia OTS ponieważ sam wiem, że to świetna zabawa ale stworzenie tego typu projektu jest moim zdaniem bardzo ciężkie i wymaga sporego nakładu pracy oraz pieniędzy.

Mam kilku ludzi co by chciało grać na takim serwerze, postawie go raczej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.02.2022 o 19:07, rafaeru napisał:

Reklamy na OTS listach w tych czasach nie działają.

To prawda, takich serwerów jak np. ezodus/ixodus/gunzodus tam nie znajdzie, a mają najwiecej graczy

W dniu 3.03.2022 o 00:55, rexikon napisał:

Mam kilku ludzi co by chciało grać na takim serwerze, postawie go raczej.

to daj linka jak już coś zrobisz