Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Mpc Graff Pack

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy użytkownicy działu FanArt!

Dokładnie wczoraj Schittset wpadł na pomysł stworzenia czegoś, co nazwalibyśmy MPC Graff Pack.

Miałaby to być jedna wielka paczka z tzw. resourcami (stocki, tekstury, rendery, czcionki itp) od grafików z MPC dla innych użytkowników i grafików zarówno naszego forum jak i innych.

Paczka miałaby być czymś na wzór wcześniej wykonanej paczki serwisu UBPlanet:

http://ubplanet.pl/topic/24557-ubp-pack-v1/

Szukamy chętnych do zrealizowania pomysłu.

Czego wymagamy i oczekujemy?

Jakiegokolwiek pojęcia o grafice, chęci i umiejętności współpracy. Nie chcemy kłótni, zazdrości, zawiści i oceniania podczas realizacji.

Jedyne co musisz zrobić to spakować osobno swoje tekstury, czcionki itp do pliku *rar i wysłać na serwer.

NA RAZIE ZBIERAMY CHĘTNYCH. OD ICH ILOŚCI ZALEŻY REALIZACJA PROJEKTU,

Prosimy o wpisywanie się na listę pod tym tematem.

Zgłoszenia:

I am Perfection

Kronk

dudsonowa

Schittset

MrOMGWTF

Wojtasek

Thtsn

ResPol

GraciiiiPowrót

Yuriy

boostspeed

Mounthains

PressButton

Ventis

GanjaMafia

BergmaN

Sasuxex1211

rawel

Arahan

ochota550

nick
- osoba nadesłała już swoją paczkę.

NA WASZE PACZKI CZEKAMY DO 25 LIPCA!

PACZKI NADESŁANE PO TERMINIE NIE BĘDĄ UWZGLĘDNIANE.

1321896841-U198706.png

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem na tak. Mam od zarypania tego wszystkiego ;]

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Hej, hej, hej panowie nie róbcie tu spamu. Edytować swoje posty a nie pisać nowe. Albo na PW.

@topic jak zauważył Schittset mają to być ciekawe rzeczy. nie jakieś ochłapy. chcemy podnieść poziom grafików na forum, a mierne resource nam w tym nie pomogą.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

grafart.org/

tutaj jest tego od zajebania

Mounthains dodana 01 lipiec 2010 - 05:27

Poziom został podwyższony obraza mnie w sygnie

Mounthains dodana 30 czerwiec 2010 - 12:49

Poziom został podwyższony nieregulaminowa sygna

Opublikowano

jak dla mnie to głupota jest ten temat jak ktos chce to znajdzie

Mounthains dodana 01 lipiec 2010 - 05:27

Poziom został podwyższony obraza mnie w sygnie

Mounthains dodana 30 czerwiec 2010 - 12:49

Poziom został podwyższony nieregulaminowa sygna

Opublikowano

A do kiedy ten nabór będzie i co po naborze będziemy robić? Każdy dostanie jakąś lite co ma dać czy jak ? ;]

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano
Graficy grafikom

Widzisz tu takich? Nie chce mi się już powtarzać tego samego po raz n'ty.

@Topic

Jak mi się zachce to może coś wstawię(ale pewnie mi się nie zachce bo ponad 4GB danych nie będę uploadował).

Co do pomysłu - idiotyczny, jest wiele stron z najróżniejszymi resource'ami, w których można bardzo łatwo znaleźć to co poszukujemy(tutaj ktoś wstawi plik 50mb, którego trzeba ściągnąć i przeszukać jeżeli chcemy się dowiedzieć co tam jest, skąd będziemy wiedzieć czy nie pobraliśmy czegoś, co w 90% jest takie same jak w innej paczce), jest ogromny wybór i wszystko jest bezpieczne(a na forum na pewno znajdą się tacy co wrzucą jakieś wirusy do paczek których nie będzie można przeskanować internetowymi skanerami, jeżeli ktoś ma chęć to może pobierać wszystkie paczki i skanować, w co wątpię). Tak więc według mnie pomysł nie wypali, bo jeżeli miałbym wybór czy korzystać z jakiegoś profesjonalnego site'u, na którym łatwo mogę wyszukać co chcę, do tego mieć pewność że nie ściągnę wirusa, a zestawem paczek z MPC to oczywiście że wybrałbym to pierwsze.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@iRokushou dzięki za wyrażenie swojej wyczerpującej opinii.

nikt przecież nie będzie Cię zmuszał do pobierania naszej paczki. to dobrowolna chęć. co do "grafików dla grafików", proponujesz żebym wszędzie wstawiała cudzysłowy? wyluzuj, wszyscy wiedzą o co tutaj chodzi a słowo grafik jest używane z przymrużeniem oka. nie chcesz brać w tym udziału to nie spoko.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

A ja widze zajebisty w tym sens...

Kurwa nikt tu własnych "takich" rzeczy nie będzie wstawiał,bo nikt nie umie i nikt nie robi.

Błagam,własną texturę? Kto tu robi własne textury.

Jest takie coś jak dział Resources na DA i te prace nie są objęte prawami autorskimi.

A jak ktoś znalazł coś zajebistego,"ale nie jest jego" to bardziej sie to przyda niż jakiś crap który wymodził bo godzinach pierdolenia się z PS.

Logicznie myśleć...proszę.

nie rozumie tego

To zrozumie,albo sobie idzie stąd.

Opublikowano

Jeśli będzie taka potrzeba to będziemy dodawać creditsy. nie widzę problemu.

@iRokushou skąd w Tobie tyle jadu do mnie? jak coś Ci się nie podoba powiedz to w prost, nie bawmy się w jakieś gierki. co do moich oczu, wszytsko z nimi w jak najlepszym porządku, chociaż może zaczęły trochę boleć, kiedy zobaczyły to, co się tutaj wyprawia.

chcemy pomóc co w tym złego?

widzę, że bezinteresowność u niektórych nie występuje.

1321896841-U198706.png

Opublikowano
Jest takie coś jak dział Resources na DA i te prace nie są objęte prawami autorskimi.

Każda praca jest objęta jako takimi, chyba nie skopiujesz kogoś pracy i podpiszesz swoim nickiem/imieniem/nazwiskiem.

Po za tym, jest dział na DA(i nie tylko), więc po co tu takie coś.

Rozumiem gdyby był jakiś spis treści zawartych w paczce dołączany, żeby każdy miał możliwość wyszukania czegokolwiek, a jak np. każdy będzie wkładał do paczki trochę czcionek, brushy, stocków itp. to jaki to ma sens, jak już ma być to niech będzie posegregowane i przejrzyste.

skąd w Tobie tyle jadu do mnie?

Nie wiem, tłumaczyć się nie muszę, tak?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano
jak już ma być to niech będzie posegregowane i przejrzyste.

a kto powiedział, że takie nie będzie?

nie musisz i całe szczęście, bo w takim razie ja też nie muszę.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

@iRokushou

Ty już nie musisz się martwic o tą paczkę, my zadbamy o "spis treści" - pogrupowanie i segregowanie materiałów, oraz przejrzenie, aby się nie powtarzały.

Gość Mounthains
Opublikowano

Pomysł mnie bardzo zaciekawił. MPC rozwija się pod względem cheatów, to niech fanart też idzie w górę. W końcu nie po to powstał dział aby userzy robili sygny.

Chętnie wam pomogę w tym projekcie.

Rozumiem gdyby był jakiś spis treści zawartych w paczce dołączany, żeby każdy miał możliwość wyszukania czegokolwiek, a jak np. każdy będzie wkładał do paczki

Innej opcji nie widzę. Wszystko będzie poukładane. Dopilnuję tego.

Tak, ale skoro Ci się pomysł nie podoba to powinieneś wyrazić to co czujesz. Jeżeli tutaj chodzi o jakąś zemstę czy coś, to wyjdź.

Pozdrawiam. Mou

Opublikowano

@dudnusowa

Proponuje zrobić stronę internetowa,z jakimś przyzwoitym layoutem i tam działy np

C4d,brushe itd

a potem np dać TOP 10 czyli narzędzia które byli najczęściej pobierane itp:)

///Jeszcze raz i dostaniesz bana.

Lenart

Opublikowano

@ResPol, o takich rzeczach możemy pogadać z kokoszem, może się zgodzi, aby zrobić podstronę grafika ( grafika.mpcforum.pl), tak jak to zrobił z metinem ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...