Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wypromować serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

• kaczus0 zmienił(a) tytuł na YourCraft
Opublikowano

Najlepiej:

Dodać serwer na strony typu mclista.pl mclist.pl itp...

Nagrać reklame na youtube w formie trailera, prezentacji

Dodać posty na różnych forach minecraftowych np. mpcforum.pl dział publikacje serwerów, gdzie najlepiej wstawić zdjęcie spawnu, jakiś innowacji jeśli takowe posiadasz, trailer serwera, dokładny opis trybu, dlaczego warto wejść na ten serwer, no i mógłbyś także poprosić mniejszych youtuberów +/-  500 subskrybcji, aby wstawili trailer serwera na swój kanał za rangę youtuber na twoim serwerze.

Pozdrawiam 🙂

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

• kaczus0 zmienił(a) tytuł na Promowanie Serwera
Opublikowano

Na pewno zanim oddasz ten serwer dla publiczności musisz dopiąć wszystko na ostatni guzik (w miarę możliwości). Często spotykam się z serwerami, które są zaczęte, lecz nie skończone, ale i tak są oddane dla graczy. Co do promowania jak za darmo to wiadomo fora, listy itp, jak masz kasę możesz zainwestować w jakiegoś youtubera, która nagra reklamę za kaskę. 

8aVvxa2.png

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak wypromować serwer?
Opublikowano
1 minutę temu, GamePL7 napisał:

miło mi, że polecasz mój poradnik, właśnie chciałem go tutaj wkleić 😉 

Dobra robota ten poradnik 😀

Śmiało polecam ten poradnik dla Właścicieli serwerów bo popełniają pełno błędów które krytycznie wpływają na serwer. 😉

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Stabilny, dobrze wykonany serwer, oferujący graczom wiele ciekawych i przydatnych rozwiązań dla rozgrywki, ma duże szanse na zdobycie stałych graczy. Wiadomo, że potrzebny jest rozgłos, najlepiej w mediach społecznościowych - nie ukrywajmy, że znane osoby wyznaczają pewne trendy, tak samo jest w tym przypadku. Myślę, że najlepsze efekty dają filmiki wstawiane na kanały YouTube dla szerszej społeczności. Osobiście to szukając serwera przeglądam właśnie YouTube i listy serwerów.

Opublikowano

Stwórz discorda serwerowego, reklamuj go na grupkach na FB. Rób jakieś ankiety na FB

Sam tak robiłem i w dwa dni wbiło mi 100 osób na dsc, ale musisz mieć ładną szatę graficzną(bo dużo osób na to patrzy), ogarniętego redaktora a na sam koniec kup reklamę u youtuberów.

Pomogłem Ci w jakiś sposób?

Możesz dać repke🤗

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...