Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3- S2][x15] GhostTown Mu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisze tylko parę zdań, bo nie ma sensu się produkować. 

Wczoraj na serwerowym discordzie rozkręcona została afera. Główny Admin (nie ja)  próbował wczoraj wyjaśnić sprawę, jednak nic to nie dało. Gracze, którzy brali w tym udział są problemem od samego początku serwera. Żadna zmiana im nie pasowała i wywoływała gównoburze. Większość błędów nie była przez nich zgłaszana. Przykładowo o możliwości wbijania opcji w acc dowiedziałem się dopiero wczoraj. Są to osoby, które nie traktują gry jako rozrywkę a jako jedna z najważniejszych części swojego życia. Zamiast dążyć do poprawy jakości serwera na którym grają, wolą wykorzystywać ile się da wszystkie błędy. A nawet ich szukają. 

Nie da się ukryć, że serwer nie jest idealny. Jednak ciągle staramy się robić wszystko, aby poprawić wszelkiej jakości błędy. 

Jakoś czas temu mieliśmy włamanie do bazy danych, za które najprawdopodobniej są odpowiedzialni Ci sami gracze. Prawdopodobnie wtedy mogli zdobyć dane innych graczy. Bo w jaki inny sposób wytłumaczyć zalogowanie się na konto i zrobienie SS i filmików z depo? Jednak gracze chcą się wybielić, odwracając cały czas sytuację w stronę tego co znaleźli, a nie w jaki sposób to zrobili. 

Jesteśmy tylko małym serwerem, który chciał zrobić coś 4fun. Jednak na serwer trafiły osoby, które od samego początku chciały go zniszczyć. Nie życzę żadnemu serwerowi takich graczy których parę pikseli na ekranie to najważniejsza rzecz w życiu, a niszczenie cudzej pracy to ich hobby. 

Tyle ode mnie. Graczy, którzy traktują grę wyłącznie jako rozrywkę zapraszamy. Serwer mam nadzieję, że będzie się dalej rozwijał, bo jest sporo graczy, którzy myślą podobnie jak my. 

Pozdrawiam, Othrys.

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W takie wyjaśnienia to tylko małolaty mogłyby uwierzyć. Zamiast się przyznać, przeprosić to zwalacie winę na tych co to odkryli.

Błędy był wam zgłaszane tj: bezgraniczna możliwość resetowania statów, możliwość zrobienia full statów  i nawet dziękuje nie usłyszeliśmy tylko pretensje, że chwilę się pograło na takim buildzie na afk. 

Za włamanie na serwer nas nie wincie. To nie nasza robota. Dla was tylko się liczy w jaki sposób ktoś nagrał wam depo z itemami z edytora tłumacząc się tym , że te dowody są z nielegalnego źródła. Nie widzicie problemu, że kilku graczy nie będącymi GM mają podobne itemy i nawet nie dostali perma. 

Pozdrawiam anonymousss

Opublikowano

Przeczytałem cały dział Bugi i błędy na discordzie i jakoś nie widzę zgłoszeń tych wszystkich wielbłądów - ale może ja myślę nieprawidłowo. Wydawało by się że tam powinno się takie rzeczy odnotować. Tu wcześniej także nie ma takiej dyskusji ani nawet pojedynczego komentarza. Choćby dla dowodu laikowi który czyta wiadomości o serwerach. Żeby mnie przekonać do swojej racji musiałbyś przedstawić coś więcej niż napisanie paru zdań z negatywnym komentarzem. Podkreślam nikogo nie atakuję ani nie bronię. Stwierdzam fakt.

Opublikowano (edytowane)

Nie chce mi się wszystkiego tłuamczyć na nowo, więc Przekleję tylko info z serwerowego discorda.

W skrócie kilku osobom chyba bardzo nie pasował serwer i chcieli go zrujnować. Jednak wszystkie 'dowody' robili tak nieudolnie, że pozostały ślady, które pomogły w wykryciu oszustów.

WhoAmIDziś o 19:57

Witam Poraz Kolejny

[19:57]

Prosze mnie posluchac bardzo uwaznie i nic nie pisac az nie skoncze

[19:57]

Mianowicie

[19:58]

Po 2 dniach walki z oczernianiem mnie , w koncu jest rozwiazanie sytuacji ,

[19:59]

Mianowicie z pomoca pewnego dobrego czlowieka i posprawdzaniem wszystkiego

Wiem kto za tym wszystkim stoi

ale o tym pozniej

[20:00]

Po 1 : Dopiero po przeanalizowaniu tego wszystkiego i przepatrzeniu wszystkiego dokladnie smiem twierdzic a w zasadzie jestem pewny ze Wszystkie Screeny jak i Filmik z depo Marcula są sfałszowane

[20:01]

po 2 : Przyznalem sie do dodawania itemow na 2 konta Roon I Marcul i to byla prawda tak bylo tylko do testow pvp . Nie usunalem Itemow moj blad nie powinno to miec miejsca

[20:03]

po 3 : Wszystkie ssy jak i Filmik pochodzą z Konta ,, Choinek ,, Nie wiem jak mozna byc tak perfidnym zeby posunac sie do takich rzeczy

[20:03]

po 4 : jak go znalazlem ? to juz moja sprawa ale zapomnial tylko usunać jednej rzeczy ze swojego Konta a mianowicie chodzi o zen

[20:04]

choinek.png

[20:04]

choinek1.png

[20:05]

I Nie chce mi sie juz Narywac Fimiku z itemami ktore przekazal na inne konto : Ale wszystkie są z serialem ktory nasz edytor nie dodaje jak i rowniej Durbality wszystkich itemow wynosilo 81 co jest niemozliwe

[20:06]

C

[20:09]

pO 6 : W Filmiku na Marcula w pewnym momencie jest to

obraz.png

sa to Bronze Rece

Marcul Nigdy nie posiadal Bronze Setu

[20:11]

vrfv.png

[20:11]

ss serialu setu Choinka

[20:13]

erv.png

[20:13]

a to serial z naszego edytora

Podsumowując.

Pewni ludzie zabawili się trochę z nami. Zrobili lewe 'dowody' na nieuczciwość Administracji. Jednak ich oszustwo wyszło na jaw. Mam nadzieję, że nie ucierpi na tym nasza 'reputacja' o ile takową mamy. Zapraszamy do gry.

Edytowane przez GhostTownMu
Opublikowano

ładnie się wybielacie 🙂 Sam z hakowałeś swój serwer by zmienić serial itemu i zwalić winę na nas  ? 👍 

Jesteście bandą zakłamanych ludzi, którzy nie potrafią przyznać się do błędu. W dodatku Marcul (Prywatna postać Admina) zniknął z rankingu i  pewnie serwera. Brawo Wy. 🤣

Grajcie ludzie grajcie na ustawionym serwerze. Piłka lata tak jak wy chcecie. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, anonymousss napisał:

ładnie się wybielacie 🙂 Sam z hakowałeś swój serwer by zmienić serial itemu i zwalić winę na nas  ? 👍 

Jesteście bandą zakłamanych ludzi, którzy nie potrafią przyznać się do błędu. W dodatku Marcul (Prywatna postać Admina) zniknął z rankingu i  pewnie serwera. Brawo Wy. 🤣

Grajcie ludzie grajcie na ustawionym serwerze. Piłka lata tak jak wy chcecie. 

Złap złodzieja za rękę,a  powie, że to nie jego ręka. 

Dlaczego SS i Filmiki nie obejmowały całego ekranu ? No proste, bo byłoby widać pewne rzeczy, których nie chcieliście pokazać. Bardzo słabo :)

Więcej dowodów ? Konto GallAnonim, z którego były wstawiane SS było zalogowane cały czas podczas, gdy niby było zrobione z niego SS. Bardzo słabo.

Widzę, że z tej zawiści i złości już nawet wzrok Ci się pogorszył.

image.png

Co do Marcul=Adm to niestety, ale kolejne pudło :).

No ale co ja będę się dalej tłumaczył. Co miało zostać napisane to zostało. Gracze zdecydują, czy wierzyć jakiemuś idiocie, który ma kompleksy i próbuje zniszczyć cudzą pracę, czy nam jako Administracji. :)

Następnym razem, jak będziecie próbowali rozwalić kolejny serwer i zrobić fake dowody to dokładniej wyczyśćcie wszystkie ślady i pamiętajcie, że jest coś takiego jak logi serwerowe. Jeśli robisz SS rzekomo z postaci X, a w logach ta postać expi na LoT od paru godzin to trochę słabo to wychodzi :)

Tym samym kończę dyskusję. 

Jesteśmy w trakcie sprzątania tego bałaganu.

Editt. 

Dodam jeszcze jedno. Head Admin sprawdził dzisiaj graczy z gildi, która nas oczerniała. Gracze, którzy za tym stoją i zarzucali nam zrobienie Eq dla graczy z pewnej gildi SAMI MAJĄ ZROBIONE EQ ! Cała TOPKA graczy z gildi ma zrobione EQ. ACC+EXE Sety m.in. Hipokryzja, oszustwo, SKUR*YSYŃSTWO lvl MAX.

Oby w prawdziwym życiu spotkała Was za to kara. Niech ktoś zniszczy waszą pracę, tak jak próbujecie zniszczyć naszą.

Edytowane przez GhostTownMu
Opublikowano (edytowane)

Nie karmcie trolla. 

Po co dyskutować z jakimś małolatem ? 

Deb** zostanie de***em.

Nadal polecam serwer, miło się gra

PS: Polecam zerknąć jaki profil to pisze.... nowe konto, 3 posty. Wszystko wiadomo po co ta szopka 🙂

Edytowane przez Bosssik
Opublikowano

Nigdy nie miałem tu konta więc dopiero teraz założyłem.

Przepraszam napisałem "Marcul" mój błąd. Chodziło mi o postać Roon 🙂 i cała jego guild Sunrise zniknęła. Tak to się dzieje ,gdy Head Admin chce być w rankingu jak najwyżej i mieć zamek dla siebie 🙂 

Co do tych filmiów i zdjęć to nie do mnie te pytanie. Nie ja to ogarnąłem. Serwer, forum i www jest kompletnie nie zabezpieczone.  Od tego powinniście zacząć bo znowu to się powtórzy i będzie cofka.

Wy byliście od początku skurwysynami dodajac sobie sety na Cs to i my zaczeliśmy być. Ile to razy można być dymanym bez mydła. WhoAmI pokazał jak można oszukiwać. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Bossik o co chodzi z bilansem PVP mogli byście wbić do mnie i potestować czy all jest OK? Jak trzeba to Wam nadam F.O itp. 

Nie ukrywam ze sam ostatnio grałem na S5 i mam spore braki. 2 dni temu otworzyłem serwer S6.3 i doświadczone osoby do opinii, testów i dobrych rad zawsze mile widziane. 

Jeśli są jakieś bugi, które zauważycie, to chętnie chwycę pomocną dłoń 🙂

Obecnie mam jeden problem ze sklepem (kwota wyświetlana na kamolach vs kwota, którą dostajemy do ręki).

Narazie to jedyny bug, który znaleźli gracze

tzn jedyny, którego jeszcze nie poprawiłem bo jest bardziej problematyczny niż myślałem

• GhostTownMu zmienił(a) tytuł na [S6E3- S2][x15] GhostTown Mu
Opublikowano

Dzisiaj wprowadziliśmy możliwość prania Wingów 3 poziomu. Będzie je można zakładać bez questa na 3 klasę postaci (quest nie został wprowadzony).

Serdecznie zapraszamy ! 🙂