Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do CS:GO

kacp3r_79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,mogli byście doradzić jakąś fajną kartę graficzną pod cs go  maksymalna suma to 400zł na kartę bo muszę jeszcze kupić pamięć ram chciał bym mieć około 250fps bo grafike mam mega słabą

Mój komputer:

i3-2120

geforce gt 130 

4gb ram 

myślalem nad  którąś w tych MSI GEFORCE GT 1030 AERO ITX OC 2GB
Palit GeForce GT 1030 2GB GDDR5
Gigabyte GeForce GT 1030 OC 2GB GDDR5  
GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB

Pomożecie?

Opublikowano

Najwydajniejsza z podanych to GTX1050ti, lecz problemem jest raczej procesor w tym przypadku.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Gajwer dobrze mówi. CS to jest gra, która mocno siedzi na procesorze. Na razie kupiłbym tą kartę i dozbierał grosza do czegoś lepszego. RAM kupiłbym używany i zasadnicze pytanie, czy masz dysk ssd? Jak nie, to jego też kup i to najszybciej jak to możliwe. Z takich tanich, a dobrych to masz bx500 od cruciala za niecałe 150 zł. Dysk sobie później przełożysz pod nowego kompa i będziesz miał na przyszłość. 

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Karta graficzna do CS:GO
Opublikowano

Karta kartą, ale jak wspomnieli moi przedmówcy procesor jest również dużym problemem i nadaje się tylko do wymiany. Dlatego jeśli masz ograniczony budżet to kup sobie na razie 1050Ti, a RAM sobie daruj bo kartę przerzucisz później do nowego zestawu, a pamięć to będą wyrzucone pieniądze.

Opublikowano

Trochę offtop, ale z czasem, jak już sobie kupisz te nową kartę graficzną, to polecam Ci zakupić przynajmniej i5-3470(albo lepszy procesor na Twoją podstawkę). Na Allegro znajdziesz już za ~120zł. A procesor jest bardzo dobry, jak na tę starą podstawkę, którą posiadasz. Spokojnie pograsz na tym CPU w CSa z 200-300fps, nawet na Fullhd.. Sam go posiadałem i wymieniłem go dopiero tydzień temu na nowszy model.

Opublikowano

Czyli teoretycznie najlepiej by bylo wymienic  processor i karte graficzną a potem pamiec ram

i jeszcze jedna sprawa doradzili byscie jakąs karte graficzną za 250 350zl bo ja zabardzo sienie znam

Opublikowano
Dnia 17.07.2020 o 00:26, kacp3r_79 napisał:

Czyli teoretycznie najlepiej by bylo wymienic  processor i karte graficzną a potem pamiec ram

i jeszcze jedna sprawa doradzili byscie jakąs karte graficzną za 250 350zl bo ja zabardzo sienie znam

Za takie pieniądze może być ciężko znaleźć jakąś fajną kartę graficzną, nawet używaną.

Możesz spróbować poszukać na takim Allegro albo OLX(w twojej okolicy) GTX 960. Jak Ci się nie uda czegoś fajnego znaleźć, to możesz brać R9 270x albo R9 280. Nie są to karty graficzne górnych lotów, ale na jakiś czas mogą Ci fajnie posłużyć, aż w przyszłości nie kupisz czegoś lepszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...