Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Star Wars] [RP] Czy zagrałbyś na takim serwerze?

xAtomus

Ankieta na temat serwera  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy grałbyś na naszym serwere?

• Tak
      2
    • Nie
      3
  2. 2. Czy serwer ma być premium czy non-premium?

• Premium
      2
    • Non-Premium
      3
  3. 3. Czy chciałbyś żeby do serwera dodano opcje kupienia kredytów za prawdziwe pieniądze?

• Tak
      0
    • Nie
      5
  4. 4. Czy wspierałbyś jakkolwiek finansowo serwer?

• Tak
      2
    • Nie
      3
  5. 5. Czy chciałbyś pomóc przy pracach nad serwerem?

• Tak
      3
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w 2012 roku pojawił się post odnośnie serwera RolePlay w Minecraft:

Ostatecznie nie ujrzał on jednak światła dziennego,

[ROLEPLAY] MINECRAFT STAR WARS

Jako, że ja jestem wielkim fanem Gwiezdnych Wojen a w Polsce nie ma jeszcze takiego trybu, chce wykonać podobny projekt!

Czym by się to wyróżniało na tle innych serwerów?

1. Własny Launcher Minecraft

>automatyczne instalowanie paczki modów wymagających do odpalenia serwera.

2. Oryginalność

>nie ma takiego polskiego serwera

>autorskie pluginy, niektóre mody

3. Ciekawe Questy

>nie zanudzą Cię jak zadania poboczne w gta5

4. Piękne budowle

5. Free World

>otwarta mapa, dużo planet do zwiedzania

6. Optymalizacja

1. Z czym by się to jadło? O co by tam chodziło?

Po wejściu na serwer gracz dokonuje wyboru, Imperium czy Republika, następnie wybiera swoje powołanie,  (Sith, Jedi, Generał, Obywatel danej planety),  po wybraniu jest przekierowywany do kreatora postaci, zaraz potem już do samej rozgrywki.

Gracz respi sie na swoim spawnie (w zależności od tego jaką drogę wybrał), już na samym spawnie ma do wykonania podstawowe questy za które dostanie punkty doświadczenia i kredyty (waluta w sw). Dzięki kredytom jest w stanie kupić podstawową broń i expić. Moby dają punkty doświadczenia, dzięki nim wbijamy lvl, (czyli wspinamy sie co raz wyżej po szczeblach danej kariery), za granie na serwerze dostajemy kredyty, na spawnie możemy kupić podstawowy statek którym możemy się przemieszczać między planetami (bez pomijania, dosłownie możemy lecieć do góry aż w końcu wylecimy z planety i do wyboru będą pozostałe) na każdej z planet są inne questy, (można natrafić na wroga także radze uważać, oczywiście są strefy bez pvp, osobne spawny + mając niski level, osoba z wysokim nie może cię uderzyć).

Jeżeli chodzi o ogół to na tym by się skończyło, bo chce rozwinąć wątki osobno, bo wiadomo jedna klasa ma swoją drogę, druga swoją.

CHCIAŁBYM WIEDZIEĆ CZY CHCIAŁBYŚ W OGÓLE GRAĆ NA TAKIM SERWERZE, NAPISZ POD POSTEM BĄDŹ WYPEŁNIJ ANKIETE, DZIĘKI

*POST BĘDZIE AKTUALIZOWANY NA BIEŻĄCO, TAKŻE NICZYM SIĘ NIE MARTWCIE*

*ZADAWAJCIE PYTANIA ŚMIAŁO, BO SERWER BĘDZIE DLA WAS A NIE DLA MNIE*

• Yaboku zmienił(a) tytuł na Czy zagrałbyś na takim serwerze?
Opublikowano

Powiem tak - jeżeli chcesz reklamować ten serwer, mpc od dawna się do tego niestety nie nadaje.

1) Polskie serwery z modami mają trudności, mało osób jest chętnych instalować mody, a ci którzy się zdecydują - wybierają zagraniczne, znacznie większej jakości

2) Bez screenów/czegokolwiek tym bardziej nie zdobędziesz publiki. W okolicach 2011 sam nabierałem się na "świetne zapowiedzi" serwerów, z których tylko jedna ujrzała światło dzienne (Gra o tron), chociaż i tak daleko było jej do zapowiedzi

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano
55 minut temu, kotkowski napisał:

Powiem tak - jeżeli chcesz reklamować ten serwer, mpc od dawna się do tego niestety nie nadaje.

1) Polskie serwery z modami mają trudności, mało osób jest chętnych instalować mody, a ci którzy się zdecydują - wybierają zagraniczne, znacznie większej jakości

2) Bez screenów/czegokolwiek tym bardziej nie zdobędziesz publiki. W okolicach 2011 sam nabierałem się na "świetne zapowiedzi" serwerów, z których tylko jedna ujrzała światło dzienne (Gra o tron), chociaż i tak daleko było jej do zapowiedzi

Powiem tak - ten post jest pytaniem do ludzi czy chcieli być w ogóle grać na takim serwerze

1) Polskie serwery z modami mają trudności, bo nie są dobrze zrobione. Serwer posiadałby specjalny launcher, dzięki któremu mody instalowałyby się automatycznie.

2) Nie szukam publiki, zareklamowanie serwera szczególnie z takim trybem jest banalnie proste jak ma się pieniądze, chodziło tylko i wyłącznie o zainteresowanie, czy ktoś chciałby w coś takiego zagrać bo nie wiem jak stoi minecraft w 2020 roku.

Opublikowano

Nie chodzi o launcher - bo większość polskich serwerów właśnie z launcherów korzysta, co ja uważam za bardziej irytujące niż "dobre"

i - rzecz w tym, że szukasz publiki - "chodziło tylko i wyłącznie o zainteresowanie, czy ktoś chciałby w coś takiego zagrać bo nie wiem jak stoi minecraft w 2020 roku" - to jest właśnie szukanie publiki. Jak chcesz kogoś zainteresować to rzuć konkretami, bo to co tutaj oferujesz równie dobrze można zrobić bez modów z samym resource packiem.

I nie piszę tego żeby się dogryźć, tylko żeby uzyskać więcej informacji o tym twoim projekcie. 

@edit

I jak mówiłem o "martwym MPC" - najpewniej nie uda ci się zdobyć odpowiedzi na ankietę, bo mało kto wbija na ten dział.

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano
41 minut temu, kotkowski napisał:

Nie chodzi o launcher - bo większość polskich serwerów właśnie z launcherów korzysta, co ja uważam za bardziej irytujące niż "dobre"

i - rzecz w tym, że szukasz publiki - "chodziło tylko i wyłącznie o zainteresowanie, czy ktoś chciałby w coś takiego zagrać bo nie wiem jak stoi minecraft w 2020 roku" - to jest właśnie szukanie publiki. Jak chcesz kogoś zainteresować to rzuć konkretami, bo to co tutaj oferujesz równie dobrze można zrobić bez modów z samym resource packiem.

I nie piszę tego żeby się dogryźć, tylko żeby uzyskać więcej informacji o tym twoim projekcie. 

@edit

I jak mówiłem o "martwym MPC" - najpewniej nie uda ci się zdobyć odpowiedzi na ankietę, bo mało kto wbija na ten dział.

no niestety xwingi, tie fightery, planety i "swoboda" poruszania się statkiem w "kosmosie" bez modów nie były by takie jakie chciałbym żeby były, oczywiście na pluginach dało by się osiągnąć taki efekt, ale bardzo mierny w porównaniu do tego co oferują modyfikacje, poza tym modyfikacji ma być nie dużo, będą zawierały one podstawowe elementy takie jak miecze świetlne (resource packiem też by się dało ale chciałbym  żeby to było wyjątkowe), blastery, droidy i moby. Pozdrawiam 😉

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo bym chętnie zagrał na tym serwerze, jako iż jestem wielkim fanem star wars i sam kiedyś się zastanawiałem czy taki serwer kiedyś mógłby powstać 😉

fdgdfh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...