ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #1 Napisano Czerwiec 24, 2020 Witam. Potrzebuje pomocy w kilku sprawach i być może proszę o zbyt wiele (wszystkich pewnie nie wymienię na raz), 1. Problem polega na tym, że gdy ustawiam w xenobocie Wave typu Exevo Tera Hur, to postać ma problemy z trafieniem potwora (myślę, że problem polega na tym, że postać nie stoi w jednej linii z potworem) - Gorzej jest z Exevo Vis Lux itd. 2. Poszukuje skryptu na oddawanie oraz branie taska od Grizzly Adamsa 3. Czy jest możliwość ustawienia bota tak, aby podchodził z potworami pod ścianę i stał z nimi do momentu wybicia ich ? Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #2 Napisano Czerwiec 25, 2020 Czy to forum w ogóle jeszcze żyje ? Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #3 Napisano Czerwiec 26, 2020 Naucz się czytać. To jest dział "Tutoriale i Download" a nie "Pytania o Xenobota" 1. Na pewno wybierasz dobry tryb spella w magic shooterze ? 2. Użyj tych dwóch funkcji do pobrania ilości oraz zresetowania https://xenobot.fandom.com/wiki/Self_GetCreatureKills https://xenobot.fandom.com/wiki/Self_ResetCreatureKills 3. Poczytaj albo sam potestuj Lure System ulonkanadhaldo zareagował/a na to 1 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #4 Napisano Czerwiec 27, 2020 Przepraszam za pomylony dział. 1. Na pewno wybieram dobry tryb spella i napiszę to jeszcze raz - Postać nie stoi w jednej linii z potworem, którego biję, co powoduje, że rzadko trafia w cel 2. Nie znam się na tym za bardzo więc zadam kolejne pytanie: Czy to jest dobrze ? local sea serpent = Self.GetCreatureKills(Sea Serpent) local young sea serpent = Self.GetCreatureKills(Young Sea Serpent) local all = math.max(Sea Serpent + Young Sea Serpent) if counttask >= 2 then Walker.GoTo("GoToHunt") end if all >= 900 then Self.ResetCreatureKills(Sea Serpent) Self.ResetCreatureKills(Young Sea Serpent) Walker.GoTo("Task") end if all <= 900 then Walker.Goto("GoToHunt") end 3. Bardziej liczyłem na pomoc ze strony forum, ale już sam testowałem i jest dobrze. Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #5 Napisano Czerwiec 27, 2020 local all = Sea Serpent + Young Sea Serpent funkcja math.max wybiera największa wartość wiec stosowanie jej tam nie ma trochę sensu ew. jeśli podasz 2 argument z maksymalna ilością mobkow do taska. if counttask >= 2 then counttask niezdefiniowane i nie wiem po co ten warunek if all >= 900 then Self.ResetCreatureKills(Sea Serpent) Self.ResetCreatureKills(Young Sea Serpent) Walker.GoTo("Task") end if all <= 900 then Walker.Goto("GoToHunt") end nie możesz dać większy równy a potem mniejszy równy bo w przypadku gdy wartość zmiennej all będzie 900 to oba będą prawdziwe i się wykonają Tak to sama składnia lua wydaje się dobrze napisana. Zamknij to w jakiś moduł wykonujący od Xenobota i może będzie działać. ulonkanadhaldo zareagował/a na to 1 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #6 Napisano Czerwiec 29, 2020 Niestety ten skrypt lua nie należy do mnie i wpisałem go tylko tutaj, żebyś ocenił, bo widzę, że się znasz 😛 Fakt faktem nie jestem skrypterem i tego sam nie zrobię, ale nie chcę na Ciebie naciskać. Mógłbyś mi powiedzieć jeszcze czy jest możliwość pomocy z punktem 1 ? Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #7 Napisano Czerwiec 29, 2020 Nigdy nie miałem takiego przypadku jak bociłem na rl tibi. ulonkanadhaldo zareagował/a na to 1 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #8 Napisano Czerwiec 29, 2020 (edytowany) Problem polega na tym, że uciekam od Sea Serpenta, wtargetingu mam go ustawionego na 3 sqm. W momencie obracania się, żeby postać puściła w niego Wave to nie trafia, bo potwór czasami jest ode mnie 2 sqm (szybko biega), wtedy wave leci w powietrze. Dodam jeszcze, że jak ustawiasz targeting 3 sqm od potwora, to bot automatycznie nie stoi w jednej linii z nim, tylko próbuję być 1 kratkę obok tak jakby chciał od niego uniknąć Vis Luxa (to jest tylko przykład) Nie mam pojęcia czy to jest do zmiany... Gdy ustawiam targeting na 4 sqm to niestety odchodzą spelle typu Exori Vis... Mam jeszcze dwa pytania odnośnie xeno 😜 1. Czasami przy waypointach (teleporty) postać nie wejdzie do niego, ponieważ zaznaczył już potworka i nie chce wrócić pod teleport, żeby do niego wejść i może stać tak całą noc 2. Gdy próbuję postawić bota, aby doszedł na Medusy na Goromie, to jest moment, w którym trzeba użyć picka, a miejsce to czasami jest przykryte dedem Quary Hydromancera i już powstaje kolejny problem... Edytowano Czerwiec 29, 2020 przez ulonkanadhaldo Udostępnij ten post Link to postu
Marchwj 2 744 fino alla fine exModerator Zgłoś post #9 Napisano Czerwiec 29, 2020 1 godzinę temu, ulonkanadhaldo napisał: 1. Czasami przy waypointach (teleporty) postać nie wejdzie do niego, ponieważ zaznaczył już potworka i nie chce wrócić pod teleport, żeby do niego wejść i może stać tak całą noc musi być na teleportcie stand nie node, wtedy na 100% spróbuje tam wejść ulonkanadhaldo zareagował/a na to 1 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #10 Napisano Czerwiec 30, 2020 To teraz wyobraź sobie sytuację, że stanąłem na kratkę Stand przed teleportem i nagle wyskakuje mi potwór, do którego podbiega moja postać. Stand zaliczony i pozostaje tylko Enter Teleport, do którego postać już niestety nie wejdzie. Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #11 Napisano Czerwiec 30, 2020 Ale masz użyć przecież stand north, south itp ulonkanadhaldo i Marchwj zareagowali na to 2 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #12 Napisano Lipiec 2, 2020 A jak będzie z Levitate ? Tutaj już nie dam stand north, tylko jak wyleci Potwór to muszę wrócić, żeby wszedł na tą skałę. Mniejsza w to. Macie może jakiś sposób na rozkopanie dziury pickiem w miejscu, na którym może leżeć ciało potwora, albo jakiś inny syf ? Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #13 Napisano Lipiec 2, 2020 napisz sobie coś w stylu 12345 - id ziemi do odkopania if ID kratki ~= 12345 then pushnij item pod siebie else wykop kilofem end ulonkanadhaldo zareagował/a na to 1 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #14 Napisano Lipiec 2, 2020 (edytowany) Sory za Spam Rafa, ale mam ostatnie chyba już pytanie z Xenobotem. Możesz mi wytłumaczyć co to jest sslib.lua i do czego do służy ? Wiem że osoby, które tworzą Full Afki mają już to w .lua Edit: Jednak nie będzie to ostatnie pytanie, bo gdy myślę o tym jak poprawić mój skrypt, to zawsze przychodzi mi nowa myśl Tym razem zauważyłem, że podczas bicia potworów jakiś inny gracz ma ustawione Exori, gdy przy nim stoję. Czy jest inna możliwość niż ustawienie tego czaru jako utito tempo, żeby go używał, ale tak, żeby nie wbił rsa ? Trochę przekombinowałem, ale niektórym się go wbić nie da 😛 Edytowano Lipiec 2, 2020 przez ulonkanadhaldo Udostępnij ten post Link to postu
Marchwj 2 744 fino alla fine exModerator Zgłoś post #15 Napisano Lipiec 2, 2020 sslib.lua to biblioteka od solid skryptów, a co do drugiego to safe mode w magic shooterze nie działa na otsach, więc jak ktoś będzie skakał np. po schodach to nawet skrypt nie pomoże i i tak uderzysz kogoś z aoe wbijając sobie skula. Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #16 Napisano Lipiec 7, 2020 Dziękuję wszystkim za pomoc, mimo kilku niewyjaśnionych tutaj pytań 😉 PS. Czy ma ktoś skrypt na wyciąganie item z depozytu ? Chciałbym, aby wyciągał dla przykładu (relic sword, epee, bonebreaker, magic plate armor) do backpacka, a gdy backpack się zapełni, to otworzy następny i tak do utraty Capa. Z góry dziękuję 😉 Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #17 Napisano Lipiec 8, 2020 11 godzin temu, ulonkanadhaldo napisał: Dziękuję wszystkim za pomoc, mimo kilku niewyjaśnionych tutaj pytań 😉 PS. Czy ma ktoś skrypt na wyciąganie item z depozytu ? Chciałbym, aby wyciągał dla przykładu (relic sword, epee, bonebreaker, magic plate armor) do backpacka, a gdy backpack się zapełni, to otworzy następny i tak do utraty Capa. Z góry dziękuję 😉 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #18 Napisano Lipiec 8, 2020 Ciężko się tutaj w czymkolwiek połapać... Odkąd założyłem temat na forum to bardzo dużo rzeczy nie rozumiem. Dajecie wskazówki jak to robić, ale nie każdy to potrafi 😕 Czy mogę się doprosić Skrypta na sprzedawanie loota Rashid, Green Djinn, Blue Djinn ? Jeśli nie chcecie wkleić gotowca tutaj, to mogę za niego zapłacić. Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #19 Napisano Lipiec 9, 2020 16 godzin temu, ulonkanadhaldo napisał: Ciężko się tutaj w czymkolwiek połapać... Odkąd założyłem temat na forum to bardzo dużo rzeczy nie rozumiem. Dajecie wskazówki jak to robić, ale nie każdy to potrafi 😕 Czy mogę się doprosić Skrypta na sprzedawanie loota Rashid, Green Djinn, Blue Djinn ? Jeśli nie chcecie wkleić gotowca tutaj, to mogę za niego zapłacić. Wychodzę z takiego założenia, że jeśli ktoś nie potrafi jakichkolwiek podstaw oraz logicznego myślenia nie powinien bocić w grach tylko grać ręcznie dlatego nie daje gotowców tylko naprowadzam na rzeczy podając dokumentacje aby w przyszłości taka osoba zamiast pisać z byle pierdołą mogła to sobie sama ogarnąć. https://xenobot.fandom.com/wiki/Self_ShopSellAllItems Marchwj zareagował/a na to 1 Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #20 Napisano Lipiec 18, 2020 Poszukuję skryptu na wyciąganie Assassin Starów z inboxa ! Z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #21 Napisano Lipiec 18, 2020 3 godziny temu, ulonkanadhaldo napisał: Poszukuję skryptu na wyciąganie Assassin Starów z inboxa ! Z góry dziękuję http://forums.xenobot.net/showthread.php?39267-Assassin-Star-withdrawer Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #22 Napisano Lipiec 18, 2020 6 godzin temu, rafaeru napisał: https://forums.xenobot.net/showthread.php?39267-Assassin-Star-withdrawer Czy aby wyjmował je z Inboxa, to podmienić "0" na id inboxa ? Udostępnij ten post Link to postu
rafaeru 1 157 All life with MPC exModerator Zgłoś post #23 Napisano Lipiec 19, 2020 Tak Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #24 Napisano Lipiec 31, 2020 Niestety, nie działa 😕 Mógłby ktoś podesłać skrypt na sortowanie potionów, runek itd. w bp ? 2. Jak otworzyć tzw "lootbaga", który znajduję się w Store Inbox, a jego ID to 23721 ? Udostępnij ten post Link to postu
ulonkanadhaldo 0 Pijawka II Members Zgłoś post #25 Napisano Sierpień 12, 2020 Czy ktoś jeszcze zagląda w temat ? Udostępnij ten post Link to postu
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się