Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże użycie procesora podczas grania

Dizzy12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze jak gram w fornite to mam 100% uzycia procesora i no w grze sie nie wczytują tekstury itp wie ktoś moze jak to naprawić 

Moje specyfikacje kompa 
Mój procesor to i5 4690k 3.50GHz
Karta Gtx 1650 super 
8gb ram

graphic.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o zużycie procesora to tutaj wszystko jest w normie, dla tego modelu obciążenia w granicach 80-100% są normalne i niestety jedyne co możesz zrobić to zastanowić się na jego zmianą. Co do niewczytujących się tekstur to tu standardowo - sprawdź spójność plików gry, zainstaluj najnowsze aktualizacje windowsa/sterowników karty graficznej, a jeśli dalej będzie problem to dawaj znać, będziemy myśleć. 

Opublikowano
2 godziny temu, carbonx napisał:

Jeśli chodzi o zużycie procesora to tutaj wszystko jest w normie, dla tego modelu obciążenia w granicach 80-100% są normalne i niestety jedyne co możesz zrobić to zastanowić się na jego zmianą. Co do niewczytujących się tekstur to tu standardowo - sprawdź spójność plików gry, zainstaluj najnowsze aktualizacje windowsa/sterowników karty graficznej, a jeśli dalej będzie problem to dawaj znać, będziemy myśleć. 

sterowniki i windows zaktualizowane wszystko spójność gry tez zrobiona i nadal tekstury sie nie wczytują 

a może też być wina dysku bo też nie raz on podchodzi pod 100% zużycia 

https://prnt.sc/shmi97 tutaj skrin z menadżera zadań

graphic.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sory za odkop. No nie dziw się, że masz problemy z teksturami, kiedy procesor ma prawie 100% zużycia. W GTA 5 było to samo, temat wałkowany sporo razy.

• Aive zmienił(a) tytuł na Duże użycie procesora podczas grania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...