Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż plików serwerowych - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanie. Czy uważacie że opłaca się robić pliki serwerowe tylko żeby je później sprzedać? Jasno mówiąc po prostu podstawkę na sprzedaż. Myślicie że ma to prawo bytu, czy jednak za mało odbiorców byłoby już na taki produkt? Interesuje mnie rynek Polski w zupełności, bo wiadomo w innych krajach (a w szczególności gdzie Metin jest popularny), króluje waluta Euro i dla nich 200euro za takie pliki MartySamy to jak dla nas 200zł, czysto teoretycznie można kupić taniej jakiś resell, ale tak naprawdę nie wiesz co dostaniesz i nie masz supportu. Zresztą ja to tak odbieram jak z ciuchami, bawi mnie jak ktoś kupuje podróbki. Kurde albo kupujesz premium bo Cię stać, albo kupujesz basic bo jednak Cię nie stać, ale wcale nie oznacza to że jesteś gorszy. I myślę nad takim basicu, czy znalazłoby się grono chętnych na takie pliki, które nie byłyby takie kozackie może jak Marty ale nie byłyby takie złe żeby utrzymać 1500 online. 

A drugie pytanie, jak mam pliki na sprzedaż to mogę tutaj albo w dziale współpracy dodać temat z taką ofertą? Bo z tego co kojarzę kiedyś leciały jakieś ostrzeżenia za handel ale na dzień dzisiejszy żadnego podpunktu nie widzę w regulaminie lokalnym 😕 

Pozdrawiam Was serdecznie

Opublikowano

Na pytanie pierwsze nie odpowiem bo się nie znam na Metinie i nie mam pojęcia jak wygląda rynek, więc nie będę gdybał 😕 natomiast co do:

9 godzin temu, Poncjusz Piłat napisał:

A drugie pytanie, jak mam pliki na sprzedaż to mogę tutaj albo w dziale współpracy dodać temat z taką ofertą?

Nie. Handel dozwolony jest tylko na giełdzie: https://www.mpcforum.pl/forum/1369-giełda-mpcforum/, a informacje dotyczące tego zakazu znajdują się w §5 pkt. 10 Regulaminu Globalnego forum, a także w Tabeli Kar w Regulaminie Lokalnym. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Sprzedaż plików serwerowych - warto?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...