Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk Google

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dostałam powiadomienie że otrzymałam plik który znajduje się na dysku Google od nieznanej mi osoby. Udostępniła mi ona plik, którego nie mogę otworzyć, format jest nierozpoznany. Sprawdziłam e-mail i okazało się że wysłała mi ona wiadomość tylko z tym plikiem kilkanaście minut wcześniej. Nie wiem czy jest to błąd poczty gdyż jej e-mail różni się od mojego tylko jedną literą. 

Nigdy wcześniej nie doświadczyłam takiej sytuacji i teraz nie wiem czy ktoś mi nie zawirusował sprzętu. Co mam o tym myśleć? Dlaczego jakiś podejrzany plik od razu znalazł się na moim dysku google...? Przecież plik powinien pozostać zablokowany do momentu otwarcia wiadomości.

Opublikowano

Jeśli nie pobrałeś pliku na swój komputer to nie masz się czego obawiać. Plik prawdopodobnie wcale nie jest na Twoim dysku Google, a jedynie w zakładce Udostępnionych dla Ciebie. 

Opublikowano

Próbowałam otworzyć plik który otrzymałam, bo nie wiedziałam że nie jest mój. Nie wybrałam opcji pobierz, więc gdyby plik był zawirusowany to mimo wyświetlenia go w dysku nie powinno być teraz żadnych problemów? 

Opublikowano

Jeśli tylko kliknęłaś otwórz, a dysk nie znalazł programu, który mógłby go otworzyć ale nie pobierałaś go fizycznie na komputer to nie ma żadnego problemu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...