Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niewidoczna kość RAM

x323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, mam kompa było na wstępie 4ramu dokupiłem drugą 4rkę, lecz jakby nie czyta jej, gdy odpalam gta 5 w menadżerze zadań jest zużycie tam 3,4 co daje 80% pamięci, w systemie pod moj  komputer--->wlasciwosci zmienilo sie na 8gb, jakies rady pomoc jak to "uruchomić" chodzi o ddr4
pozdro dzieki za pomoc!

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Niewidoczna kość RAM
Opublikowano

Podaj dokładne parametry tego ramu, lub chociaż model. Do tego przydałyby się ssy z menadżera zadań.

Opublikowano

Być może to głupie, ale jaki masz Windows x86 czy x64?

Opublikowano

Sorry za zwłokę, mam win 10 x64, ram jest takowy:  crucial ddr4 4gb 2133 cl15 oraz dokupiony oodRam IRDM, DDR4, 4 GB,2400MHz, CL15
teraz patrze na taktowność gościu w sklepie chyba zrobił mnie w konia?

ram.png

EDIT CHOCIAZ TAK TO WYGLADA GDY WLACZONY JEST CS - PONAD 4RAM

Bez tytułu.png

Opublikowano

I w czym Ty widzisz problem? Screeny jasno pokazują, że system wykrywa oba moduły i ma do dyspozycji 8GB pamięci RAM.

Na zdjęciach widać dokładnie naklejki z kodami producentów - Crucial to 2400 MHz CL17, GoodRAM 2400 MHz CL15. System wykrywa je jako 2133 MHz, bo takie jest ich bazowe taktowanie, 2400 MHz to profil XMP.

Kod Crucial - CT4G4DFS824A

Kod GoodRAM - IR-2400D464L15S/4G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...