Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie się komputera

KooralYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z komputerem. No bo się tnie, ale mam trzy przypuszczenia. Pierwsze to że dysk się tnie i jest po prostu już zepsuty ma kilka lat (6). Mam 2 dyski jeden (ssd) mam tylko tam system Windows 7. A drugi (HDD) na którym mam wszystko. Drugie przypuszczenie że to przez klawiaturę myszkę, czemu? A dlatego że siostra gdy grała używała co chwilę klawiatury i się zacinał a gdy przestała to nie więc już sam nwm. Trzecie to karta graficzna nwm jak sprawdzić czy to ona ale gdy np uruchamiam simsy albo FS 19 to się zacina ciąć przed wczoraj brat uruchomił metin2 z sami wiecie jaka grafika działa metin. No i się nie ciał. Próbowałem wszystkiego szukałem na internecie ale nic nie działa. Proszę o pomoc nikt z rodziny nie może już wytrzymać na cięcie się jego. Teraz coś o zacinaniu się. Gdy jestem na pulpicie to on sam się nie zacina ale gdy włączę coś z dysku HDD to się zaczyna ciąć albo to przypuszczenie drugie sam już nwm. Zacina się różnie czasami małe lagi zacinki a czasami lagi że trwają ponad minute np w Cs go albo valorant minecraft w wszystkim! Proszę o pomoc już rok szukamy wszystkiego. Chcę kupić dysk ssd ale nie mam jeszcze pieniędzy. Więc może da się coś zrobić bardziej sądzę że to karta graf (gtx 750ti 1gb) dysk HDD 1TB i peryferia klawiatura od fury nie pamiętam tak jak i myszki ale też od fury. I jeszcze powiem że czasami klawiatura się odłącza bo chyba usb jest mniejszy od wejścia i lata w wejściu usb. Zostawiam wam to przepraszam że tak długo ale chce żeby było wszystko dokładnie. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i chciałbym wiedzieć czy każda karta graf wejdzie to płyty głównej jeżeli ktoś pomoże mi z tą kartą graf bo chce kupić to podam płyte główna na pv. 

Pozdrawiam! 

Opublikowano

Na podstawie informacji, które podałeś można strzelać że problemem jest dysk (jednak to luźne przypuszczenie, bo brakuje danych) zwłaszcza jeśli to jakiś stary HDD, a być może jeszcze na 5400 rpm. Na chwilę obecną zacznijmy od zweryfikowania tego przypuszczenia - pobierz HD Tune i uruchom skan, a następnie podeślij nam tu ss'y z wynikami, jeśli to nie to, to zaczniemy wtedy szukać dalej. 

Opublikowano

Ile lat ma twój SSD? Możliwe że po prostu już jest na skraju swoich możliwości, najlepiej zrób skan tego dysku jak kolega wyżej napisał.
I nie jest to czymś dziwnym, że przy uruchamianiu plików z hdd są jakieś lagi. Po prostu hdd jest zbyt wolny w porównaniu do SSD.

Opublikowano

Dobra można zamknąć. 

Rozwiązanie: malwarebytes skanowanie i 85 trojanów w nim 10 keyloggerow XD

Dziękuję za chęć pomocy ale jak widać sam wpadłem na to

//XDDDD? ~ carbonx

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Zacinanie się komputera
  •  carbonx zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...