Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skaczący ping w Valorant

AydeeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Z tego co się dowiedziałem anty-cheat przy naszych ruchach myszką, postacią wysyła na serwery informację, wiadomo, wykrywanie oszustów. Problem w tym, że w momencie tego wysyłania masakrycznie ping mi skacze do góry. Stojąc w miejscu, nie ruszając się jest ok, ale wystarczy, że poruszam przez 3s kursorem i natychmiast ping skacze do 300 (wysyłanie informacji od anty cheata), aż znów moja postać nie pozostanie w bezruchu. Standardowo ping podczas bezruchu oscyluje w granicach 70ms (dla mnie jest standardowy taki). 

Ma ktoś pomysł jak to ogarnąć, lub ma ktoś taką samą sytuację? 

Opublikowano

Witam,

na samym początku wykonaj speedtest bez aplikacji w tle korzystających z internetu.

Opublikowano

243428916

Zdaję sobie sprawę, że szału w dzisiejszych czasach światłowodu to nie robi (dopiero kładą na mojej ulicy...), ale nie jest to internet z serii zbierania do wiaderka w lesie, radzi sobie bez problemu w innych grach. Ewidentnie problem jest w Valorancie, a konkretnie w AntyCheacie, tylko... co teraz? 

• Aive zmienił(a) tytuł na Skaczący ping w Valorant
Opublikowano
Dnia 29.04.2020 o 18:36, ChanellMaciek33 napisał:

Tak jak wyżej, czekać na optymalizację od strony Riot'u lub ugadaj się z dostawcą internetu na większy upload.

Ugadaj się to znaczy zmień umowę. Chłop ma taki internet bo pewnie linia na większy nie pozwala tak jak u mnie miałem 10mb ale linia nie wytrzymywała i były ogromne zerwania i spadki więc teraz zmieniłem umowe na 8mb i hula jak ta lala. Podejrzewam że twórca posta ma maximum tego co może mieć.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, RyXeL napisał:

Ugadaj się to znaczy zmień umowę. Chłop ma taki internet bo pewnie linia na większy nie pozwala tak jak u mnie miałem 10mb ale linia nie wytrzymywała i były ogromne zerwania i spadki więc teraz zmieniłem umowe na 8mb i hula jak ta lala. Podejrzewam że twórca posta ma maximum tego co może mieć.

Tak, to jest max co na ten moment mogę mieć. Światłowód będę miał dopiero za 2 miesiące około z racji, że dopiero moja ulica jest podłączana...

Poza tym to się chyba mija z celem, żeby takie akcje się działy, że bez dobrego uploadu sobie w Valoranta nie pograsz, bo na pewno nie jestem w mniejszości z internetem, który upload ma akurat z dupy, to obstawiam, że 30% graczy przy tym odpada z gry, więc nie wiem jak oni to sobie wyobrażają.

Opublikowano
2 minuty temu, AydeeN napisał:

Tak, to jest max co na ten moment mogę mieć. Światłowód będę miał dopiero za 2 miesiące około z racji, że dopiero moja ulica jest podłączana...

Poza tym to się chyba mija z celem, żeby takie akcje się działy, że bez dobrego uploadu sobie w Valoranta nie pograsz, bo na pewno nie jestem w mniejszości z internetem, który upload ma akurat z dupy, to obstawiam, że 30% graczy przy tym odpada z gry, więc nie wiem jak oni to sobie wyobrażają.

Znaczy no twój upload jest tragiczny, bo to nawet nie jest 0,5 mbps, więc jesteś raczej w 0.001% a niżeli w 30% 😕

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@AydeeN Polecam spróbować zrobić sobie hotspota z telefonu przez USB zawsze to jakiś sposób a gry nie pobierają aż tyle internetu żeby przejmować się pakietami. 

beta.btsearch.pl/bts/ możesz sprawdzić w bazie danych, która sieć ma najbliżej nadajnik i wybrać operatora.

Nie jestem specem od tego ale wydaje mi się, że prędkość internetu nie ma tutaj nic do rzeczy bo ping w głównej mierze zależy od jakości sygnału i od tego jak daleko jest serwer z którym się łączymy a nie od tego jaki mamy upload i download.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...