Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z domeną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Zakupiłem dzisiaj domenę u firmy hekko.pl i chciałem połączyć serwer Minecraft pod swoją domenę,przeszukałem cały panel klienta jednak żadnego konfiguratora nie znalazłem.Po krótkiej chwili skapnąłem się że trzeba to zrobić w DirectAdmin.Po krótkiej wymianie zdań z supporterem okazało się że muszę posiadać hosting www,żeby się tam zalogować.Możecie mi doradzić czy ja coś robię źle i jednak nie trzeba tego robić w DirectAdmin czy muszę sobie odpuścić i zakupić domenę gdzie indziej gdzie nie trzeba hostingu www? 

Opublikowano

Możesz zmienić serwery DNS dla domeny i zarządzać nią u innego usługodawcy lub skorzystać z np free dns 42, możesz też zażądać kodu authinfo i całkowicie przenieść domenę do innego rejestratora np. OVH. 

Opublikowano

u każdego rejestratora domen możesz rekordy dns ustawiać. minecraft wymaga rekordu typu SRV. wystarczy, że znasz ip i port swojego serwera i możesz ustawić rekord SRV, aby domena przekierowywała na serwer. nie trzeba www.

google -> minecraft srv record

Opublikowano
6 minut temu, Ksry napisał:

u każdego rejestratora domen możesz rekordy dns ustawiać. minecraft wymaga rekordu typu SRV. wystarczy, że znasz ip i port swojego serwera i możesz ustawić rekord SRV, aby domena przekierowywała na serwer. nie trzeba www.

google -> minecraft srv record

Hekko niestety ma (a przynajmniej miało) jedno z najbardziej nieintuicyjnych rozwiązań, gdzie domeną możesz zarządzać przez direct admin, ale nie masz do niego dostępu póki nie wykupisz hostingu. Możesz tylko zmienić serwery dns. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...