Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z działaniem systemu podczas gry

egoba

Pytanie

Opublikowano

Cześć, od około miesiąca, pierwszy raz podczas gry w COD warzone laguje mi windowsa (wszystko poza grą się wolno ładuje) i mam wysoki ping na ts3 po czym rozłącza mnie z serwerem,a  gra działa normalnie i jest bez żadnych skoków pingu.  Drugi raz w AC Unity, wcześniej na tym samym sprzęcie działało dobrze  . W obu przypadkach pomaga mi zmiana priorytetu gry w menedżerze zadań z wysokiego na powyżej normalnego lub normalnego tylko, że wtedy spadają mi fps. Chciałbym ustalić w czym problem.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym, że są to wymagające gry i zabierają wszystkie dostępne zasoby, więc siłą rzeczy aplikacje w tle mające niższy priorytet będą miały mniej zasobów do dyspozycji.

Opublikowano

i5 6600k 4.5ghz

16gb ram 3000mhz

gtx 1070 

wydaje mi sie, że to przez windows bo kiedyś działało wszystko normalnie

Opublikowano

Masz zainstalowaną ostatnią aktualizację windowsa i ostatnie sterowniki nvidii? Jeśli tak to odpal sobie msi afterburnera i porób screeny, zobacz jak wygląda zużycie zasobów podczas gry. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...