Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca przez internet?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ankiety -chociaż nie zarobisz raczej kokosów :v,albo sprzedawaj swój towar lub sprowadzaj go z chin  i sprzedawaj np na allegro

4988173475.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Praca przez internet?
Opublikowano

Po co bawić się w zarabianie przez internet? Jeżeli nie masz żadnych umiejętności związanych z tą dziedziną to jest to zwykła strata czasu. Łatwiej jest się przejść po okolicy i porozglądać za pracą chyba, że nie masz do tego jeszcze predyspozycji to lepiej wolny czas poświęcić na naukę i hobby, to Ci się najlepiej zwróci w przyszłości.

Opublikowano
Dnia 6.04.2020 o 01:38, klejmagic napisał:

Po co bawić się w zarabianie przez internet? Jeżeli nie masz żadnych umiejętności związanych z tą dziedziną to jest to zwykła strata czasu. Łatwiej jest się przejść po okolicy i porozglądać za pracą chyba, że nie masz do tego jeszcze predyspozycji to lepiej wolny czas poświęcić na naukę i hobby, to Ci się najlepiej zwróci w przyszłości.

No wiesz zawszę można spróbować przez internet zarabiać np:Allegro,OLX.Na naukę nie mam zbytnio czasu i nie lubię się zbytnio uczyć wolę hajs zarabiać i się cieszyć 😄 pozdrawiam .

Opublikowano

Helpdek, support, call center - w chwili obecnej zapotrzebowanie na ludzi jest bardzo duże, a wymagania są w sumie żadne poza stabilnym dostępem do internetu, wiadomo tylko że praca nie jest łatwa i przyjemna (zwłaszcza w call center), a pensja na która można liczyć to najczęściej minimalna, umowy o pracę też raczej nie zobaczysz, najprędzej zlecenie. 

Opublikowano
Dnia 7.04.2020 o 12:45, TempaStrzała napisał:

No wiesz zawszę można spróbować przez internet zarabiać np:Allegro,OLX.Na naukę nie mam zbytnio czasu i nie lubię się zbytnio uczyć wolę hajs zarabiać i się cieszyć 😄 pozdrawiam .

No z hajsem bez nauki (a raczej wiedzy) to tak trochę nick może za dużo zdradzać 😜

Dnia 11.04.2020 o 12:47, carbonx napisał:

Helpdek, support, call center - w chwili obecnej zapotrzebowanie na ludzi jest bardzo duże, a wymagania są w sumie żadne poza stabilnym dostępem do internetu, wiadomo tylko że praca nie jest łatwa i przyjemna (zwłaszcza w call center), a pensja na która można liczyć to najczęściej minimalna, umowy o pracę też raczej nie zobaczysz, najprędzej zlecenie. 

Helpdesk i supp raczej odpada "na dzisiaj" bo szuka się osób, które już jakieś doświadczenie zdobyły.

Najpierw może napisz co umiesz lub co chciałbyś w tym internecie robić bo od tak pieniędzy nikt Ci nie da.

Opublikowano
9 godzin temu, nexores2 napisał:

Helpdesk i supp raczej odpada "na dzisiaj" bo szuka się osób, które już jakieś doświadczenie zdobyły.

Czy ja wiem, właśnie w chwili obecnej przez szturm na sklepy i serwisy internetowe wymagania w ogłoszeniach wyglądają raczej tak: entuzjazm i chęć do pracy - koniec. Wiadomo, że chętnych też trochę jest i na pewno większe szanse mają osoby z doświadczeniem, ale z drugiej strony jest to branża z tak dużą rotacją stanowisk, że będąc ogarniętym bez problemu się cos znajdzie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, carbonx napisał:

Czy ja wiem, właśnie w chwili obecnej przez szturm na sklepy i serwisy internetowe wymagania w ogłoszeniach wyglądają raczej tak: entuzjazm i chęć do pracy - koniec. Wiadomo, że chętnych też trochę jest i na pewno większe szanse mają osoby z doświadczeniem, ale z drugiej strony jest to branża z tak dużą rotacją stanowisk, że będąc ogarniętym bez problemu się cos znajdzie. 

To podchodzi pod IT 😜 ja mając już dosyć spoko staż nie jestem w stanie dokończyć procesów rekrutacyjnych przez wirusa, mam 3 rozmowy zawieszone, na różnych etapach więc nie sądzę, że dla kogoś "świeżego" będzie łatwiej

Opublikowano

W obecnej sytuacji sporo osób pragnie się przebranżowić aby pracować zdalnie i jeżeli w zapasie nie posiadasz za bogatego warsztatu, to raczej zamiast szukać pracy pomyśl o rozwoju osobistym. Niestety, ale na jedno miejsce w takiej pracy jest masa innych chętnych i musisz się zastanowić, czy jesteś w stanie dać coś więcej na rozmowie niż zaangażowanie i chęci do pracy. 

Jeżeli chcesz coś mniej ambitnego, to faktycznie można posiedzieć na słuchawce czy wypełniać ankiety, ale nie jest to w ogóle atrakcyjna forma zarobku. Ankiety to grosze sprawy, natomiast słuchawka mimo najniższej krajowej posiada bardzo, bardzo rozbudowany system karania pracownika za błędy podczas rozmów i zazwyczaj ta wypłata jest pomniejszana pod koniec miesiąca. 

lownfast

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak to nie mają być jakieś kokosy to możesz sobie obczaić mturk od Amazona. Masa drobnych zleceń które można klepać w kilka minut. Raczej nie ankiety, ale na przykład transkrypcja czy inne w miarę proste bzdety. Tylko kurde Amazon jest wybredny i może cię po prostu odrzucić.

Bóg to twoje sumienie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No ale w koncu jakieś doświadczenie trzeba gdzieś zdobyć. Niekoniecznie od razu w help desk, ale dobrze jest się dopytać czy czasami takie firmy nie potrzebują do pomocy kogoś, kto czai bazę. Często mozna sie przy nich przyuczyć wielu nowych rzeczy. 

W wielu branżach wymagany jest kapitał, nie da się tego za bardzo przeskoczyć Otwarcie sklepu internetowego jest na przykłąd dość kosztowne bo trzeba postawić sam sklep ale rónwież zadbać o towar i możliwość jego magazynowania.

Na początku polecam copywriting albo tworzenie prostych stron internetowych (czy wizytówek) Przy okazji mozna sobie zrobić tym portfolio. https://nettg.pl/news/162776/pomysl-na-maly-biznes-czyli-biznes-z-niewielkim-kapitalem-poczatkowym

Opublikowano
Dnia 25.09.2020 o 11:50, gwezde napisał:

No ale w koncu jakieś doświadczenie trzeba gdzieś zdobyć. Niekoniecznie od razu w help desk, ale dobrze jest się dopytać czy czasami takie firmy nie potrzebują do pomocy kogoś, kto czai bazę. Często mozna sie przy nich przyuczyć wielu nowych rzeczy. 

W wielu branżach wymagany jest kapitał, nie da się tego za bardzo przeskoczyć Otwarcie sklepu internetowego jest na przykłąd dość kosztowne bo trzeba postawić sam sklep ale rónwież zadbać o towar i możliwość jego magazynowania.

Na początku polecam copywriting albo tworzenie prostych stron internetowych (czy wizytówek) Przy okazji mozna sobie zrobić tym portfolio. 

dropshipping

2009 - słyszysz mnie?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...