Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SpyCraft.pl - poszukiwany sponsor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wszystkich.

Bez zbędnego przeciągania przejdę od razu do sedna.

Mam 17 lat i 5 lat doświadczenia w tworzeniu serwerów minecraft i nie tylko.

Potrafię pisać własne pluginy, skrypty, strony internetowe.

Kilka dni temu wpadłem na pomysł, żeby stworzyć coś WIĘKSZEGO.

Posiadam umiejętności, które pozwoliły by mi tego dokonać, aczkolwiek nie posiadam obecnie funduszy na rozkręcenie projektu.

Poszukuję dlatego sponsora na rozkręcenie projektu.

Czego oczekuję od Sponsora?

•  Zapewnienie stabilnej maszyny na której będziemy mogli pracować.
  •  Zapewnienie minimum jednej reklamy sieci. (Oczywiście, że ja od siebie też włożę tyle możliwości ile tylko jestem w stanie.)

Co oferuję sponsorowi w zamian? 

•  Osoba sponsorująca posiadać będzie stu procentowy wgląd do plików (w tym wgląd do logów sklepu sms) oraz będzie na bieżąco informowana o planach dotyczących całej sieci.
  •  Gdy nasza sieć się już rozkręci oczywiście zarobki ze sklepu dzielimy na pół.
  •  Na stronie internetowej, facebook'u sieci i każdych innych możliwych miejscach pokaże się informacja o osobie sponsorującej projekt.
  •  Oczywiste jest też, że na każdym serwerze w sieci przypisana będzie wyróżniająca się ranga.

Dobra to teraz może trochę wyjaśnię, dlaczego ktoś miałby zainwestować w ten projekt?

Dlatego, że chciałbym podejść do całości bardzo poważnie i profesjonalnie.

Nie chce zrobić następnego syfu, który podczas startu odwiedzi maksymalnie 10 osób.

Moja wizja na to jest taka, że podczas ciężkich i zaciętych prac nad projektem w między czasie od samego początku dbać o reklamę i opinię sieci, żeby grono zainteresowanych ciągle rosło. Oczekuję na starcie sieci minimalnie 150 graczy.

Jak miało by wyglądać to "powiększanie grona zainteresowanych"? Chciałbym zainteresować graczy serwerem już przed jego startem.

Tzn. zaczął bym od dodawania i reklamowania postów na temat przebiegu prac na serwerze, jakieś ankiety czego chcą, a czego nie, itd. (np. na Facebook'u) chciałbym już przed wystartowaniem sieci zorganizować jakiś konkurs np. o 50zł PSC wtedy gracze zobaczą, że administracja podchodzi do projektu poważnie.

Trochę o projekcie

Dobra to teraz jeszcze pozostało mi przedstawić trochę ten projekt.

Jak miało by to wszystko wyglądać?

Sieć serwerów funkcjonować będzie na wersjach minecraft 1.7-1.15.

Chciałbym zacząć projekt od serwera hardcore.

Chciałbym stworzyć serwer taki jak za starych czasów minecraft'a, hardcore na którym ciągnie się walka o przeżycie a kto zginie dostaje bana na 3 dni.

Wiem, że jest wielu graczy, którym brakuje tego typu serwerów oraz nie ma już takich serwerów nigdzie, także jest to duży plus, który pomoże nam zdobyć większą grupę zainteresowanych. Na serwerze nie będzie żadnego dropu, super umiejętności czy czegoś tego typu.

Chciałbym też, żeby wszyscy gracze czuli się jednakowo tzn. nie planuje dodawać do sklepu SMS żadnych opcji, które ułatwią rozgrywkę.

Powiedzmy, że gracz który zakupi rangę VIP nie ma ułatwionej rozgrywki tylko np. troszkę wcześniej może odebrać KIT i wyróżnia się na czacie.

Cały projekt chciałbym wykonać tak profesjonalnie jak tylko będzie to możliwe.

Pisząc tyle autorskich pluginów ile tylko damy radę.

Tworząc stronę internetową która działa na zasadzie logowania do panelu gracza Nickiem i hasłem z gry.

Będzie można kupić tam walutę za którą będzie się kupowało ulepszenia na wszystkich trybach gry.

(Powiedzmy, że gracz doładuje sobie 1000 monet to posiada je na każdym trybie rozgrywki) 

Zainteresował cię mój projekt?

Chcesz zostać sponsorem tej sieci?

Masz jakieś pytania?

Skontaktuj się ze mną

Discord: spychu#5485

e-mail: [email protected]

GaduGadu: 63491354

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...