Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Hosting i Domena OVH

orz2ch6wski

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Zwracam się do was z następującym problemem bądź zapytaniem? Każdy to sobie przetłumaczy jak chce. Otóż sprawa wygląda następująco:

-Mam zakupiony hosting i domenę na ovh.pl

Domena jest zarejestrowana pod serwer minecraft. I teraz pytanie. Czy domena może być użyta jako www?

Dla pewności kupiłem następną domenę. Ale po konfiguracji w FTP oraz po zainstalowaniu WordPressa, cały czas pokazuje mi po wpisaniu adresu domeny, że nie może znaleźć ip.

Oczywiście domena jest zarejestrowana pod hosting.

Pozdrawiam,

Michał O.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wszystko zostało wyjaśnione w prywatnej wiadomości i możesz podpiąć stronę WWW oraz serwer Minecraft pod domenę. Wystarczy utworzyć odpowiednie rekordy (A/AAAA oraz SRV pod serwer Minecraft). Jeżeli nie chcesz korzystać z Cloudflare, to możesz skorzystać z aktualnych serwerów OVH. Zakup dodatkowej domeny był zbędny.

,,Dla pewności kupiłem następną domenę. Ale po konfiguracji w FTP oraz po zainstalowaniu WordPressa, cały czas pokazuje mi po wpisaniu adresu domeny, że nie może znaleźć ip.''

PAMIĘTAJ, ZE MUSISZ DODAĆ REKORDY A O RAZ AAAA

Opublikowano

Nie wiem czy Cie rozumiem, więc na początek 2 pytania:

- Chcesz wiedzieć czy da się podpiąć tą samą domenę pod stronę internetową i jednocześnie serwer minecraft, czy chodzi Ci o coś innego?

- Jakie obecnie masz rekordy dla domeny, którą zakupiłeś pod hosting?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...