Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Całkowita zmiana IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, jak całkowicie zmienić identyfikację komputera?

Kiedyś zarejestrowałem się na jakiejś stronie, potem usunąłem konto, ostatnio chciałem się tam zarejestrować ale dostałem bana za multikonto (tak, konto usunięte to wciąż w ich mniemaniu aktywne konto, za które należy się ban, mimo, że tamte jest usunięte)

Mam internet neostrady, IP zmienia mi się codziennie bo jak idę spać wyłączam przedłużacz pod który jest podpięty PC razem z modemem.

Miałem zainstalowany VPN, WebRTC, Proxy i nic nie pomagało.

Zawsze jakoś wykryli multikonto, pytanie czy strony WWW mogą odczytywać specyfikację sprzętową? 
Czy mogą pobierać jakieś SN sprzetu, albo coś w ten deseń? 

Myślałem właśnie, czy nie odczytują mi specyfikacji sprzętowej, albo ID dysku systemowego i po tym weryfikują.

Ktoś zna się na tym lepiej i wie co zmienić aby obejść tych debili?

Dodam, że dziś będę instalował system na nowym dysku bo ma mi przyjść M.2, więc odpada mi 2.5" SSD jako system.

Przeglądarkę mam na C więc i pewnie ciasteczka znikną, rejestr też powinien się wyczyścić cały

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Generalnie jako tako nie jest możliwe uzyskanie HWID, ani innych informacji pozwalających na ustalenie z jakiego komputera się korzysta z poziomu przeglądarki, gdy pozwoliłoby to stronom śledzić użytkowników w zbyt szerokim zakresie. Powodem dla którego zostałeś zbanowany może być właśnie VPN - gdyż jeśli jego IP trafiło na którąś z blacklist to blokada konta mogła nawet nastąpić automatycznie. Zakładam, że oczywiście cookies i local storage usunąłeś, bo jeśli nie no to chyba oczywiste, że to było przyczyną. 

Opublikowano
1 godzinę temu, carbonx napisał:

Generalnie jako tako nie jest możliwe uzyskanie HWID, ani innych informacji pozwalających na ustalenie z jakiego komputera się korzysta z poziomu przeglądarki, gdy pozwoliłoby to stronom śledzić użytkowników w zbyt szerokim zakresie. Powodem dla którego zostałeś zbanowany może być właśnie VPN - gdyż jeśli jego IP trafiło na którąś z blacklist to blokada konta mogła nawet nastąpić automatycznie. Zakładam, że oczywiście cookies i local storage usunąłeś, bo jeśli nie no to chyba oczywiste, że to było przyczyną. 

wątpię, to kupiona wersja, więc jest małe grono użytkowników tych adresów 

Tak usuwam ciasteczka, historię, zapamiętane formularze etc.

Całą przeglądarkę czyszczę.

Jakoś muszą wykrywać, że to dodatkowe konto a nie nowy uzytkownik, który nigdy nie był zarejestrowany

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano
17 minut temu, carbonx napisał:

A z jakiego VPN'a korzystałeś?

ZEN Mate

Mój zestaw

Opublikowano

opera ma wbudowany vpn, więc możesz szybko skorzystać z niego.

Publiczne VPN są problemem, gdyż inny użytkownik też mógł korzystać z niego do tego samego celu.

Polecam stworzyć własny vpn na jakimś serwerze i sprawdzić lub wyczyścić "cache", zmienić ip i zarejestrować się przez tryb incognito :)

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano
1 godzinę temu, VMWare napisał:

opera ma wbudowany vpn, więc możesz szybko skorzystać z niego.

Publiczne VPN są problemem, gdyż inny użytkownik też mógł korzystać z niego do tego samego celu.

Polecam stworzyć własny vpn na jakimś serwerze i sprawdzić lub wyczyścić "cache", zmienić ip i zarejestrować się przez tryb incognito 🙂

Nope, próbowałem, wciąż to samo.

Czegoś nie robię i po tym mnie rozpoznają, ostatnio powisiałem 5minut przed banem, innym razem jeden dzień, a innym zaraz po rejestracji mnie wyłapali 

Mój zestaw

Opublikowano

O ile nie znaleźli jakiejś luki w Chromie lub innej przeglądarce, której używasz to nie ma opcji żeby dobrali się do informacje sprzętowych innych niż ogólne podzespoły.

Opublikowano
22 minuty temu, carbonx napisał:

O ile nie znaleźli jakiejś luki w Chromie lub innej przeglądarce, której używasz to nie ma opcji żeby dobrali się do informacje sprzętowych innych niż ogólne podzespoły.

OperaGX, wcześniej chrome, potem firefox.

No coś muszą, mieć bo nowe konta miały różne zainteresowania, pod innymi tagami i tematami.

Cały czas wykrywali moją obecność, bo ban leciał za multikonto za każdym razem.

Dlatego dziwię się, mam webrtc do blokowania informacji, proxy do zmiany regionu, vpn do zmiany regionu.

Zmienne IP od neostrady, a wciąż ban.

Mój zestaw

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
6 minut temu, QlineQ napisał:

Może rozpoznają to po adresie MAC karty sieciowej? Jest on stały i niezmienny 

Generalnie nie da się go uzyskać z poziomu strony internetowej, chyba że działała by w tej samej sieci lokalnej co urządzenie.

Opublikowano
Przed chwilą, carbonx napisał:

Generalnie nie da się go uzyskać z poziomu strony internetowej, chyba że działała by w tej samej sieci lokalnej co urządzenie.

Przepraszam. Nie wiedziałem o tym. Dopiero się uczę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...