Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.14.4][Survival] ScreSkill

PATYrekV2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prezentacjamc.png

bannermcv5.png

Co wyróżnia serwer?

kropka.png materialna ekonomia,

kropka.png gadżety do odblokowywania,

kropka.png artefakty do kupienia za ScreCoinsy,

kropka.png wiele możliwości zdobycia rangi VIP (automatycznie),

kropka.png pośmiertne groby,

kropka.png generator własnych bannerów,

kropka.png menu serwera zawarte w postaci gui jak i też klasycznie,

kropka.png niestandardowy generator świata,

kropka.png krew z graczy/mobów,

kropka.png siedzenie na schodach,

kropka.png meble,

kropka.png system zgłoszeń i nagród,

kropka.png niestandardowe utwory /music,

image.png niestandardowe enchanty,

kropka.png oldschoolowy mcmmo,

kropka.png system małżeństw,

kropka.png głosowania,

kropka.png trady (wymiany),

kropka.png randomowy teleport /rtp,

kropka.png działki na tym samym świecie co spawn,

I wiele wiele więcej...

Informacje dodatkowe:

Nie jest to serwer na zasadzie "szybkich edycji", więc gracz nie musi się martwić utratą swych przedmiotów czy też działki z miesiąca na miesiąc.

Przeprowadzanie nowych edycji na tym serwerze, zaplanowane jest na 1 określony termin w ciągu roku od startu poprzedniej edycji.

WAŻNE!O wszelkich zamiarach wprowadzenia nowej edycji, będziemy informować państwa z dużym uprzedzeniem czasowym!

Więc PAMIĘTAJ! To administracja jest najwiarygodniejszym źródłem informacji, dotyczącym danego serwera.

Serwer został stworzony z myślą o niezmiennym trybie, oraz wtrąceniem nutki oldschoolu do rozgrywki jak i też nowoczesności.

Jesteś nieco starszym graczem?

Więc z pewnością pamiętasz stare dobre czasy serwerów survival, gdzie działki przydzielała administracja.

Chcesz poczuć na nowo ten oldschoolowy klimat, wraz z zupełnie nowymi możliwościami?

Jeżeli tak, to nie mogłeś/aś trafić lepiej...

A może jesteś nieco młodszym graczem, chcącym po prostu pobudować i miło spędzić czas?

Na Ciebie również czeka masa ciekawych rzeczy...

Jako że system niematerialnej ekonomii w tej grze jest bardzo powszechny,

postanowiliśmy wprowadzić walutę materialną na nasz serwer w postaci (ScreCoinsów).

Co to oznacza i co to ta waluta materialna?

Jest to coś w postaci realnej gotówki, którą to zwykle najczęściej posługujemy się co dnia.

Wprowadzenie tego typu waluty na serwer, uniemożliwi tworzenie sklepików z materiałami do zakupu.

Przez co formę zakupów w sklepikach, przejmą wymiany pomiędzy graczami oraz tzw "giełda" serwerowa.

» IP serwera: sd.screskill.com

» Wersja serwera: 1.14.4

» Typ serwera: Survival + Działki

» Ilość slotów: 50 (może ulec zmianie)

» Whitelista: Nie

» Autoryzacja: Premium/Non-Premium

Wracamy z zupełnie nowym serwerem!

Serwer wystartował dnia: 09.11.2019 o godz 16:00 !

• Biter. zmienił(a) tytuł na [1.14.4][Survival] ScreSkill.com
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako stary koneser Minecrafta jeszcze z Alphy, brakowało mi serwera, na którym nie byłoby przesytu wszystkich pluginów, kolorowych komend i tysiąca światów. ScreSkill jest bardzo blisko klimatu starego survivalu na multi. Wraz z ogarniętą administracją i pomocnymi graczami, idzie się ponownie zakochać w tym, co kiedyś zatrzymywało nas przed komputerami na godziny. Jestem pewny, że graczy będzie przybywać, a jeśli ktoś się jeszcze waha, to z mojej strony mogę tylko zachęcić do wejścia, pogrania godzinę i ocenienia! Bardzo polecam!

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Drodzy gracze!

Serwera serdecznie NIE POLECAM. Ale zacznijmy od początku... Na serwerze zagosciłem po raz pierwszy 5 miesiecy temu wtedy ten serwer wydawał się być przyjemnym miejscem z administracja która dba o potrzeby graczy(jak sie okazalo mylilem sie ale o tym zaraz).

Po pierwsze własciciel serwera czyli @PATYrekV2 jest to osoba ktora chyba uwielbia byc w centrum uwagi i pragnie byc wielbionym przez wszystkich do tego stopnia ze potrafil wchodzic na discord gdy ktos rozmawial i zaczynac swoj monolog o tym jaki to on nie jest , jak sie troszczy o graczy , jak on to zrobil serwer z mysla o graczach nie zarobku(dodanie nowych enchantow dostepnych tylko za walute mozliwa do kupienia za realna gotówke to definitywnie nie p2w). Niestety drogi Patryk był to przerost formy nad treścią i reprezentowal to za kazdym razem gdy tylko probowal dodac cos na serwer a konczylo sie to tym ze albo połowie graczy znikał cały ekwipunek albo tak jak ostatnimi czasy dodanie pluginu na stackowanie mobow bez wczesniejszego sprawdzenia go i skonfigurowania przez co wiekszosci serwera zniknely zwierzeta oraz villagerzy. Najwiekszy pokaz hipokryzji zapewnił wczoraj(tj. 18.05.2020r) gdy postanowił zbanować część graczy za to ze poza graniem na Screskillu grają tez na innym serwerze. Tu pozwole sobie dodac dwa linki (https://imgur.com/12UMIeA ,  ogolny.png

Kolejnym znaczącym minusem serwera jest strasznie duże Pay 2 Win. Gdyż za walute serwerowa (ktora w ogolnym rozrachunku kosztuje 16 screcoinow kosztuje 3 pln przelewem oraz psc a smsem 7,38) możemy nabyc miedzy innymi Ksiazeczke ktora dodaje nam 30 lvlow co 5 minut(koszt 48 screcoinow) , Diamentowy kilof z EFF 6 , FORTUNE 4 , UNB X oraz MENDINGIEM(koszt 64 screcoiny) , beacon(koszt 20 screcoinow , brak mozliwosci respienia witherow na serwerze czyli jedyny sposob zdobycia beacona to go kupic) , oraz 30 nowych enchantow ktore pozwalaja miedzy innymi strzelac tnt z luku , szanse na sciagniecie zbroi przeciwnika oraz zmniejszenie jej durability , wykopanie spawnerow , nieskonczone oddychanie pod woda , speed boosty , jump boosty , ciagly efekt najedzenia itp(Koszt od 8 do 64 screcoinow za JEDNĄ KSIAZECZKE).

Na koniec prosze byłych graczy serwera takich jak Devit , sula008 , Majmo , Lazzy221 , Gabriela4 , TheLuqs o dodanie rowniez swojej opinii jak czuja sie po grze na takowym serwerze

plus dorzucam kilka screenow:

https://imgur.com/ojZ7qjQ

https://imgur.com/9kOUfNJ

https://imgur.com/oy282kc

https://imgur.com/KGHDX3J

Dziekuje i pozdrawiam/

Opublikowano

Witam,

Drogi @Verionis'ie postaram odpowiedzieć Ci w sposób wypunktowany może tym razem coś do Ciebie dotrze.

Ale w twoim wypadku oraz twoich "podopiecznych", raczej na cuda bym nie liczył.

Zatem zaczynajmy, skoro muszę korygować autentyczność faktów to niech tak się stanie.

1. 

Cytat

Drodzy gracze!

Serwera serdecznie NIE POLECAM. Ale zacznijmy od początku... Na serwerze zagosciłem po raz pierwszy 5 miesiecy temu wtedy ten serwer wydawał się być przyjemnym miejscem z administracja która dba o potrzeby graczy(jak sie okazalo mylilem sie ale o tym zaraz).

Cóż za porywający wstęp do Twojej powieści fikcyjnej, rodem powiedział bym Jaruzelski2K20 and Sz.P Shaun Usher wersja lokalna.

2. 

Cytat

Po pierwsze własciciel serwera czyli @PATYrekV2 jest to osoba ktora chyba uwielbia byc w centrum uwagi i pragnie byc wielbionym przez wszystkich do tego stopnia ze potrafil wchodzic na discord gdy ktos rozmawial i zaczynac swoj monolog o tym jaki to on nie jest , jak sie troszczy o graczy , jak on to zrobil serwer z mysla o graczach nie zarobku(dodanie nowych enchantow dostepnych tylko za walute mozliwa do kupienia za realna gotówke to definitywnie nie p2w).

Owszem jako jedna z osób sprawujących pieczę nad naszym projektem, jestem zobowiązany czuwać nad nim gdyż najzwyczajniej słowem mówiąc, należy to do moich ewidencji obowiązków.

Czy chcę być uwielbiany przez wszystkich? Zdecydowanie nie, dlaczegóż to?
Po pierwsze jest to mentalnie nie możliwe, gdyż jak wiemy ludzi na naszym świecie są miliardy a każda grupa odbiorców ma swój własny światopogląd (wdając się w łaski jednej popada się niełaskę drugich i tak się koło zamyka).
Czy my jako administracja, tudzież po bezpośrednim nawiązaniu przez Twoją osobę w moim kierunku uważam że jestem ideałem?
Nie zdecydowanie nie, ponieważ jestem tylko człowiekiem i mam prawo jak każdy do błędów (lecz Ja w przeciwieństwie do co poniektórych potrafię wyciągnąć wnioski z zaistniałych sytuacji).
Odnosząc się następnie do moich jak to też nazwałeś "monologów" (generalnie rzecz biorąc to bardzo dobrze iż o tym wspomniałeś gdyż jest to kwestia warta uwagi).

Otóż jak by nie patrzeć to wypadało by o tego typu rzeczach chociaż by wspominać (mianowicie o pracy, poświęceniu, włożonym trudzie fizycznym, psychicznym jak i też finansowym itd.), zwłaszcza dla użytkowników tworzących dane community nie uważasz? 
Aby chociaż ta część osób miała nieco szerszą możliwość spojrzenia, na całokształt tworzonego przez nas projektu.

Odnośnie nowo dodanych enchantów, jak i też wszystkich innych dóbr niematerialnych oferowanych przez nas do zakupu na naszym serwerze "sd.screskill.com" (za niematerialną ekonomię w postaci "ScreCoinów").

Walutę serwerową można nabyć w następujące sposoby:

- grając na serwerze (zdobywając przez to "ScreChesty" następnie otwierając je na spawnie po czym w razie ew. powtórki danego gadżeta nadawana jest nagroda pocieszenia min  w postaci tudzież wspomnianego wcześniej "ScreCoina" -  waluty serwerowej),

- uczestnicząc w eventach (są organizowane dosyć licznie także osoba posiadająca czas oraz elementarne wiadomości w zakresie gry dodając do tego deczko cierpliwości nie będzie miał problemu z nabyciem takowej nagrody),

- wymiana pomiędzy graczami (niejednokrotnie widziałem iż waluta migrowała od ręki do ręki nawet za wręcz śmieszne ilości surowców),

zakup bezpośrednio w naszym sklepiku.

Także trochę czasu i zaangażowania, nie koniecznie wydanych pieniędzy i można zdobyć to co rzekomo jest "niedostępne dla zwykłych śmiertelników".

Dodatkowo stykaliśmy się już z dziesiątkami opinii, lecz jeszcze nikt nie zarzucił dla tego serwera "P2W", mało tego swego czasu nawet część z was potwierdzała fakt iż ceny obrane na tym serwerze są jednymi z najtańszych na rynku.

Czy to nie jest aby przykład pełnej hipokryzji z waszej strony w tym momencie?

Bo według mojej opinii, to wasze zdanie ulega zmianom w tak gwałtowny sposób jak w kalejdoskopie.

Dodatkowo nie mając wiele styczności, ani też przełożenia na stan faktyczny rzeczy.

Zatem kontynuując...

Cytat

Niestety drogi Patryk był to przerost formy nad treścią i reprezentowal to za kazdym razem gdy tylko probowal dodac cos na serwer a konczylo sie to tym ze albo połowie graczy znikał cały ekwipunek albo tak jak ostatnimi czasy dodanie pluginu na stackowanie mobow bez wczesniejszego sprawdzenia go i skonfigurowania przez co wiekszosci serwera zniknely zwierzeta oraz villagerzy. Najwiekszy pokaz hipokryzji zapewnił wczoraj(tj. 18.05.2020r) gdy postanowił zbanować część graczy za to ze poza graniem na Screskillu grają tez na innym serwerze. Tu pozwole sobie dodac dwa linki

No widzę podręcznikowe nawiązanie do baroku, dobrze za to iż Ty jesteś wielce oświeconym "kryształem" z epoki renesansu i nowoczesności. 
Widzę również że zsumowanie czyjejś ciężkiej pracy przychodzi Ci bardzo lekko, zapewne jest to efekt tego iż nigdy de facto ciężko nie pracowałeś ani w rzeczywistości ani też w internecie. 
Jeżeli zaś pisząc tą wiadomość u góry popełniłem błąd i faktycznie w swoim życiu zaznałeś już "rozkoszy" pracy, to stawia Cię jako człowieka w jeszcze gorszym świetle dlaczego?

A dla tego iż oznaczało by to że nie wyciągasz żadnych wniosków, oraz brak Ci jakiejkolwiek pokory (sam nie jestem kryształem tak jak to też podkreślałem wcześniej, ale przynajmniej potrafię wyciągać wnioski z zaistniałych sytuacji, zaś te nauczyły mnie boleśnie tego aby w tego typu przypadkach jak ten podchodzić w sposób możliwie jak najbardziej restrykcyjny, nieustępliwy oraz zapobiegliwy eliminując potencjalne zagrożenie w zarodku, nie zawsze rzecz jasna osiąga to oczekiwany efekt lecz kto się nie stara i nie robi nic aby coś zmienić nie może oczekiwać również tego iż coś się samo zmieni).

Przechodząc do wspomnianych przez Ciebie wprowadzanych zmian na serwerze, wiele z nich było wymuszone kwestią dużego pozyskania ramu przez nasz serwer VPS.

Staraliśmy się ograniczać ilość dodatków, lecz z pewnością spotkało by się to z duża dezaprobatą ze strony graczy gdyż to właśnie one i sposób w jaki były wyeksponowane na naszym serwerze przyciągało w dużej mierze do nas co raz to nowe osobistości.

Wszelkie błędy, czy też bugi były niemal natychmiastowo naprawiane (zdarzały się też sytuację kiedy trzeba było posiedzieć od tej 1-2 do 5 rano aby coś naprawić gdyż jutro nie było by też takowej możliwości ze względu na pracę czy tez ew. wyjazdy lub tez inne niezależne od nas czynniki). No ale najlepiej napisać iż administracja nie robiła i nie robi nic, dodając jeszcze iż wprowadzane zmiany czy też dodatki miały za zadanie popsucie rozgrywki czy też celowe utraty ekwipunków, przez niektórych graczy.

Niestety to tak nie działa, wspomniany wyżej błąd występował w sytuacjach "crashu" serwera, który potrafił na tyle wpłynąć na działanie maszyny iż trzeba było ją zamykać na sztywno gasząc przy czym aktywny proces gry. A jak wiemy podczas nagłego zamknięcia danego procesu, możemy liczyć się z tym że takowy błąd może lecz wcale nie musi wystąpić.

W późniejszym czasie oczywiście udało się nam rozpracować cykliczne problemy w danej alokacji plików (konkretnie w 3 miejscach), będących następstwem wspomnianego wcześniej nagłego zamknięcia procesu gry spowodowanego zbyt dużym obciążeniem generowanym przez nasz serwer.

Próbowaliśmy naprawiać dane pliki odpowiedzialne za przechowywanie danych graczy, lecz było to najzwyczajniej fizycznie nie możliwie porównując to załóżmy do błędu w ew. "uciętych chunkach" które to można spróbować naprawiać poprzez programy ala "McEdit", lecz oczywiście bez 100%-towej pewności odniesienia sukcesu przeprowadzanej próby. 

Staraliśmy się zoptymalizować ten serwer jak tylko się dało, biorąc oczywiście pod uwagę ogrom zawartych na nim dodatków.

Poczynając od plików serwera, dodatków, możliwie najlepiej zoptymalizowanej wersji silnika, kończąc na ingerencji bezpośrednio w mechanikę gry ograniczając wpływy danych mobów czy też surowców.

Odnośnie samych banów, to powinny one zostać nadane już dawno temu.

Lecz przez namowy innych osób głównie członków administracji, oraz po pewnych dogłębnych przemyśleniach postanowiliśmy dać wam szansę.

Jak też się oczywiście później okazało niepotrzebnie, gdyż na nie najzwyczajniej nie zasługiwaliście.

Oczywiście w późniejszym czasie zaczęły się prowokacje, notoryczne treści ironiczne, reklamowanie głównie na naszym discordzie poprzez wiadomości prywatne do naszych graczy, obrażanie oraz wyklinanie za plecami administracji jak i też całego projektu (mamy stosowne dowody lecz ze względu na prośbę całkowitej anonimowości osób je dostarczających nie możemy ich tutaj upublikować, lecz mogę zaświadczyć iż tam widać dobitnie prawdziwą hipokryzję oraz prawdziwe oblicze większości wyżej wymienionych osób).

Nawiązując jeszcze do tego "przesytu barokowego" na naszym serwerze, to lepszy taki przesyt niż serwer "KM" z pięcioma pluginami na krzyż zarządzany przez administrację max +14 lat.

Do tego stworzony na szybko bez głębszego zastanowienia się nad jego przeznaczeniem, nie wliczając już mechaniki czy też dopracowywania kwestii detalistycznych (co dla większości w dzisiejszych czasach jest rzeczą obcą lub tez zbędną, bo aby serwer działał i przynosił zyski a jak przestanie to close i koniec tematu, taka jest w większości dzisiejsza mentalność osób prowadzących dane projekty).

A już na pewno jesteśmy lepsi od was w aspekcie poszanowania czyjejś pracy, gdyż to nie my podkradliśmy budowlę z działki jednego z naszych graczy (pomijając fakt iż ta budowla była budowana ze schematica znajdującego się w internecie), która to w późniejszym czasie posłużyła jako spawn, to nie my notorycznie podkradaliśmy graczy na pw, to nie My podkradliśmy pliki znajdujące się na naszym serwerze (umożliwił to oczywiście Devit z którym współpracowaliśmy przez lata i który to też w późniejszym czasie okazał się zupełnie obcym człowiekiem, porzucając nasz projekt i tworząc własny poza naszymi plecami z jednym z naszych członków moderacji serwera mianowicie sula008, stawiając nas w następstwie w fakcie dokonanym, dodatkowo dyktując własne zasady dołączenia się do naszego projektu). Co ciekawe nawet nazwa "mchsd", wymyślona na ten serwer przez Moją osobę pozostała do dnia dzisiejszego :D.

Cytat

Kolejnym znaczącym minusem serwera jest strasznie duże Pay 2 Win. Gdyż za walute serwerowa (ktora w ogolnym rozrachunku kosztuje 16 screcoinow kosztuje 3 pln przelewem oraz psc a smsem 7,38) możemy nabyc miedzy innymi Ksiazeczke ktora dodaje nam 30 lvlow co 5 minut(koszt 48 screcoinow) , Diamentowy kilof z EFF 6 , FORTUNE 4 , UNB X oraz MENDINGIEM(koszt 64 screcoiny) , beacon(koszt 20 screcoinow , brak mozliwosci respienia witherow na serwerze czyli jedyny sposob zdobycia beacona to go kupic) , oraz 30 nowych enchantow ktore pozwalaja miedzy innymi strzelac tnt z luku , szanse na sciagniecie zbroi przeciwnika oraz zmniejszenie jej durability , wykopanie spawnerow , nieskonczone oddychanie pod woda , speed boosty , jump boosty , ciagly efekt najedzenia itp(Koszt od 8 do 64 screcoinow za JEDNĄ KSIAZECZKE).

Tą kwestie omówiłem już nieco wcześniej (pozwolę sobie przytoczyć te słowa po raz kolejny, aby było to dostatecznie widoczne dla każdego):

Cytat

Odnośnie nowo dodanych enchantów, jak i też wszystkich innych dóbr niematerialnych oferowanych przez nas do zakupu na naszym serwerze "sd.screskill.com" (za niematerialną ekonomię w postaci "ScreCoinów").

Walutę serwerową można nabyć w następujące sposoby:

- grając na serwerze (zdobywając przez to "ScreChesty" następnie otwierając je na spawnie po czym w razie ew. powtórki danego gadżeta nadawana jest nagroda pocieszenia min  w postaci tudzież wspomnianego wcześniej "ScreCoina" -  waluty serwerowej),

- uczestnicząc w eventach (są organizowane dosyć licznie także osoba posiadająca czas oraz elementarne wiadomości w zakresie gry dodając do tego deczko cierpliwości nie będzie miał problemu z nabyciem takowej nagrody),

- wymiana pomiędzy graczami (niejednokrotnie widziałem iż waluta migrowała od ręki do ręki nawet za wręcz śmieszne ilości surowców),

zakup bezpośrednio w naszym sklepiku.

3. 

Cytat

Na koniec prosze byłych graczy serwera takich jak Devit , sula008 , Majmo , Lazzy221 , Gabriela4 , TheLuqs o dodanie rowniez swojej opinii jak czuja sie po grze na takowym serwerze

plus dorzucam kilka screenow:

https://imgur.com/ojZ7qjQ

https://imgur.com/9kOUfNJ

https://imgur.com/oy282kc

https://imgur.com/KGHDX3J

Dziekuje i pozdrawiam/

Tak to są zdecydowanie osoby niezwykle "wiarygodne" w kwestii ew. zamieszczanych opinii.

Odnośnie screenów, to tak jak mówiłem ze względu na prośbę o anonimowość naszych informatorów, nie mogę ich tutaj zamieścić aczkolwiek na pewno wpadnie mały "bonusik" na koniec tego postu.

Ale to już za chwilę...

Jeżeli ktoś jest ciekaw oto dokumentacja dodatkowa nadanych banicji dla niektórych z tych że osób:

Devit - https://screskill.com/showthread.php?tid=2015,

sula008 & Luqs - https://screskill.com/showthread.php?tid=1897.

A teraz przejdziemy do małego "bonusu".

Taki oto poziom za reprezentowała "administracja" ów serwera, nasyłając wrogo nastawionych graczy świeżo po nadanych dla nich w 100%-tach słusznych banach.

abMqAWc.jpg

Podsumowując:

Miałem zamiar nie rozdrapywać nadal tej sprawy, ani też nie odpowiadać na ten że post.

Tak aby każdy mógł rozejść się w swoją stronę.

Lecz po przeanalizowaniu tej treści stwierdziłem iż opinia publiczna, nie może być wprowadzana w taki sposób w błąd

Mam nadzieję iż wszyscy którzy zobaczą tą wiadomość, będą w stanie sami wyciągnąć stosowny wniosek przyczynowo-skutkowy i zrozumieją podjęte przez nas kroki.

Także każda kolejna "mądra" wypowiedź z waszej strony, będzie jedynie Was pogrążała w marazmie w którym i tak już tkwicie po sam czubek nosa.

Dziękuje za uwagę i Pozdrawiam PATYrek ;).

Opublikowano

Monolog: "Otóż jak by nie patrzeć to wypadało by o tego typu rzeczach chociaż by wspominać (mianowicie o pracy, poświęceniu, włożonym trudzie fizycznym, psychicznym jak i też finansowym itd.), zwłaszcza dla użytkowników tworzących dane community nie uważasz?" - Większość ludzi w przypadku takich spraw informuje na publicznych kanałach tekstowych zamiast wpychać się kanały na kanały z limitem osób. Celem serwerów Discord jest ułatwienie odnalezienia się community danego serwera i łatwych rozmów z osobami z danego. Kanały z limitami osób zazwyczaj służą do prywatnych rozmów, zapewniając iż wiecej niż określona ilość osób do danego pokoju nie wejdzie. Pozwala to uniknąć wtrącanie się losowych osób w rozmowę.

P2W: Na serwerze wystepuje około 600 "gadżetów" z czego 400-450 to czapki Każda skrzynia dropi jeden gadżet. Skrzynie dostaje się średnio co około 2 godziny. Każdy zdobyty gadżet zwiększa szanse na zdobycie screcoina o 0.16% Oznacza to że po przegraniu 200h na serwerze nasze szanse otrzymania screcoiną z następnej skrzyni będą wynosić około 16%. Czyli około 12h godzin aby zyskać jeden. Niektóre przedmioty w sklepie kosztują stak tych coinów. Szanse na zdobycie co prawda rosną, ale mało kto gra tak długo na tym serwerze aby zauwazyć duży wzrost. Większość osób na waszym serwerze ScreSkill polega na villagerach, okropnie nie zbalansowanego aspektu gry. Sporo graczy wykorzystuje nie naprawiony exploit pozwalający obnizyć ceny do 1 Szmaragda. Gracze dostają do ręki bardzo szybko najlepszy możliwy w mc ekwipunek. Jedyną rzeczą potęzniejszą od tego są przedmioty p2w z sklepu. Handel walutą miedzy graczami zazwyczaj odbywa się w bardzo małych ilościach w porównaniu do wymaganych

Bugi, błędy i niedociągnięcia: Większość osób nie wgrywa ślepo pluginów wprost na główny serwer. Pierw wgrywa się plugin na serwer testowy w celu sprawdzenia zachowania pluginu oraz wygenerowania pliku config. Bugi nie są naprawiane, a zazwyczaj kończą się usunięciem sporych aspektów gry lub poprostu zostają nierozwiązane. Przykładem bugu są nieznikające liście na drzewach. Kilka pluginów koliduje ze sobą o napis pod środkiem ekranu. W rezultacie powstaje często migający tekst pomieszany z głosowania i plugina MCMMO. Plugin Mcmmo również jest niezbyt kompatybilny z pluginami na serwerze. Można tu wspomnieć o exploitach na bardzo szybkie i bezbolesne expienie umiejętności akrobatyki przez uzycie niektórych "gadżetów" oraz zepsuta umiejętność "Powalacz Drzew" która... nie działa. Kolejnym bugiem są gadżety które pozwalają odepchnąc gracza na około 30m. Pozwala to np wypychać graczy daleko poza linie pvp gdyż te gadżety nie wymagają zadania obrażen jak w przypadku mieczy z knockbackiem. Kolejnym wspaniałym aspektem są meble - Plugin Furniture importowany z starych wersji. Działa on na zasadzie respienia dziesiątek niewidzialnych uchwytów na zbroje na każdy mebel. Limit mebli zdaje się nie działać gdyż zdarzało się widywać działki z kilkudziesięcioma meblami. Przebywanie obok takich działek drastycznie zwiększa ping, róznica była bardzo widoczna gdy skakało się pomiędzy spawnem a taką działką [/back, /spawn] Wspomnieć można również o pluginie na generator świata, pomijając jego wygląd - sprawa obiektywna, jedni go lubią, dla innych wygląda paskudnie. Kilka kwestii technicznych tego generatora : Ma on bardzo małą różnorodność biomów, nie jest on kompatybilny z komendą /regen co oznacza iż teren zgierfowany nigdy nie zostanie naprawiony. Zdarzają się tak jak to ująłeś "ucięte chunki". Można to poprawić uzywając nawet worldedita, ale wymaga to poświęcenia paru godzin. Całą powierzchnia świata jest odmienna od zwykłego generatora minecraft, sprawia to iż obciążenie przesyłu jest bardzo duże, gdyż każda róznica pomiędzy generatorem EWG a zwykłym zostaje wysłana do gracza gdy próbuje on wczytać teren.

EWG generuje olbrzymie drzewa które znacząco utrudniają zdobywanie drewna, sadzonki również generują te duże drzewa. rodzaj sadzonki a drewno z wyrośniętego drzewa nie są dopasowane. Drewno dębowe jest niemożliwe do farmienia w zwykłym świecie. Ten wspaniały generator jest wybrakowany, są materiały których nie mozna zdobyć na waszym serwerze np czerwony piasek/jagody [trafiły do sklepu dodane przez jednego "zdrajce"]. Znikające ekwipunki graczy to zapewne produkt błędnego dobrania pluginów co powoduje iż przy crashu niektóre profile graczy ulegają uszkodzeniu. Nie widziałem aby na innych serwerach znikały itemy z eq i enderchesta po crashach.

Mapa / Nazwa Pierogarni : Główny budynek spawnu Pierogarni, a raczej jego skorupa została wykonana z tutoriala na yt. Budowla została skopiowana za zgodą właściciela tej działki.

Nazwa HSD to była jedna z propozycji do domeny, i nie została wymyślona przez ciebie.

Podsumowując: Pomine ubliżanie w co drugiej linijce drugiej osobie jak robisz to ty, Patyrku. Twierdzisz jedno, ale stan techniczny serwera mc screskill wskazuje na inny stan rzeczy

A teraz bonus: "dokumentacja banów" polegała na sfałszowaniu cytatu aby pokazać swoją wyższość i że osoba którą banowałeś niby prosiła o drugą szanse. Cytat fałszwy screeny :

unknown.png

unknown.png

Opublikowano

@Verionis

1. Zauważ iż osoby zarządzające danym serwerem, czy tez projektem mają pełne prawo do sprawowania nad nim nadzoru, oraz pełnej kontroli gdyż za niego odpowiadają nie tylko przed innymi lecz przed samym sobą.

Więc na prawdę nie musisz tutaj nikogo o niczym uświadamiać a w szczególności o zasadach, gdyż je notorycznie łamiesz przecząc niejednokrotnie samemu sobie.

2. Tutaj powiem krótko, nic na tym świecie nie jest idealne możemy jedynie dbać lub też dążyć do tego, aby mogło być ku temu zbliżone.

Aczkolwiek sądząc po toku Twojej rozmowy, można stwierdzić iż "wasz projekt" jest idealny zaś Wy jesteście krystalicznie czyści oraz nieomylni w podejmowanych przez was decyzjach.

Mających na celu wprowadzenie "zbalansowanej innowacyjności" na waszym serwerze.

Cytat

Nie widziałem aby na innych serwerach znikały itemy z eq i enderchesta po crashach.

Najwidoczniej bardzo mało na swoje oczy widziałeś, albo patrzyłeś przez dziwny pryzmat jak domniemam.

No ale wyjaśniając tą kwestie do końca, po nieudanej próbie naprawienia "plików graczy" w 3 lokacjach mianowicie:

- advancements (folder w głównym świecie),

- playerdata (folder w głównym świecie),

- userdata (folder z essentialsa).

Byłem zmuszony niejednokrotnie usunąć tzw. "wybiórczy save", przechowujący wszelkie dane ekwipunków danych graczy (właśnie w tym z eq, enderchesta itd.)

Niestety tego uszkodzenia nie da się naprawić, właśnie w przeciwieństwie do wcześniej wspomnianych "martwych chunków".

W których zaś to jest przynajmniej cień szansy na ew. ich naprawienie przy pomocy programów typu "Mc-Edit".

Oczywiście nawet korzystając z programów tego typu, nie mamy 100%-towej pewności iż dany uszkodzony teren w późniejszym czasie nie wypluje 2 razy gorszego błędu lub też czy w ogóle się załaduje.

Dodatkowo jeżeli byśmy nie usunęli tych profili, to błąd by się pogłębiał z każdym dołączonym graczem.

Błąd polega na nakładaniu się uszkodzonego profilu na inne które w momencie wystąpienia błędu nie były aktywne na serwerze.

W związku z czym osoba której nie było w momencie wystąpienia błędu, po ponownym włączeniu serwera (bez usunięcia tych plików) z automatu miała by wszystko w swoim ekwipunku usunięte, oraz została by dopisana do ewidencji samego błędu widocznego nawet w konsoli.

3.

Cytat

A teraz bonus: "dokumentacja banów" polegała na sfałszowaniu cytatu aby pokazać swoją wyższość i że osoba którą banowałeś niby prosiła o drugą szanse. Cytat fałszwy screeny :

A teraz pozwolę sobie użyć pogrubienia, aby było to widać jasno i dosadnie...

Ten screen został również użyty w celach propagandowych, mających na celu skłócenie pozostałej części administracji (w tym min. był wysyłany do kuba44a).

Mało tego był to screen z datą wsteczną 13.02.2019 r., dlaczego więc nie została w takim razie przytoczona tutaj nasza prywatna rozmowa głosowa z listopada 2019 roku (przed startem serwera gdzie pliki były już ukończone, oczywiście przychodząc na przysłowiowe "gotowe")?

Gdzie właśnie, tak jak to wcześniej było wspominane nasz ówczesny "administrator", pytał się bezpośrednio Mnie o możliwość powrotu na stanowisko.

Oczywiście kolejność oraz dobór słów, nie może zostać przedstawiona obecnie nieodzownie gdyż minął już kawał czasu i nikt nie wyrecytuję słowa w słowo po takim czasie.

Lecz było to pytanie mniej więcej o następującej treści:

Cytat

PATYrek czy znalazło by się jeszcze miejsce w administracji, czy już raczej nie za bardzo?

Stąd właśnie skrócona wersja cytatu:

Cytat

PATYrek, czy mogę ponownie wrócić na posadę?

Jak widać nie odbiega to praktycznie wcale sensem, jak i też jasnym zawartym wtedy przekazem w stosunku do mojej osoby.

Dlaczegóż to nie mam żadnych niezbitych dowodów w tej sprawie?

Odpowiedź jest prosta, wydawała się być to na tyle zaufana osoba iż wszelka dokumentacja rozmów na tamten czas wydawała się być zbędna.

Ale kto by się spodziewał w późniejszym czasie, iż ta osoba postąpi tak jak też postąpiła...

Odkopując przez tą osobę tak archiwalne tematy, może niech też pochwali się wam jak niegdyś wypisywał do nas na ówcześnie modnym komunikatorze "skype" .

Mając na myśli Nas mówię tutaj o Wjiczku i o Mnie, zapewne o tym nie wspomni jak i też o wielu zawiłościach, aby nie stracić do reszty "twarzy".

Moglibyśmy się nagrywać i robić screeny każdej rozmowy jako administracja, lecz gdzie tutaj w tym wszystkim czynnik zaufania który jest filarem współpracy pytam się?

Otóż wtedy by go nie było odpowiadam wam, gdyż wspólnota budowana na kłamstwie i zakłamaniu nie ma racji bytu,  

I to jest właśnie ta kwestia w której mogę się spytać Ciebie wprost.

Jakim prawem wtrącasz się w sprawy które nie mają z Tobą nic wspólnego, ani też nie masz o nich zielonego pojęcia.

Moja znajomość z "Devitem" sięgała niemal zamierzchłych czasów (mowa tutaj o formatach 5-7 lat). 

Więc jak też można się domyślić osobę która wydawało by się bardzo dobrze znasz nagle wykręca Ci taki numer?

Kto by się czegoś takiego spodziewał?

No raczej chyba nikt, tak samo jak w przypadku ew. wypadku czy ktoś o normalnych zmysłach wychodzi z domu pomimo pewnej informacji o zagrożeniu życia lub zdrowia?

Normalnie nie, lecz zawsze znajdą się jacyś lekkomyślni ignoranci którzy będą mieli swoje racje powodując tragiczne w skutkach następstwa.

Tak jak i też w tym wypadku, przez podejście tak na prawdę 2 osób, stało się tyle "szumu" i padło wiele niepotrzebnych wymian zdań.

Czy to ambicje, wybujałe ego, zazdrość, czy może też niezadowolenie spowodowały w nich aktywacje takich zachowań.

Być może był to tylko bodziec lub też element zapalny, albo najzwyczajniej są to osoby nie warte najmniejszej uwagi nie mówiąc o ich wspominaniu.

Lecz jeżeli te osoby na prawdę są takie, na jakie się wykreowały ostatnimi czasy, to nie można powiedzieć nic innego jak:

Przykro Mi, oraz współczuć im samym, ludziom w ich otoczeniu, oraz tym którzy wierzą w ich propagandy.

Podsumowując:

Tyle ode mnie, mam nadzieję iż rozjaśniłem pozostałe zawiłości.

Generalnie rzecz biorąc to nie widzę sensu ciągnięcia tej konwersacji, gdyż do niczego ona tak na prawdę nie prowadzi.

Mogę wyciągnąć jedynie dłoń w celu pokojowego i ostatecznego pożegnania się życząc przy czym Powodzenia.

Jeżeli zaś kręcą was kłótnie, oraz dalsza wymiana światopoglądowa to możemy pisać śmiało.

Oczywiście w miarę wolnego czasu, bo jest też coś takiego jak praca, dom, rodzina a na to też trzeba znaleźć czas.

A nie odpowiadać na posty, zarazem tracąc cenny czas, na tak naprawdę bezpodstawne oraz mijające się z prawdą w większości przypadków treści.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...