Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranking hostingów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętajcie że każdy ma inne zdanie, dlatego też nie piszcie wulgarnych komentarzy. Ale wróćmy do poradnika przygotowałem dla was top 5 najlepszych hostingów serwerów pod względem maszyn itd. Pozwólcie że nie będę ich tu tak dużo opisywał jak chcecie dokładny opis, moją opinie itd. napisz do mnie: [email protected] dam wam też linka do filmu który zainspirował mnie do napisania tego poradnika. 

Piąte miejsce w naszym zestawieniu otwiera hosting; Enderchest.pl 

Opis: Enderchest jest hostingiem dla początkujących którzy dopiero zaczynają z serwerami minecraft dla troszkę bardziej zaawansowanych enderchest posiada ofertę profesional gdzie można wykupić bardzo dużą ilość pamięci ram mimo dużej pamięci ram na enderchescie potrafią być lagi jego ogromnym minusem są dość słabe maszyny oraz ten koniec ip np skroll.ench.pl te niewielkie minusiki obniżają ocenę serwera ale i tak enderchest brawa za miejsce 5 🙂

Czwarte miejse zajmuje hosting MineHost.pl

Opis: MineHost jest hostingiem dla bardziej wymagających, posiadają mocne maszyny tak naprawdę za grosze możliwość podpięcia własnej domeny czego w hostingu enderchest.pl nie znajdziemy mają ofertę przyjazną dla każdego pomoc z tego co wiem bardzo szybko reaguje.

Trzecie miejsce zajmuje CraftServe.pl 

Opis: Solidny jak bedrock tani jak dirt, czy naprawdę tak naprawdę solidne maszyny za grosze szybki kontakt w razie problemów no cóż więcej pisać polecam dla zaawansowanych 🙂 

Drugie miejsce otwiera Pukawka.pl 

Opis: Pukawka to hosting godny polecenia każdemu kto zaczyna z serwerami minecraft możliwość kontaktu z supportem mailowo czy też telefonicznie maszyny bardzo wydajne a hosting tani jak dirt możliwość podpięcia własnej domeny dodatkowo hosting stron www tak jak w przypadku MineHost i Enderchest Polecam!

Pierwsze miejsce TitanAXE.com 

Najlepszy hosting z wszystkich najlepszy ale nie najtańszy u nich możecie kupić domenę i podpiąć do swojego serwera na ich hostingu szybki support pomocny hosting stron www ochrona anty-ddos stabilne mocne maszyny których nie zobaczymy nigdzie oprócz TitanAXE! Polecam ten hosting.

- Mam nadzieję że w jakimś stopniu pomogłem inspiracja:

Opublikowano

Opisujesz same gówna, 

TitanAxe wybił się na niczym, i lata jak pet.. taka prawda. Posiadałem duże serwery w Minecraft sam może @AlexsanderARG potwierdzić. 

EnderChest jest dla leekow którzy dopiero startują, domene można tam podpiąć więc nie wiem czemu piszesz ze hosting tego nie oferuje? Dostajesz przecież IP numerycznę przez które możesz podpiąć dowolną domene. 

Pukawka ma maszyny z OVH, i wrzucają 15 serwerów na jedną maszyne która nie daje rady, jak do nich napiszesz i masz pobyt na serwerze ruszą dupe i dadzą cię na inną maszyne, ale jest to nie dobre gdyż pomyśl że mały serwer ma gorzej niż duży bo hosting sobie zarządza kto wiecej graczy ma ten ma lepiej.

Po twoim wypisie, nie posiadałeś żadnych dużych serwerów.

1.png

Opublikowano

Polecam porównać serwerowe strony WWW Enderchesta i TitanAXE, przecież to nie ma porównania, jedna wygląda jak pisana za czasów Windowsa XP, a druga daje możliwości personalizacji i wygląda nowocześnie. Zresztą w obecnych czasach duże serwery trzymają się na VPS'ach albo maszynach dedykowanych przy czym korzystają z własnego itemshopu - takiego, na którym da się zarabiać (hostingi nie pozwalają wypłacać na konta bankowe itp.).  Na endercheście gdy serwer stoi pusty jakiś czas jest wyłączany, w 2016/2017 gdy miałem swoje serwery tak było, aktualnie nie mam danych - już się w to nie bawię. 

16 minut temu, Catha napisał:

Opisujesz same gówna

To teraz Twoja kolej, który hosting jest polecany przez Ciebie?

8aVvxa2.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Catha napisał:

Opisujesz same gówna, 

TitanAxe wybił się na niczym, i lata jak pet.. taka prawda. Posiadałem duże serwery w Minecraft sam może @AlexsanderARG potwierdzić. 

EnderChest jest dla leekow którzy dopiero startują, domene można tam podpiąć więc nie wiem czemu piszesz ze hosting tego nie oferuje? Dostajesz przecież IP numerycznę przez które możesz podpiąć dowolną domene. 

Pukawka ma maszyny z OVH, i wrzucają 15 serwerów na jedną maszyne która nie daje rady, jak do nich napiszesz i masz pobyt na serwerze ruszą dupe i dadzą cię na inną maszyne, ale jest to nie dobre gdyż pomyśl że mały serwer ma gorzej niż duży bo hosting sobie zarządza kto wiecej graczy ma ten ma lepiej.

Po twoim wypisie, nie posiadałeś żadnych dużych serwerów.

Cześć! Przykro mi że moje TOP 5 nie spodobało ci się, chciałbym tylko dodać że każdy ma inne zdanie proszę abyś mnie nie pouczał zachowujesz się jak byś był lepszy od innych a tak nie jest masz może DISCORDA lub TS3 ile ty masz lat no prosze ja cie..

Opublikowano

Hostingi, które opisałeś, nie powinny lokować się na takiej pozycji jaką im nadałeś. Po pierwsze z tych 5 wymienionych, to craftserve powinien być na pierwszym miejscu, a nie TitanAxe. Pukawka to dobry hosting, ale dla serwerów Counter Strike, nie Minecraft. Enderchest nie powinien znaleźć się w tym zestawieniu, na przykład dlatego, że nie traktują oni poważnie swoich klientów, a większe problemy omijają szerokim łukiem. Do MineHosta można się tylko przyczepić z jednego powodu -- przez dwa tygodnie nie potrafili naprawić konsoli, a użytkownicy musieli łączyć się z nią za pomocą Discorda. A co z innymi dobrymi hostingami?  CraftHost, Lvlup, Mineserv i G- portal, to tylko garstka hostingów, które powinieneś wymienić. Jeżeli naprawdę chcesz zrobić dobry poradnik to uwzględnij także zagraniczne hostingi.

Opublikowano
3 godziny temu, Kubix03 napisał:

Polecam porównać serwerowe strony WWW Enderchesta i TitanAXE, przecież to nie ma porównania, jedna wygląda jak pisana za czasów Windowsa XP, a druga daje możliwości personalizacji i wygląda nowocześnie. Zresztą w obecnych czasach duże serwery trzymają się na VPS'ach albo maszynach dedykowanych przy czym korzystają z własnego itemshopu - takiego, na którym da się zarabiać (hostingi nie pozwalają wypłacać na konta bankowe itp.).  Na endercheście gdy serwer stoi pusty jakiś czas jest wyłączany, w 2016/2017 gdy miałem swoje serwery tak było, aktualnie nie mam danych - już się w to nie bawię. 

To teraz Twoja kolej, który hosting jest polecany przez Ciebie?

Proszę bardzo: 

@Kubix03

1. CuddiHosting.pl

- Hosting który umożliwia postawienie stabilnego serwera który się nie wywali przy starcie, posiadałem serwer w 2017/2018 który osiągnął 780 graczy na starcie beż problemów jak i bez paczki. Tak, serwer był podzielony na 2 maszyny gdyż hosting oferuje podzielenie maszyny. Jedyny minus hostingu jest taki że musisz posiadać domene, jak i hosting bierze 20/30 % zarobków. Jak i hosting ma na siebie usługi i płaci za to podatek. Bez tego hosting ma same + takie jak utrzymałość ^ Stabilność, naprawione Silniki jak i wykupioną własną strone pod ItemShop. 

2. LvLup.pl

- Trzymałem na nim 200 osób, były problemu pisałem do supportu, działał szybko jak i naprawili błąd który chciałem. Minus jest taki że na dedykach stawiaja za dużo serwerów i wynikaja z tego problemu. Jak jeden serwer ma attak, lecą wszystkie serwery.

3. CraftServe.pl

- Hositng stabilny, lecz Własciciel oszukuję klientów. Jeżeli chcesz z nimi sponsoring, odradzam, powód że chcą mięć domene na siebie jak i musisz mieć u nich ItemShop i nic z tego nie zarabiasz. Support taki sobie.

Wszystkie opinie są insiporawane moimi zdarzeniami, kto wie, kto pamięta kim jestem to wie że miałem popularne serwery.

2 godziny temu, SCROLL ODCINKI napisał:

Cześć! Przykro mi że moje TOP 5 nie spodobało ci się, chciałbym tylko dodać że każdy ma inne zdanie proszę abyś mnie nie pouczał zachowujesz się jak byś był lepszy od innych a tak nie jest masz może DISCORDA lub TS3 ile ty masz lat no prosze ja cie..

Lat mam 19, posiadam TS3 oraz DISCORda, sprawdz profil to znajdziesz. Co do tego, nie wypowiadaj się o mnie bo mnie nie znasz. Miałem najwieksze serwery w POLSCE którę dawno upadły z powodu braku czasu. Nie wierzysz sprawdż YOUTUBA - Overcore.pl & LordCore.pl & Ender-chest.pl & Jak i nawet serwer na Enderchest.pl który utrzymał 300 osób - dolina.ench.pl & Survival.ench.pl

Polecam ^Catha

1.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pomimo że dla niektórych te top 5 jest niepoprawne, to dla początkujących właścicieli jest to przydatne ponieważ wiedzą chociaż na co mają patrzeć.

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Korzystam z Pukawki od 2 lat

+ Tanio jak za serwer Minecraft bez limitu (24 zł)

+ Przejrzysty panel

- Sklep SMS przydałoby się zrobić jakiś lepszy graficznie

- Całość ze sprzedaży leci na konto bez możliwości wypłacenia

Dlatego lepiej przyjmować płatności prywatnie przez PaySafeCard albo PayPal

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Enderchesta i titanaxe nie powinno być w tym rankingu, to najgorsze polskie hostingi. Z hostingów testowanych przeze mnie najlepiej radziły sobie: 1. Pukawka, 2. Craftserve, 3. Minehost. Najbardziej polecam lvlupa, na którym można dostać bardzo dobre vpsy.

Opublikowano

Osobiście korzystam z Pukawka.pl i nie zauważyłem większych problemów. Chcę jednak zaznaczyć, że mój serwer jest jeszcze bardzo mały - nie wiem jak hosting radzi sobie z większym obciążeniem. Poza tym, że zdarza się, iż serwer sam się wyłącza (bez żadnego błędu), to nie mam większych uwag do Pukawki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Używałem tych hostingów jedynie do mniejszych serwerów i najlepsze odczucia z tej 5 mam z titanaxe. Poza tymi, które wymieniłeś polecam lvlup'a.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Szczerze nie polecam nikomu Craftserve. Serwer lagował przy 4-5 osobach na Forge z modami. Użycie ramu skakało maxymalnie do 2GB a niby bez limitu. Support nie pomaga i kiedy zażądałem zwrotu pieniędzy za ich niestabilny hosting to odmówili....

Zmieniłem hosting na Pukawkę i ten sam serwer śmiga bez zarzutów.... 

Opublikowano (edytowane)

Z titanaxe korzystałem i dało radę utrzymać przy 20 osobach online 3,5gb ramu stabilny i dobry TPS.

I też trzeba pamiętać, że titanaxe ma dość wygodny do skonfigurowania itemshop, jest on dość nowoczesny.

Edytowane przez skywarn
Poprostu zmieniłem zdanie dotyczące hostingu, więc już go nie polecam. Zostawiłem tylko jeden hosting swoim poście. :)

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dla mnie enderchest to najlepszy hosting serwerów minecraft w Polsce, zamierzam kupić ofertę professjonal i podkreślam, że ENDERCHEST NIE JEST WCALE HOSTINGIEM DLA POCZĄTKUJĄCYCH, mogę jeszcze dodać, że enderchest ma super ofertę i ma ładną stronę serwera oraz prostą w konfiguracji a szukałam hostingu ze stroną i znalazłam, serwery w dobrej cenie i o wiele więcej... po prostu czego chcieć więcej! jeszcze raz polecam ten hosting po prostu powinien być na pierwszym miejscu!!!!!💖😇💍

Opublikowano
28 minut temu, Mixi.91 napisał:

Dla mnie enderchest to najlepszy hosting serwerów minecraft w Polsce, zamierzam kupić ofertę professjonal i podkreślam, że ENDERCHEST NIE JEST WCALE HOSTINGIEM DLA POCZĄTKUJĄCYCH, mogę jeszcze dodać, że enderchest ma super ofertę i ma ładną stronę serwera oraz prostą w konfiguracji a szukałam hostingu ze stroną i znalazłam, serwery w dobrej cenie i o wiele więcej... po prostu czego chcieć więcej! jeszcze raz polecam ten hosting po prostu powinien być na pierwszym miejscu!!!!!💖😇💍

Nie kupuj tam serwera, to oszustwo. Ramu dostajesz tylko bardzo małą część z tego co wybrałeś przy zakupie serwera. W panelu pokazują kilkukrotność prawdziwego zużycia pamięci ram i wyłączają twój serwer nawet jeśli zostanie ci sporo ramu. Na stronie są też błędne informacje o hardware, piszą, że korzystają z procesorów 15,2 GHz, które nie istnieją. Na każdą maszynę wpychają dziesiątki serwerów, przez co procesory nie wyrabiają i lagi mogą być nawet przy kilku graczach nawet na najdroższej ofercie jeśli dużo osób będzie korzystało z hostingu.
image.png

Opublikowano (edytowane)

Nie wierze ci ENDRRCHEST TO NAJLEPSZY HOSTING!!!!!!!

Kłamiesz kupie tam serwer i koniec kropka nie przekonasz mnie, żebym kupiła serwer na innym hostingu i nie polecaj mi pukawka, bo dla mnie to największy śmieć

Jak by co pukawka ma swoją końcówkę .maxc 

Dnia 29.11.2019 o 11:48, Piotrek_Mad napisał:

Jak dla mnie tylko i wyłącznie pukawka jest dobrym z opisanych tu hostingów, titanaxe i enderchest mocno oszukują na parametry.

Enderchest nie oszukuje poarametrów

Edytowane przez Mixi.91
Opublikowano
Dnia 27.10.2019 o 20:31, sk8erace1 napisał:

Hostingi, które opisałeś, nie powinny lokować się na takiej pozycji jaką im nadałeś. Po pierwsze z tych 5 wymienionych, to craftserve powinien być na pierwszym miejscu, a nie TitanAxe. Pukawka to dobry hosting, ale dla serwerów Counter Strike, nie Minecraft. Enderchest nie powinien znaleźć się w tym zestawieniu, na przykład dlatego, że nie traktują oni poważnie swoich klientów, a większe problemy omijają szerokim łukiem. Do MineHosta można się tylko przyczepić z jednego powodu -- przez dwa tygodnie nie potrafili naprawić konsoli, a użytkownicy musieli łączyć się z nią za pomocą Discorda. A co z innymi dobrymi hostingami?  CraftHost, Lvlup, Mineserv i G- portal, to tylko garstka hostingów, które powinieneś wymienić. Jeżeli naprawdę chcesz zrobić dobry poradnik to uwzględnij także zagraniczne hostingi.

Ja tam lubie enderchest

Dnia 25.10.2020 o 20:20, skywarn napisał:

Ja zawsze korzystałem z enderchest.pl i nigdy nie było problemów, jak na tą cenę serwer zawsze dobrze działał 🙂

Z titanaxe również korzystałem i też dało radę utrzymać przy 20 osobach online 3,5gb ramu stabilny i dobry TPS.

I też trzeba pamiętać, że titanaxe ma dość wygodny do skonfigurowania itemshop, jest on dość nowoczesny.

Ja też kupie serwer na enderchest 😇

Dnia 12.09.2020 o 19:19, Helios1993 napisał:

Enderchesta i titanaxe nie powinno być w tym rankingu, to najgorsze polskie hostingi. Z hostingów testowanych przeze mnie najlepiej radziły sobie: 1. Pukawka, 2. Craftserve, 3. Minehost. Najbardziej polecam lvlupa, na którym można dostać bardzo dobre vpsy.

Enderchest jest najlepszy i koniec kropka

Dnia 27.10.2019 o 20:31, sk8erace1 napisał:

Kłamiesz

Dnia 27.10.2019 o 22:39, Catha napisał:

Proszę bardzo: 

@Kubix03

1. CuddiHosting.pl

- Hosting który umożliwia postawienie stabilnego serwera który się nie wywali przy starcie, posiadałem serwer w 2017/2018 który osiągnął 780 graczy na starcie beż problemów jak i bez paczki. Tak, serwer był podzielony na 2 maszyny gdyż hosting oferuje podzielenie maszyny. Jedyny minus hostingu jest taki że musisz posiadać domene, jak i hosting bierze 20/30 % zarobków. Jak i hosting ma na siebie usługi i płaci za to podatek. Bez tego hosting ma same + takie jak utrzymałość ^ Stabilność, naprawione Silniki jak i wykupioną własną strone pod ItemShop. 

2. LvLup.pl

- Trzymałem na nim 200 osób, były problemu pisałem do supportu, działał szybko jak i naprawili błąd który chciałem. Minus jest taki że na dedykach stawiaja za dużo serwerów i wynikaja z tego problemu. Jak jeden serwer ma attak, lecą wszystkie serwery.

3. CraftServe.pl

- Hositng stabilny, lecz Własciciel oszukuję klientów. Jeżeli chcesz z nimi sponsoring, odradzam, powód że chcą mięć domene na siebie jak i musisz mieć u nich ItemShop i nic z tego nie zarabiasz. Support taki sobie.

Wszystkie opinie są insiporawane moimi zdarzeniami, kto wie, kto pamięta kim jestem to wie że miałem popularne serwery.

Lat mam 19, posiadam TS3 oraz DISCORda, sprawdz profil to znajdziesz. Co do tego, nie wypowiadaj się o mnie bo mnie nie znasz. Miałem najwieksze serwery w POLSCE którę dawno upadły z powodu braku czasu. Nie wierzysz sprawdż YOUTUBA - Overcore.pl & LordCore.pl & Ender-chest.pl & Jak i nawet serwer na Enderchest.pl który utrzymał 300 osób - dolina.ench.pl & Survival.ench.pl

Polecam ^Catha

Ja polecam enderchest 😇

Opublikowano

A korzystaliście z hostingu HostPlay.Pl? Ja tam sobie chwalę rozsądne ceny, a świetna jakość. Nie jest przede wszystkim przereklamowany jak inne hostingi 🙂

5_fg.png

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, laka105 napisał:

A korzystaliście z hostingu HostPlay.Pl? Ja tam sobie chwalę rozsądne ceny, a świetna jakość. Nie jest przede wszystkim przereklamowany jak inne hostingi 🙂

Płacisz za sloty i ceny są ogromne (aż 10zł za slot!). Na minehoście za 9zł dostaniesz to samo co na tym hostingu za 200zł, a może nawet więcej, ponieważ nie widzę też nigdzie informacji o hardware i zasobach więc nawet jeśli wybierzesz to 20 slotów to może to być np. 1gb ramu i mały procent jakiegoś xeona i będą lagi przy tej ilości graczy.

Edytowane przez Helios1993
Opublikowano (edytowane)

1 slot to tak jakby 1GB ramu. Jeśli chodzi o pamięć to dostajesz dysk ssd 30gb oczywiście można to zwiększać do ilu się chce. Co do tego ramu to też można w każdym momencie zwiększać/zmniejszać.  Nie ma limitów graczy.

Edytowane przez laka105

5_fg.png

Opublikowano
12 minut temu, laka105 napisał:

1 slot to tak jakby 1GB ramu.

Gdyby tak było to by się im całkowicie nie opłacało. Sam trzymałem kilkunastu graczy z 1gb ramu na wersji 1.16.1.

12 minut temu, laka105 napisał:

Nie ma limitów graczy.

Płacisz za sloty, więc jest limit.

Opublikowano

Nie wiem jak mogę to Tobie pokazać ale ja mam tam akurat serwer i płacę za ram w tym masz bez limitu graczy i pamięc 30gb ssd nvm. 1GB ramu to 10zł. To tylko nazwa, że płacisz za sloty bo tak na prawdę to jest ram 😉

5_fg.png

Opublikowano
1 minutę temu, laka105 napisał:

1GB ramu to 10zł

Bardzo drogo, drożej niż na titanscamie. Nadal nie wiem z jakich procesorów korzystają i ile dają rdzeni dla pojedynczego serwera. Jeśli chcesz dobry serwer, kup go na lvlupie.