Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranking hostingów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Helios1993 napisał:

Bardzo drogo, drożej niż na titanscamie. Nadal nie wiem z jakich procesorów korzystają i ile dają rdzeni dla pojedynczego serwera. Jeśli chcesz dobry serwer, kup go na lvlupie.

Z tego co mi wiadomo to procek jest nolimit. 12 rdzeni 24 wątki.

To jaki według Cb jest najlepszy hosting pod MC ? Albo może korzystasz z jakiegoś i jesteś w stanie polecić?

5_fg.png

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, laka105 napisał:

procek jest nolimit

Coś takiego nie jest możliwe. Nie jest też możliwe, że na pojedynczy serwer dadzą aż 12 rdzeni.

Średnie serwery najlepiej stawiać na lvlupie.

Edytowane przez Helios1993
Opublikowano
Dnia 8.01.2021 o 10:39, Mixi.91 napisał:

Ja tam lubie enderchest

Ja też kupie serwer na enderchest 😇

Enderchest jest najlepszy i koniec kropka

Kłamiesz

Ja polecam enderchest 😇

1. 

^Ja tam lubie Enderchest^

Twoja opinia nie jest niczym wspomagana, więc proszę swoją opinie schować, i ją udokumentować a nie wprowadzać ludzi w błąd.

2. 

^Ja też kupie serwer na enderchest^

To gdzię ty kupisz serwer to jest już do ciebie, jeżeli masz zamiar mieć 16 fps przy 50 osobach, a potem hosting bedzie zganiał na ciebie że twoje pluginy powodują problemy to już tylko od ciebie zależy.

3. 

^Enderchest jest najlepszy i koniec kropka^

To jest tylko twoja opinia, i jeżeli masz zamiar ją promować to poproszę o dyskujsie na ten temat, jak i udostępnić jakieś dowody na tą opinie.

4.

^Kłamiesz^

Prosiłbym się odnieść gdzie ktoś ciebie okłamał?

5.

^Ja polecam enderchest^

Nie musisz tego pisać, bo po twoich wypisach to już wiemy.

1.png

• 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepsze wyjście to solidny VPS, a nie hostingi, które z natury są shared. Nie macie tam żadnej gwarancji, że oferowane zasoby naprawdę istnieją i że macie je do swojej dyspozycji 24/7. Firmy hostingowe z natury zajmują się oversellingiem bo konkurencja jest tak duża, że bez tego ten biznes byłby nieopłacalny. A im atrakcyjniejsza cena hostingu tym większe prawdopodobieństwo, że zostaniecie wykiwani na zasobach. To po prostu nie ma sensu bo jak tylko serwer trochę wam się rozwinie i zacznie ciągnąć więcej zasobów to będziecie migrować po tych hostingach bez końca i tracić kasę. Wystarczy się rozejrzeć i poczytać ile ludzi ma problemy tego rodzaju.