Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana dysku w Lenovo IdeaPad 100

McLeoks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie dosyć szybkie posiadam lenovo ideapad 100, muszę w nim w miarę szybko wymienić dysk na ssd. Czy do tego modelu dysk z wejściem SATA III będzie odpowiedni? Nie mam możliwości w tej chwili sprawdzenia. Pozdrawiam :)

Dokładnie jestem zainteresowany tym modelem
https://www.mediaexp...-plus-240gb-ssd,id-738039 

simply.4557.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na Wymiana dysku w Lenovo IdeaPad 100
Opublikowano

19 godzin temu, Aive napisał:

Źle wkleiłeś link, przez co ciężko udzielić Ci odpowiedzi.

Trochę kreatywności 🙂

Ten dysk sandiska powinien bez problemu wejść do tego lenovo. Wszystkie mi znane płyty ideapad 100 mają złącze SATA. O ile pamiętam może być konieczne rozebranie całego laptopa (brak klapki serwisowej) co może być ryzykowne. Nierzadko naprawiam komputery ludzi, którzy sami próbowali napraw wcześniej 😛

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano
13 minut temu, Gajwer napisał:

Wejść wejdzie, laptop na 90% posiada slot SATA, nawet jeżeli starszy to jest kompatybilny wstecz.

PNY 240GB 2,5" SATA SSD CS900

Od siebie dodam, że w mojej ocenie lepiej dopłacić kilka złotych do dysku bardziej znanej marki typu kingston, samsung, wd, crucial.

Z doświadczenia wiem, że PNY, SP, Panther, Plextor, niektóre ADATA, nawet toshiba czy good ram i kilka innych lubią padać lub mieć krzywe akcje typu brak możliwości sformatowania czy wstanie dysku co któryś rozruch. Warto mieć to na uwadze przy decyzji o zakupie (zwłaszcza, że dyski SSD są dziś dość tanie).

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...