Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S1][x2500] SpiritMU

SpiritADM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie gracze MuOnline!

Pragnę zaprosić Was do gry na 3 edycji serwera SpiritMU!

DARMOWE BOXY DLA WSZYSTKICH!

Serwer  od początku istnienia był dopracowywany i na chwile obecną jego oficjalny start zaplanowaliśmy na dzień 31 sierpnia 2019 roku. Pozostaliśmy przy old schoolowej wersji Sezonu 1.

Exp serwera został zwiększony do 2500x po konsultacji z graczami, którzy pozostali na serwerze.

PS. Uprzedam pytania dot. trwania krótko poprzedniej edycji - niestety dalej podłość ludzka nie pozwoliła nam przetrwać i byliśmy zmuszeni do wdrożenia nowego VPS zabezpieczonego przed atakami DDoS, jak i również sprawdzonego antycheata, który sprawnie zabezpieczy serwer przed oszustami. Niestety nie pozwolilo to przetrwać drugiej edycji, stąd tak krótki  jej okres trwania. Proszę się nie obawiać o 3 edycję - ta już będzie istniała niezależnie od ilości graczy, z uwagi na pewność aktualnych zabezpieczeń. 

Wyróżniamy 2 subservery:

PVP - PK/KS dozwolone z expem 2500x

oraz VIP - PK/KS zakazane (wyłączone) z expem 3000x

Arena tym razem jest włączona od początku edycji

Dodatkowo wprowadzone są spoty  na wszystkich mapach (dla tych którzy nie lubią pk ;) )

Zostało postawione nowe forum na nowym silniku w wersji anglojęzycznej (posty pisane przez administrację zarówno w języku angielskim, jak i polskim).

Domyślną walutą na serwerze jest Spirits. Spirits zbieramy poprzez zbieranie ren (BOH) i wymienianie u Golden Archera przed barem w lorencii. Można je zdobyć również poprzez głosowanie na serwer w Toplistach (opcja dostępna po zalogowaniu się) oraz poprostu poprzez zakup. Spirits można wymienić na dostęp do serwera VIP lub wylicytować przedmioty, które będą udostępniane na forum.

Serwer w przeciwieństwie do 1 i 2 edycji jest już w pełni zabezpieczony przed atakami DDoS (VPS w innej serwerowni) oraz wyposażony w płatnego GameGuard'a (anticheat), bez którego brak jest możliwości połączenia z serwerem.

UWAGA! Czasami należy grę uruchomić dwukrotnie z uwagi na gameguarda! Prosimy również nie używać różnego rodzaju oprogramowania podczas gry na serwerze - może to skutkować banem przez GG! Jest on bardzo czuły na wszelkie dodatkowe oprogramowanie z uwagi na tą wersję serwera.

Na serwerze nie ma możliwości zakupu itemów. Chcemy serwera bez webshopa.

Serwer utrzymuje się wyłącznie z kont VIP.

Gracze z TOP 3 na koniec edycji otrzymują FULL ITEM na kolejną edycję jak to miało miejsce po zakończeniu 1 edycji.

Konta na serwerze można już tworzyć (zostały pozostawione stare konta).

Prezentujemy ustawienia serwera

Dana ogólne

Nazwa serwera: SpiritMU

Lokalizacja serwera: Polska

Strona serwera: http://www.spiritmu.pl

Forum serwera: http://www.forum.spiritmu.pl

Facebook: http://www.facebook.com/spiritmuofficial

Podstawowa konfiguracja

Wersja: 1.0M (SEZON 1)

Exp: 2500x

Drop: 50%

Maksymalny level: 400

Godziny działania: 24/7

Maksymalna ilość graczy: 2 x 100 graczy (PVP / VIP)

Reset postaci:

Reset na stronie www

Statystyki się resetują

1500 pkt za reset

Koszt resetu 20kk

Grand reset postaci:

BRAK

Dodatkowe informacje na temat ustawień:

Na start: 5kk + 300 punktów do rozdania

Punkty za level:

DK / DW / ELF - 5 pkt

MG / DL - 7 pkt

Po wykonaniu questa u Marlona + 1 pkt

Eventy:

- Blood Castle (co 1 godzinę)

Bonus dla zwycięzcy:

BC 1-4 - 2 x jewel of chaos

BC 5 - 5 x jewel of chaos

BC 6 - 4 x jewel of bless 

BC 7 - 3 x jewel of soul

- Devil Square (co 1 godzine) (zwiększony o 50% drop BOH, z których reny wymieniamy na walute spirits u golden archera przed barem)

- Chaos Castle (co godzine)

- Skeletons (co 4 godziny)

- White Wizard Invasion (co 4 godziny)

- Red dragon invasion (co 12 godzin, 11AM, 11PM)

- Golden dragon invasion (co 2 godziny)

- Sky Event (o godzinie 20:00 (8 PM UTC+1))

czas trwania: 5 min, minimalna ilość graczy: 2

wejście poprzez Guarda przed barem o nazwie "Sky Event Guard" (nie jest potrzebna wejściówka)

wygrany zdobywa item na poziomie BOK+4

- Happy Hour (o godzinie 12:00 (12 AM) oraz 18:00 (6 PM) UTC+1)

czas trwania: 60 min, dodatkowy exp + 500x, dodatkowy drop +10%

- Happy level up (o godznie 22:00 (10 PM UTC+1)

czas trwania: 60 min, BK/SM/DW - 5 dodatkowych punktów za lvl, MG/DL - 10 dodaktowych punktów za lvl

Dodatkowy EXP w party:

3 graczy -2750x

4 graczy -3000x

5 graczy -3250x

Drop itemów z Box of kundun - % itemów exc:

BOK + 1 - 100%

BOK + 2 - 100%

BOK + 3 - 100%

BOK + 4 - 100%

BOK + 5 - 100%

Podnoszenie poziomu kamieniami:

Jewel of bless - 100%

Jewel of soul bez luck - 70%

Jewel of soul z luck - 80%

Jewel of life - 70%

Chaos machine goblin

Szansa na podniesienie itemu do poziomu +10 = 80%

Szansa na podniesienie itemu do poziomu +11 = 75%

Szansa na podniesienie itemu do poziomu +12 = 70%

Szansa na podniesienie itemu do poziomu +13 = 60%

Szansa na podniesienie itemu z luckiem = +20%

Maksymalny % na podniesienie itemu = 100%

Tworzenie skrzydel:

Tworzenie skrzydel 1 lvl = 100%

Tworzenie skrzydel 2 lvl = 65%

Dodatkowe komendy dostepne na serwerze:

/offtrade - możliwość sprzedaży itemów OFFLINE walutą ZEN

/post, /time, /gg, /getmarry, /onlinemarry, /questinfo, /exit, /add(str,agi,vit,ene), /move

VIP system:

Na serwerze aktywna jest mozliwosc zakupu konta vip po oficjalnym starcie serwera. Zakupu VIP dokonuje się poprzez walutę Spirits, tak więc można je uzbierać poprzez głosowanie lub zbieranie ren. Konto VIP daje możliwość dostępu do serwera VIP na wybrany okres na stronie serwera.

Ustawienia serwera VIP dostępne są na stronie serwera w zakładce "Server info"

Webshop:

Nie jest dostepny

• Aive zmienił(a) tytuł na [S1][x2500] SpiritMU
Opublikowano
4 godziny temu, majaki2 napisał:

Jest jakiś limit kont odpalonych na raz bo nie doczytałem ?

Nie

2 godziny temu, Baloro napisał:

Pobrany client, pobrany patch i nie mogę uruchomić maina, ponieważ nie wykrywa jakiś plików...

Prawdopodobnie antywirus usuwa Ci te niektóre  pliki. Proponuję na czas instalacji i rozgrywki wyłączać antywirusa

Opublikowano
1 godzinę temu, SpiritADM napisał:

Nie

Prawdopodobnie antywirus usuwa Ci te niektóre  pliki. Proponuję na czas instalacji i rozgrywki wyłączać antywirusa

Na innych serwerach nie mam tego problemu, co oznacza, że prawdopodobnie czegoś nie dopracowaliście. W dodatku na waszej stronie są błędne informacje odnośnie expa oraz nie można sprawdzić ilości graczy online

Opublikowano
16 minut temu, Baloro napisał:

Na innych serwerach nie mam tego problemu, co oznacza, że prawdopodobnie czegoś nie dopracowaliście. W dodatku na waszej stronie są błędne informacje odnośnie expa oraz nie można sprawdzić ilości graczy online

Wybacz, ale na tej wersji musimy korzystać z tego typu gameguarda. Jest to dziurawy sezon i musimy sie jakoś ratować. Inaczej nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć, szkoda, że  reagujesz na to w ten sposób. Powiedz mi, w którym miejscu mamy wprowadzone błędne informacje dot. expa? Na chwile obecną licznik online jest wyłączony - stwierdziliśmy, że liczniki graczy online są nieadekwatne do faktycznej liczby aktywnych graczy na serwerze ( u nas kilkadziesiąt aktywnych, a u innych kilkaset AFK na helperze). 

Pozdrawiam i zapraszam!

Opublikowano
49 minut temu, lordqbus napisał:

Problem jest z klientem wywala co jakis czas i potem nie przepuszcza przez Gameguarda... 

Należy ręcznie  zamknąć proces "PSGGxx" i wtedy uruchomić klienta 

image.png

Opublikowano

Średnio to działa. No szkoda serwer mógł być spoko ale za bardzo problematyczny dla gracza moim zdaniem. Gdzieś się zagubiliście z tym zabezpieczeniem. Myślę że to nie przyciągnie graczy a wręcz przeciwnie odepchnie.Mnie osobiście po dwóch takich DC'kach odechciało się kombinować dalej, bo tak jak napisałem wcześniej to zamykanie tego procesu nie bardzo działa.

Opublikowano
Dnia 3.09.2019 o 09:04, lordqbus napisał:

Średnio to działa. No szkoda serwer mógł być spoko ale za bardzo problematyczny dla gracza moim zdaniem. Gdzieś się zagubiliście z tym zabezpieczeniem. Myślę że to nie przyciągnie graczy a wręcz przeciwnie odepchnie.Mnie osobiście po dwóch takich DC'kach odechciało się kombinować dalej, bo tak jak napisałem wcześniej to zamykanie tego procesu nie bardzo działa.

Jest to jeden z najlepszych gameguard - wyłapuje wręcz wszystko i kilka kont za czity jest zablokowanych (na wszystko mamy ss). 

20 godzin temu, Lipton_ napisał:

gra ktoś ?

Słabo jest, ale jest kilkunastu stałych graczy, na chwilę obecną widzimy że graczy dzisiaj zaczyna przybywać.

20 godzin temu, ImNotAngel napisał:

dla mnie lipa bez bota recznie trzymac aby expic, ze wzgledu na brak bota nie bede gral

Takie uroki tej wersji i pragniemy graczom przypomnieć jak to wyglądało kilkanaście lat temu. Nik nie gra na helperze więc szanse są wyrównane

Opublikowano

Po zainstalowaniu gry nie chce się włączyć , pobrałem patch wrzuciłem do gry - wyskakuje okienko -nie można odnaleźć określonego pliku ( nie ma maina w folderze clienta)

Opublikowano
1 godzinę temu, MaTHeS napisał:

Po zainstalowaniu gry nie chce się włączyć , pobrałem patch wrzuciłem do gry - wyskakuje okienko -nie można odnaleźć określonego pliku ( nie ma maina w folderze clienta)

Wykonałeś wszystkie wskazówki o których piszemy?

launcher5.png

Opublikowano

Tak pobrałem waszego clienta, pobrałem patch. Antywirusa nie mam, zamknąłem firewall. Ale dlaczego nie ma pliku main.exe w folderze?

Opublikowano

Ponieważ usuwa go prawdopodobnie Windows Defender. Musisz zamknąć wszelkie tego typu zabezpieczenia PRZED instalacją, ponieważ w trakcie instalacji, któryś antywirus/firewall już go nie przepuszcza i dlatego go nie ma po instalacji.

Opublikowano

Dla nowych graczy informacja - czołówka znała sposób na początku edycji, dzięki któremu robiąc raz 400 lvl można było zrobić nawet 3 resy :) wystarczyło się nie wylogowywać z gry i robić resa na stronie, cały czas się miało 400 lvl i można było robić resy :)  Pograłem trochę i zdecydowanie nie polecam nikomu tego serwera, zupełnie nic się nie dzieje, serwer stoi praktycznie pusty :) W dodatku te problemy żeby w ogóle odpalić grę - coś chyba poszło nie w tę stronę co trzeba :)

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...