Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

espart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przyszedł do mnie dzisiaj komputer. Po złożeniu go komputer działa połowicznie. Chodzi o to że wiatraki wszystkie godzą i pasek LED na płycie głównej świeci. Problemem jest to że komputer nie wysyła żadnego sygnału USB ani na monitorze. Świeci się dioda ez LED debug CPU. Bios został zaktualizowany. 

Pc

i5-9400f

Palit GTX 1660

Hyperx fury 16 GB 2666 MHz 2x8

Msi b360 gaming plus

Opublikowano

Obstawiałbym, że UEFI jednak nie zostało zaktualizowane do odpowiedniej wersji lub pogięte zostały piny w sockecie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Anhin napisał:

Obstawiałbym, że UEFI jednak nie zostało zaktualizowane do odpowiedniej wersji lub pogięte zostały piny w sockecie.

Dobra nieważne. X-kom jednak sam nie wie co robi. Biosu nie zaktualizowali. Wszystko w temacie.

Opublikowano
55 minut temu, Anhin napisał:

Ostatnio często mają problem z tymi aktualizacjami UEFI.

Nie chodzi mi oto. Każdemu może się zdarzyć. Chodzi oto że czuje się oszukany. Pisałem do nich przed zakupem komputera czy robią aktualizacje biosu. Odpisali że tak i nawet za darmo. Komp przychodzi ja go składam i nie działa. Piszę do nich na chacie na żywo czy zaktualizowali bios. Odpisali że tak. Próbuje przez dwie godziny wszystko wkręcać, wykręcać, zmieniać ramy, wyciągać procesor i nic. W końcu zadzwoniłem do supportu a ci powiedzieli że mobo jednak nie jest zaktualizowane i że aktualizacja kosztuje 30 zł ;_;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...