Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mordeczki. 

Nastał ten moment że przydało by mi się konto w banku. 19 lat pyklo niedawno. 

Rodzice mówili że jak narazie to nie mam zbytniej potrzeby aby zakładać konta. A jednak z mojej perspektywy przydało by mi się konto jak i czasem karta bankowa chodźby dla samego STS :D żeby sb kuponiki puścić. A teraz do pytania. Jakie konto polecacie dla młodego. Ze do czasu pierwszej pracy, konto było darmowe. :) pozdrawiam 

Profil Steam ---->  *Kliknij*

Chcesz posnapować? *-* Dodaj : gabryyy997

• Aive zmienił(a) tytuł na Konto w banku
Opublikowano

Powiem tak, wszystkie opłaty możesz sprawdzić sobie na stronie banków. 

Głównymi czynnikami i tak będziesz się kierował miesięcznym opłatami za kartę, ale weź też pod uwagę dostępność bankomatów w twojej okolicy (wypłacane z nie twoich wiąże się z dodatkowymi opłatami), czy za jakiegos rodzaje tranzakcji również nie będziesz miał opłat itd. Niektóre banki pobierają dodatkowe opłaty za wpłaty na bukmachera tłumacząc iż jest to hazard. 

O koncie nie myśl tez krótko terminowo. Raczej na pewno już konta nie zmienisz (no chyba że będzie bardzo źle w aktualnym banku). Więc dobrze zainteresować się dodatkowymi funkcjami. 

Sam korzystam z Pekao SA. Jest bardzo zadowolony opłaty jak wyżej pisałem bardzo małe, duża ilość bankomatów i możliwość wypłaty bez prowizji nawet za granicą (w bankomatach od UniCredit). Dodatkowo bardzo przyjemna i przejrzysta bankowość mobilna. Wszystko jasne i łatwo znaleźć co trzeba więc równie dobrze na stronę rzadko wchodzę. Zabezpieczenia również w moim odczuciu bardzo dobre. 

Każdy będzie i tak wychwalal swój bank, bo z innymi nie mieli aż takiego kontaktu. Dobrym pomysłem jest też branie konta tam gdzie rodzice. W razie w, zawsze wypłaty w jednym banku przechodzą wręcz od ręki. 

Opublikowano

Getin Bank ma konto za darmo do 26 roku życia ? i wypłaty w każdym bakomacie bez dodatkowych opłat. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Korzystam z ING, umowa dla młodych do 25 bodajże roku życia, nie ma żadnych opłat, do zestawu możesz dostać karty wirtualne, zbliżaki na telefon i tak dalej. Jeśli masz przesadne poczucie estetyki lub zwyczajnie masz taką ochotę, możesz zdecydować się na własny obrazek na karcie bankowej. Jedyny minus to aplikacja na tą chwilę - często się serwisują, jeszcze częściej coś nie działa, crashuje do pulpitu i tak dalej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam Nest Bank, żadnych opłat za prowadzenie konta. Karta jak i wypłaty ze wszystkich bankomatów za darmo. ?

standard (1).gif

Opublikowano

Każdy ma swoją opinie.

Mam w mbanku od 13 roku życia i nie było problemów, raz było tak że za karte trzeba było płacić 4zł albo 5 transakcji kartą, ale już nie ma nic, od 26lat za free.

Każdy bank jest inny wiadomo.

Poszukaj w internetach może gdzieś jest jakieś konto z polecenia i często może 100zł wpaść za nowe konto.

585051449511123978085.jpeg

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...