Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, oddaje w ręce jakiś stary szablon WWW pod serwera minecraft. Został on stworzony pod mój stary projekt, jednak nie będę miał z niego żadnego użytku. 

Sam kod jest banalnie prosty - było wszystko pisane na szybko bez jakiś super wynalazków typu oddzielnych funkcji, klas etc. dlatego zostaje do edycji praktycznie każdego. Niestety też nie zrobiłem wersji RWD (pod telefony), nie chciało mi się 😜

Co znajduje się na tej stronie?

• Ranking TOP 10 Graczy pod względem ELO,
  • Ranking TOP 10 Gildii pod względem Punktów ,
  • Status serwera w bocznym menu,
  • Panel gracza, który zawiera tylko i wyłącznie kupowanie rang oraz monet - które były walutą serwerową.
    • płatności są oparte o usługi serwisu microsms.pl
    • wszystko jest oparte na bazie danych i wysyłanie rcon'owych zadań 
    • rangi i monety działały, więc nie ma problemów z przerobieniem tego,
    • logowanie do panelu odbywa się za pomocą AuthMe - czyli nick i hasło z serwera,
  • Lista z linkami do serwisów z listami minecraftowymi

Co jest potrzebne do prawidłowego działania strony?

• plugin AuthMe, gdzie mamy podłączoną bazę danych (skądś czytać dane musi) - hasła są odkodowywane zgodnie z dokumentacją AuthMe Reloaded
  • do wyświetlania TOP 10 Graczy i Gildii z tego co pamiętam to FunnyGuilds i połączenie z bazą danych
  • do działania sklepu jest potrzebna baza, która znajduje się w pliku do pobrania - tam jest specjalna tabela 'buy_list' ona odpowiada za dokumentację zakupów

Instalacja

1. Przenieś pliki na swój serwer WWW
  2. w katalogu /core/db_connect.php uzupełnij dane do bazy danych, gdzie masz podłączone FunnyGuilds oraz AuthMe,
  3. w katalogu /core/mc-status.php uzupełnij IP serwera oraz port, żeby poprawnie wyświetlał się status serwera.
  4. w katalogu /panel/core/sms_*.php są pliki odpowiednie za przedmioty w sklepie, w środku plików jest cała instrukcja. 

Przetestuj samemu:

Demo: https://wrotagier.eu
Panel demo: https://wrotagier.eu

• login: blaaszka
  • hasło: haslo123

Link do pobrania: https://www.mediafire.com/file/5mge140slum57j9/mc-szablon-www.zip/file
Skan virusów: https://www.virustotal.com/gui/file/f27d19e2b7424d70746843665671b66084eb3b13763bb3dd19bdffc300632317/detection

Dodatkowo istnieje możliwość wykonania płatnej wersji takiej strony w o wiele lepszym wydaniu pod indywidualne rozwiązanie! Napisz PW 🙂

k4L2ZMS.png

Opublikowano
25 minut temu, AlexsanderARG napisał:

Wygląda całkiem ciekawie, jednak jak dla mnie za czerwono, w dodatku dane do logowania nie działają ;/

A dziękuję, czerwony był odpowiednikiem dla loga, oczywiście można sobie pozmieniać to na swój własny sposób. 

Dane do logowania już działają.

k4L2ZMS.png

Opublikowano (edytowane)

Całkiem ładnie to wygląda, lecz nie działa: "O nas", "Lista Banów", "kontakt", w panelu gracza "Twoje ustawienia" a gdy klika się na forum wyskakuje coś takiego:

MyBB Internal Error

MyBB has experienced an internal error and cannot continue.

Error Type:

MyBB Error (44)

Error Message:

MyBB was unable to load the SQL extension. Please contact the MyBB Group for support. MyBB Website

Please contact the MyBB Group for technical support.

Edytowane przez KaPeGie
Opublikowano
6 godzin temu, KaPeGie napisał:

Całkiem ładnie to wygląda, lecz nie działa: "O nas", "Lista Banów", "kontakt", w panelu gracza "Twoje ustawienia" a gdy klika się na forum wyskakuje coś takiego:

MyBB Internal Error

MyBB has experienced an internal error and cannot continue.

Error Type:

MyBB Error (44)

Error Message:

MyBB was unable to load the SQL extension. Please contact the MyBB Group for support. MyBB Website

Please contact the MyBB Group for technical support.

Wszystkie podstrony, które nie działają są po prostu do stworzenia. Z tego co pamiętam, wystarczy stworzyć plik np. kontakt.php i wtedy strona sama załapie styl. 

Co do forum, no to kwestia tego, że sam sobie stawiasz forum i przekierowujesz. 

To nie jest kompletna strona z forum i wszystkim, reszta jest według swoich wydzimisiów, oddałem w ręce te 'najpotrzebniejsze' funkcje ;)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Strona powiedzieć że chujowa to za mało.

Nic ciekawego, gotowy framework do stylu i jakieś własne okropne dodatki. 
Całość nie posiada RWD i jest okropna, nie mówiąc już o panelu i logowaniu bo to to jest ...
Polecam popracować nad stylistyką i dodać coś ciekawego bo jak na razie nikt normalny tego nie użyje mając takie coś jak vMCShop.

CWeKkdQ.png

Opublikowano
30 minut temu, PalaTime napisał:

Strona powiedzieć że chujowa to za mało.

Nic ciekawego, gotowy framework do stylu i jakieś własne okropne dodatki. 
Całość nie posiada RWD i jest okropna, nie mówiąc już o panelu i logowaniu bo to to jest ...
Polecam popracować nad stylistyką i dodać coś ciekawego bo jak na razie nikt normalny tego nie użyje mając takie coś jak vMCShop.

Dnia 27.04.2019 o 21:06, Blaaszka napisał:

Sam kod jest banalnie prosty - było wszystko pisane na szybko bez jakiś super wynalazków typu oddzielnych funkcji, klas etc. dlatego zostaje do edycji praktycznie każdego. Niestety też nie zrobiłem wersji RWD (pod telefony), nie chciało mi się ;P

Nic ciekawego nie ma, bo nic ciekawego nie robiłem w tym kierunku, strona napisana w ciągu godziny, więc czego oczekiwać. To co 'najlepsze' to udostępnione, czyli ranking, reszta to kwestia indywidualna każdego, ale szanuję za komentarz :D

k4L2ZMS.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, nie mogę połączyc panelu z auhtme gdy sie loguje jest napisane że jest nie poprawne wszystko jest podlącze w baze danych

• 1 rok później...
  • Biter. odblokował(a) ten temat