Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Klawiatura i myszka nie działają po instalacji sterowników

Syliez449

Pytanie

Opublikowano

Witam, posiadam płytę główną MSI B85-G43, oryginalnego windowsa 7 home premium. Miałem problem z system, dlatego zrobiłem format, wszystko pięknie działało, sterowniki się zainstalowały no i komunikat oczywiście, że komputer trzeba uruchomić ponownie, jak trzeba to trzeba, zrobiłem to i klawiatura i myszka przestała działać, ogółem porty USB wszystkie jakby umarły po instalacji sterowników. Jedynie klawiatura i myszka działa w BIOSIE, pomyślałem, że USB jest po prostu wyłączone w ustawieniach w biosie, ale nie, wszystko jest włączone, ma działać itd, ale mimo tego nie działa, patrzyłem na podgląd sprzętu i według tego każdy port USB był pusty, nigdzie nie wykrywa myszki i klawiatury i z przodu i z tyłu pomimo tego, że akurat wtedy działa (ponieważ jak wcześniej pisałem w biosie klawiatura i myszka działa). Próbowałem wejść trybem awaryjnym, też się nie da, na początku nie mam takiej opcji tylko "del" zeby wejsc do biosu F8 nie działa, żeby wejść w tryb awaryjny. Pomyślałem, że to coś z płytą, dlatego spróbowałem podpiąć mój dysk do PC brata, żeby tam ew. pozmieniać coś w panelu sterowania, ale u niego jest taka sama sytuacja, a nawet gorzej, bo u mnie przed instalowaniem sterowników działała klawiatura i myszka a u niego nawet bez sterowników (płyty mamy inne).

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...