Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Metinem na nowym komputerze

Soczes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Po baaardzo długim czasie postanowiłem powrócić do starego, dobrego metina na jednym z prywatnych serwerów, jednak ku mojemu zdziwieniu napotkałem się z kilkoma niedogodnościami, których wcześniej nie doświadczałem na moim starym komputerze parę lat wstecz. Największy problem pojawia się przy ekranie ładowania, który trwa czasem nawet po kilka minut, gdzie w między czasie klient się zawiesza i wyskakuje 'Brak odpowiedzi' na górnym pasku (gram w oknie), jednak po czasie wszystko wraca do normy i jestem w stanie się zalogować, czy też zmienić lokację. Również wejście do miasta, które nawet nie jest jakoś mocno zaludnione powoduje tragiczne ścięcia i tzw. "pokaz slajdów" przez pewien czas. Takie ścięcia również łapię zupełnie losowo przy różnych dungeonach typu DT, zawsze na piętrze z reaperem. Nie jestem pewny czym może być to spowodowane, gdyż na dużo gorszym sprzęcie parę lat wcześniej nie miałem żadnych w/w problemów. Próbowałem różnych rozwiązań, również tych najtrywialniejszych takich jak reinstall, uruchamianie przez administratora, robienie wyjątku dla klienta w Data Execution Prevention, instalacja na innym dysku SSD, uruchamianie w oknie/full screenie, zmiana częstotliwości odświeżania, czy też zmiania TLN w configu z GPU na CPU, aktualizacja sterowników karty graficznej. Nie mam pojęcia co mógłbym jeszcze zrobić. Dodam jeszcze, że dzieje się tak nie tylko dla tego konkretnego serwera, ale również dla innych, więc jest to problem związany ogólnie z Metinem, niekoniecznie z danym serwerem. Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązań. Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.

Oto specyfikacja mojego sprzętu:

Windows 10 Pro x64,

AMD Ryzen 5 2600,

Nvidia GTX 1060, 6GB,

16GB Ram

Aorus M B450

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...