Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkowicie zapomniałem, że ta postać istniała w tym anime xD Niewątpliwie był postacią, która miała wzbudzić sympatię, jednak "super detektywów" można znaleźć też w innych tytułach :P

QtiV6xY.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.03.2019 o 10:59, KlauS. napisał:

Całkowicie zapomniałem, że ta postać istniała w tym anime xD Niewątpliwie był postacią, która miała wzbudzić sympatię, jednak "super detektywów" można znaleźć też w innych tytułach :P

No a ale mimo wszystko jest to wazna postać w tym uniwersum, to ona służy całej ekspozycji fabularnej i odkrywaniuywszelkich tajemnic i jest chłodem i ostoją racjonalnosci dla głupiutkiego zakochanego pizdowatego yukiego - w końcu mu się udaje na niego wpłynąc... jest to też jakoś umotywowane jego homoseksualizmem, to trochę naciągane, zwlaszcza, ze potem w mirai nikki redial on odgrywa jakas swoją role, więc zrobiono z tej postaci jakiegoś superbohatera...ale dobrze, że przynajmniej probowali wytłumaczyć jego obsesje na punkcie yukiego homoseksualizmem niż w ogóle

@top 

Uwaga, na dole jeszcze porządniej zaspoilerowałem, ale się mocno rozpisałem, więc jak obejrzałeś mirai nikki zajrzyj:

Mirai nikki mi się w chuj zajebiscie ogladalo, było to jedno z moich pierwszych anime, było to dawno temu, kiedy byłem jeszcze gówniakiem.  Wkurwia mnie trochę jak ludzie cisną po tym anime tak dla samej zasady, a ich jedynym argumentem jest -  bo yuki to pizda, okej, to drugie może być jakimś argumentem, jednak trzeba wziąć pod uwagę to, że nie każdemu to tak przeszkadzało, dla mnie pizdowatoścć yukiego była troche przesadzona, ale widzę jej plusy: dzięki temu, że on jest taki nieogarnięty - caly ten chory i popierdolony świat w mirai nikki mógł mnie bardziej szokować, siłą rzeczy utożsamiamy się z głównym bohaterem;  - yuno - niezrozumiała, pojebana postać - dlatego jest właśnie ciekawa, bo często ją widzimy, śledzimy jej chore akcje, ale w zasadzie nigdy jej nie rozumiemy do czasu aż Akise zaczyna ją "odkrywać" - i to było bardzo klimatyczne, pamiętam, że wzruszyła mnie jej historia. Yuno mnie po prostu intrygowała. Gdy już ten cały świat był  niszczony, każdy wazniejszy bohater umarł - czułem taką pustke i "postapokalipse", zaskoczyło mnie tez to jak yuki ruchał yuno w calym absurdzie sytuacji, które się wokół działy, ale to też pewnie dlatego, że miałem te 13 lat. 

Bardzo dobrze odebrałem zakończenie, moment, w którym Yuki jest skazany na samotność, jest pogrążony w depresji - niby wygrał gre, jest bogiem, uchronił się przed śmiercią i obronił przed atakiem yuno, miał "romantyczne" zakończenie relacji z nią - ma wszystko i tak w piździe i siedzi sobie tysiącami lat w jednej wielkiej pustce.

Szkoda tylko, że potem mirai nikki redial czyli kontynuacja mirai nikki - na siłe przesłodziłą troche tą dramatyczną końcowke, ale z drugiej strony była też fajnym bonusem, jak ktoś czuł niedosyt i chciał happy endu dla yukiego - bowiem odtąd nie jest już samotnym bogiem, przybyła do niego Yuno z innego świata odzyskując wspomnienia nieżyjącej już yuno z jeszcze innego świata :) To całe odzyskiwanie wspomnień bylo chyba jednak troche glupio przedstawione...

To anime jest trochę naiwne i głupiutkie, ale na tym tez polega jego klimat i urok, mnie bardzo wciągnęło i szokowało

Edytowane przez royal333
  • 3 lata później...
Opublikowano

Oglądałem dawno temu, ale zauważyłem post więc skomentuje. Ja osobiście bardzo lubiłem jego postać i uważam, że był jednym z najciekawszych bohaterów tam w przeciwieństwie do yukiego, który był ciapą jak dla mnie

Cygantura

Opublikowano
W dniu 8.12.2022 o 20:16, Adli napisał:

Oglądałem dawno temu, ale zauważyłem post więc skomentuje. Ja osobiście bardzo lubiłem jego postać i uważam, że był jednym z najciekawszych bohaterów tam w przeciwieństwie do yukiego, który był ciapą jak dla mnie

Podpisuję się pod tym rękami i nogami