Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Systemy - kodowanie interface - pomoc techniczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przygotowałem kilka systemów, które chcę Wam zaoferować. 

Jeszcze trochę ich jest, ale nie wrzucałem tutaj wszystkich, po więcej zapraszam na pw.

Ceny są europejskie, cenię swój czas, ale kto jest zainteresowany i poważnie myśli o serwerze, na pewno wlicza w koszty solidne rozwiązania. 

Itemshop:

-Wygodny dostęp do itemshopu w grze, przedmioty lądują bezpośrednio w ekwipunku

-Minimalne użycie bazy danych, waluta premium aktualizowana w chwili rzeczywistej

-Ograniczona ilość danych wysyłanych przez serwer, przez co system jest szybki i nie obciąża serwera

-Okno pozwalające na zarządzanie itemshopem w grze

-Lista postaci, które mogą zarządzać itemshopem (bycie gm nie oznacza, że można zarządzać itemshopem)

Spoiler

21eVANG.jpg

Kupowanie przedmiotu normalnego:

Spoiler

Kupowanie wielu przedmiotów na raz:

Spoiler

Dodawanie nowego przedmiotu do sprzedaży:

Spoiler

Usuwanie przedmiotu ze sprzedaży:

Spoiler

Zapis lokacji:

-Zabezpieczony przed wszelkiego rodzaju atakami bazy

-Minimalne użycie bazy

-Szybki i nie obciążający serwera

zAQ8ei.png

Okno teleportacji:

-Prosty, ładny, łatwy w edycji

khrKXbW.jpg

Wybór skilli w okienku:

-Proste, ładne okno wyboru skilli 

bebfa4a4a20d34b04140b7b2b60538b9.gif

Dodawanie statystyk:

-Proste, ładne okienko

Dekoracje sklepów:

- Możliwość wyboru wyglądu sklepu i jego tytułu

- Model jest renderowany, nie jest to obrazek czy animacja

System rzadkości przedmiotów:

- Wydropione z potworów i skrzynek bronie, zbroje i biżuteria dostają jakiś poziom rzadkości, który odpowiednio zmniejsza lub zwiększa wbudowane bonusy. Rzadkość ma wartość pomiędzy 0,80 a 1,30. Gracz nie może jej zwiększyć, zmniejszyć. 

- Doskonały system na serwery hard/medium

received-320141045359448.jpg

Zmieniacz bonusów:

- Dokładne zmienianie, bonusy nie powinny przeskakiwać przy wszystkich slotach aktywnych

- Ciekawy design

- Sprawdzanie bonusów zostało napisane w zupełnie inny sposób niż np. od Mijago

- Zapisywanie statusu, przez co nawet po wyłączeniu klienta zmiana będzie aktywna

- Wybierając bonus pokazują się tylko bonusy dla odpowiedniego typu przedmiotu oraz te, które już są wybrane nie pokazują się

- Nie wykonują się żadne zapętlone funkcje, przez co nie zużywamy dużych zasobów komputera

- Gracz może zapisać schemat zmieniania

Spoiler

Główne okno:

Spoiler

Eihr6Fr.png

Zminimalizowane okienko:

Spoiler

IhSF4fZ.png

Wybór bonusów: 

Spoiler

VdCJM8s.png

Szablony:

Spoiler

Eihr6Fr.png

Zmieniacz w akcji:

Spoiler

Informacja z czego dropi item:

• Okienko, w którym mamy opisane z jakich potworów można wydropić przedmiot

• Dane sczytywane są z serwera

• Eleganckie okienko

Spoiler

System teleportacji:

• Okienko z listą map, na które możemy się przenieść

• Szczegółowe informacje o mapie

• Pogląd poszczególnych potworów, bossów metinów

• Dane wczytuje game z pliku txt, przesyła je do clienta, tylko, kiedy jest to konieczne

Spoiler

Kodowanie interface

Zajmuję się tym od lat. Swoje już zakodowałem.

Zawsze spełniam prośby klienta, ale też podaję swoje pomysły. Robię też jakieś podstawowe edycje grafiki, czy tworzę przyciski jak mi czegoś brakuje. 

Temat elastyczny, nie ma co się rozwodzić. Wszystko zależy od grafiki i funkcjonalności, które mam zaimplementować. Tutaj nie mam ograniczeń. Co dostanę  to zrobię, liczy się czas i inne środki.
Oto parę moich prac:

https://ibb.co/album/iU37gF

Pomoc techniczna

Oczywiście po wielu latach w Metinie swoje wiem o grze od strony technicznej, z wieloma rzeczami jestem w stanie pomóc. Od tworzenia proto, przez dodawanie systemów do chociażby pisania questów.

Kontakt

-GG: 46463673 piszcie raczej tutaj, nawet jak nie jest aktywny to przychodzi powiadomienie na telefon 

Nie interesuje mnie % z serwera, oferty za kilka lat. 

Wymagania

1. Uczciwość, nie chcę zostać oszukany, tak samo jak Wy.

2. Odpisywanie w miarę od razu. Wiadomo, że nie zawsze ma się czas, ale nie odpisywanie przez tydzień czy dwa już nie są ok.

3. Użytkowanie kupionego systemu przez siebie. Mam na myśli nie odsprzedawanie go dalej.

Mama wychowała mnie i pomagam biednym, dlatego cieszę się, że Asfen i inni mocno ograniczeni ludzie mieli co do garnka włożyć dzięki moim systemom. Osobom, które zostały przez ich oszukane niestety nie mogę pomóc, ale z chęcią zaoferuję swoje usługi z małym rabatem. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam gorąco szybko dokładnie i na temat ciągły kontakt :)

Są ludzie, których uprzejmość gorsza jest od bezczelności.

Pomogłem ? Zostaw po sobie ślad :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
16 minut temu, Molirol napisał:

Nie żeby coś ale widziałem ten IS udostępniony w sieci 1:1 xD

Napisałem cokolwiek o tym w temacie? Nie. Więc po co Ty o tym piszesz? Jest, Asfen i inni ograniczeni ludzie sprzedawali za grosze zbugowaną wersję. Aktualna jest poprawiona i wzbogacona o nowe funkcje 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 22.03.2019 o 21:28, #Filip napisał:

Napisałem cokolwiek o tym w temacie? Nie. Więc po co Ty o tym piszesz? Jest, Asfen i inni ograniczeni ludzie sprzedawali za grosze zbugowaną wersję. Aktualna jest poprawiona i wzbogacona o nowe funkcje 

Jaka to funkcja?

Opublikowano
1 minutę temu, bigbig napisał:

Jaka to funkcja?

Cała komunikacja klient - serwer przepisana, możliwość ustawienia socketów i bonusów. Planuję dopisanie itemów dostępnych przez ograniczony czas czy też z ograniczoną ilością do kupienia 

• Aive zablokował(a) ten temat
  • 3 tygodnie później...
  • Aive odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Przywracam na prośbę i przypominam, że aby temat nie został zablokowany, wystarczy go odświeżyć raz na tydzień - to dla nas informacja, że oferta jest nadal aktualna, a jeśli wątek jest nieaktywny od 7 dni, zostaje zamknięty.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawie to wygląda, można polecić z całym serduszkiem! :)

image.png

Opublikowano

Mały update tematu, dodałem informacje o nowych funkcjach itemshopu oraz przykładowe grafiki, które zakodowałem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli dalej wczytywanie item-shopu masz na ChatPacket (CHAT_TYPE_COMMAND) to kiepsko (dłużej się wczytuje), aktualizowanie stanu SM w bazie też masz słabo zrobione (chyba, że edytowałeś...) bo nie wysyła się m_iCoins do db tylko -price jeśli wiesz co mam na myśli.

Ogólnie człowieka nie znam, więc neutralne podejście, ale to co wymieniłem nie jest najlepszym podejściem ;)

BxFcm1v.gif

Opublikowano
11 minut temu, KoYGeR napisał:

Jeśli dalej wczytywanie item-shopu masz na ChatPacket (CHAT_TYPE_COMMAND) to kiepsko (dłużej się wczytuje), aktualizowanie stanu SM w bazie też masz słabo zrobione (chyba, że edytowałeś...) bo nie wysyła się m_iCoins do db tylko -price jeśli wiesz co mam na myśli.

Ogólnie człowieka nie znam, więc neutralne podejście, ale to co wymieniłem nie jest najlepszym podejściem ?

Jak już napisałem, itemshop został praktycznie cały przepisany. Ta wersja co ukradł mi Patryk P. jest mocno do poprawy. Ja w kolejnych wersjach naprawiłem znane błędy, a jest ich więcej niż te, które wypisałeś. Jeszcze parę rzeczy dopiszę do niego, ale na 4 wersjach raczej się skończy (aktualna to 3). Nie wiem które systemy wyciekły przez tamtego pana, ale każdy z nich miał poważne błędy, oczywiście poprawiłem je i wszyscy, którzy kupili je ode mnie dostali nową wersję 

Opublikowano
1 minutę temu, #Filip napisał:

Jak już napisałem, itemshop został praktycznie cały przepisany. Ta wersja co ukradł mi Patryk P. jest mocno do poprawy. Ja w kolejnych wersjach naprawiłem znane błędy, a jest ich więcej niż te, które wypisałeś. Jeszcze parę rzeczy dopiszę do niego, ale na 4 wersjach raczej się skończy (aktualna to 3). Nie wiem które systemy wyciekły przez tamtego pana, ale każdy z nich miał poważne błędy, oczywiście poprawiłem je i wszyscy, którzy kupili je ode mnie dostali nową wersję 

Tylko wymieniłem te, które miałem okazję zobaczyć ;) W nawiasie zaznaczyłem swoją niepewność.

BxFcm1v.gif

Opublikowano

Dodałem nowy system do tematu, zmieniacz bonusów. Zachęcam do zapoznania się z nim, bo jest to ciekawe rozwiązanie

Opublikowano
Dnia 7.03.2020 o 16:33, #Filip napisał:

Dodałem nowy system do tematu, zmieniacz bonusów. Zachęcam do zapoznania się z nim, bo jest to ciekawe rozwiązanie

co do zmieniacza zrobiłbym 2 rzeczy :

1. Przy rozpisce bonusów dodał w ( ) maksymalny bonus do wbicia

2. Poprawił https://imgur.com/a/J1Yd8TT bo tekst wyjeżdza za te pole

• 4 tygodnie później...
  • Rockets zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...