Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS 3 Vs Xbox 360 (65mn Falcon, Elite)

Mlodyske

PS3 vs Xbox 360  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybrac?

• PS3
      23
    • Xbox 360
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a granie na xbox przez neta doprowadzi do bankructwa, ja polecam PS3 wszystkim! PS3 jest duzo bardziej rozbudawana konsola, a to ze ma mniej gier niz xbox to przez to ze xbox wyszedl rok szybciej i to kwestia czasu kiedy PS3 przegoni Xboxa, lepsza konfiguracja, jak narazie darmowe granie online i czytajac po niektorych forach gdzie porownywano konsole, PS3 w co niektorych grach podobno lepiej prezentuje grafike, czas xboxa przemija wg. mnie, mial swoj rok+ powodzenia ale czas na PS3, tyle odemnie ;)

2006-2010

Opublikowano
po 3 jeśli ci się XBOX 360 przegrzeje czy coś dajesz do naprawy i naprawią naprawa może być droga ale coś za coś

Tak jak napisał Mlody to było dawno i nieprawda ;]. Zmieniono zasilanie, chłodzenie, płytę, w sumie czego tam nie zmieniono? ;D.

Powoli powoli i xbox live będzie musiał stanieć bo ile będą płacić M$ za dostęp do neta? Poza tym wszystko się da i połączyć z pirackim serwerem też ;d.

Opublikowano

Doszedlem do wniosku, ze jesli tak jak mowicie platforma xbox live jest ladnie rozbudowana i ma mase graczy to warto zaplacic te 100zl i miec frajde przez 13 miesiecy z gry online ;).

card.png

Opublikowano
a granie na xbox przez neta doprowadzi do bankructwa, ja polecam PS3 wszystkim! PS3 jest duzo bardziej rozbudawana konsola, a to ze ma mniej gier niz xbox to przez to ze xbox wyszedl rok szybciej i to kwestia czasu kiedy PS3 przegoni Xboxa, lepsza konfiguracja, jak narazie darmowe granie online i czytajac po niektorych forach gdzie porownywano konsole, PS3 w co niektorych grach podobno lepiej prezentuje grafike, czas xboxa przemija wg. mnie, mial swoj rok+ powodzenia ale czas na PS3, tyle odemnie ;)

100zl chyba nikogo niedopowadzi do bankructwa na 13miesiecy w xbox-ie online jest bardziej rozbudowany niz w PS3

przynajmiej tak myśle :P

PS.A tak wogule to po hoy mi myszka albo klawiatura do konsoli, konsola jest poto zeby se na padzie poszalec rofl

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Opublikowano

hmm 100zl na 13 miesiecy? wiec chyba zle informacje mialem x]

xbox-ie online jest bardziej rozbudowany niz w PS3

oczywiscie bo wyszedl ponad rok szybciej niz PS3 ^_^ zobaczymy jak firma Sony zacznie pracowac nad zabawa w necie ;)

A tak wogule to po hoy mi myszka albo klawiatura do konsoli, konsola jest poto zeby se na padzie poszalec rofl

wogole to po to zeby grajac np. w GTA IV przez neta mozna bylo sobie pogadac bo gra jaka jest np. GTA IV wymaga komunikacji miedzy soba bo inaczej to tylko bezsens w to grac, podjechales do innego gracza samochodem chcesz zeby wsiadl a on ci samochod zabierze ^_^ rozmowa w grach online jest bardzo wazna wtedy czujesz ze z kims grasz a nie sam i a nie tylko rozwalasz wszystko co sie ruszy.

PS3 jest bardziej rozbudowana konsola od xbox360 a to tylko czas dzieli kiedy firma Sony przebije xbox live ;)

2006-2010

Opublikowano

W xboxie dostajesz słuchawki z mikrofonem do gadania :D

A można dokupić takie fajne bezprzewodowe więc komunikacja jest a gra przez neta jak już pisałem to coś pięknego.

A na PS3 nic nie warta....

Mój brat cioteczny na necie który był podłączony pod 2 kompy + PS3 (miał prędkość jakieś 128-256) mógł spokojnie grać i go nie wywalało co oznacza że da się tak grać z tak słabym netem....... więc sądze że niektórzy z takim grają ;D

A gdy odłączył internet od kompów został tylko na PS3 i tak ludzie mieli takie laggi że woleliśmy grać sobie na 2 niż przy takich laggach...

W PS3 z internetu nie śiciągniesz dem filmików itp. więc nie dowiesz się czy grę na prawdę warto kupić.....

A przerobienie PS3 nie będzie tego warte ponieważ tak czy innaczej cena nagry warki BR jest droga cena 1 płyty także a (nie wiem jak to zrobili) każda gra waży na prawdę dużo więc ściąganie z internetu mija się z celem...... a tak czy innaczej gry są bardzo drogie.....

Co do xboxa to są takie miejsca gdzie można się wymieniać grami (jak Ci się np znudzi) bądź kupować używane tak czy innaczej xbox bije PS3 jak na razie.....

Sądze że w ciągu 1-2-3 lat PS3 prześcignie xboxa ponieważ jest lepsza technologicznie ale przez ten czas zdąży się na nią uzbierać :)

Edit: Do xboxa także można dokupić myszkę i klawiaturę :)

Ale w klawiaturze nie można (np w GTA IV) mocniej bądź lżej wcisnąć "pedału gazu" a na padzie jak najbardziej :)

A jeśli chodzi o pada to w Xboxie się lepiej go używa ponieważ ciężej się wciskają guziki co daje większe opanowanie :) (nie wiem jak jest w przypadku pada dual schok 3 [czy jak to się tam pisze])

Więc tak jak już mówiłem jak kupować xboxa to wersję Premium i najlepiej dokupić Quick Charge Kit bądź Play & Charge Kit Black ;)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

oczywiscie, w PS3 tez masz sluchawki i mikrofon ale jak polaczysz sie z obcokrajowcami to chyba lepiej gadac pisemnie po angielsku z nimi niz slownie ;P na PS3 to mozesz na kompie obejrzec filmiki, no ale coz.. wszyscy chwalicie xboxa a nikt nie wspomnial o jednej rzeczy... xbox360 jak wyszedl tez nie byl taki rozbudowany jak jest teraz, tyle czasu minelo juz od premiery tej konsoli ze to nic dziwnego ze ma juz tyle mozliwosci, PS3 to znacznie mlodsza konsola i dopiero zaczyna stawiac swoje pierwsze kroki, z czasem tez sie rozwinie na wysoki poziom jak xbox ;)

2006-2010

Opublikowano

Właśnie dla tego powiedziałem że nie wiem co będzie za kilka lat ale wierzę że PS3 prześcignie xboxa ale puki co wydanie większej kassy tylko po to by mieć jak na razie gorszą konsole mija się z celem gdybyś czytał do końca to byś wiedział co napisałem :)

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

ja jestem za xbox 360 poniewaz jest duzo wiecej gier niz na ps3 i mozna pograc w bardzo fajna gierke taka jak Devil May Cry 4^^

Kandyduje na moderatora dzialu Cabal Online

Mniej spamu,wiecej szpanu:PMusimy odpicowac to forum:D

bd8153.png

6potiqwwv0.th.png

Opublikowano

@2UP DMC4 juz mozna grac na kompie, dawno ...^^

@topic:

Obecne ceny to mniewiecej takie sa Xbox-a

600zl+ oczywiscie za 600 niedostaniesz w sklepie tylko na jakiejs aukcji

pad 60zl+ bezprzewodowy ostatnio widzialem za 55zl + bateria i ladowarka.

A jak kupujesz premium to juz wieksza kasa z 900zl+ ja tam z dysku zabardzo niekozystam chyba ze jak jakiegos patcha do gry sciagam to wtedy jest cienko... bez dysku ale zazwyczaj daje rade.

A jak bendziesz kupowac GTA 4 mlody :P to poszukaj dobrze bo byla promocja ze GTA 4 + ladowarka i bateria.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Opublikowano
@2UP DMC4 juz mozna grac na kompie, dawno ...^^

@topic:

Obecne ceny to mniewiecej takie sa Xbox-a

600zl+ oczywiscie za 600 niedostaniesz w sklepie tylko na jakiejs aukcji

pad 60zl+ bezprzewodowy ostatnio widzialem za 55zl + bateria i ladowarka.

A jak kupujesz premium to juz wieksza kasa z 900zl+ ja tam z dysku zabardzo niekozystam chyba ze jak jakiegos patcha do gry sciagam to wtedy jest cienko... bez dysku ale zazwyczaj daje rade.

A jak bendziesz kupowac GTA 4 mlody :P to poszukaj dobrze bo byla promocja ze GTA 4 + ladowarka i bateria.

Dzieki, szczerze to nie wiedzialem o tym bede mial to na uwadze :).

card.png

Opublikowano

Co wybrałeś?

A jeśli chodzi o wersję to radzę premium ponieważ po updacie można instalować gry na dysk (całe)

więc można 2-3 ulubione mieć na dysku :)

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

ja na twoim miejscu wybralbym PSa .Na niego wyszla moja ulubiona gra na niego tekken ;d ale to zalezy od ciebie co wybierzesz ;d

Opublikowano

wiem ze to juz chyba koniec tematu ale ja chcialbym cos jeszce dodac moze ktos inny przeczyta Ja jestem posiadaczem WII i jestem dumny ciekawe gry fajna zabawa mam miedzy innym resident evil4 a co do tych 2 konsol ja bym nie kupil x'a 360, wy mowicie ze ps3 bedzie dobry za jakis czas a teraz lepiej kupic 360 - kupa .

Lepiej wydac raz na PS3 i juz nie wudawac mnostwa kasy na najblizszy czas tylko dokupujesz gier i dokupujesz gier, masz czas, zeby uzbierac sporo, przeciez za jakis czas to bedzie CUDOWNE (PS3 i gry) a ty juz nie musisz wydac tyle kasy tylko kupujesz to nowe super gry i sie smiejesz ze xbox zostaje w tyle !!!

@EDIT nowe gry tyle samo kosztuja na xa niz na ps3 a nie lepiej zbierac na te gry a nie znowu na konsole mlody i wtedy masz pokazny zbior

tiger.jpg~~|~~tiger.png

--------------------------------------------------------------------------------------

Czapa thx za sygne.

Opublikowano

No nie wiem ale mój brat cioteczny ma ps3 i od czerwca wydał już ponad 1k na same gry........ więc sądze że xbox lepszy :)

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Jak PS3 rozwinie skrzydelka to kupie sobie tez ta konsole. Interesowalo mnie jak wyglada sytuacja teraz, poniewaz na x'a, na chwile obecna jest wiecej exclusiv'ow niz na PS3. Jak wyjdzie Tekken 6 i pare ciekawych tytulow oraz poprawia tego multiplayera to sprawie sobie PS3 :].

card.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

@up

Patrz na date,heh jak patrze to jeden z moich pierwszych postów :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...