Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS 3 Vs Xbox 360 (65mn Falcon, Elite)

Mlodyske

PS3 vs Xbox 360  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybrac?

• PS3
      23
    • Xbox 360
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz chcialem dzis poruszyc odwieczny temat wojny pomiedzy tymi konsolami. Mam w planach zakup PS3 lub Xbox'a 360 (65 nm Falcon, Elite) lecz tak naprawde nie moge sie do konca zdecydowac ze wzgledu na to, ze ponoc dalej w xboxie wystepuje RROD. Zwracam sie wylacznie do uzytkownikow tych konsoli poniewaz chcialbym poznac wasza opinie na dzien dzisiejszy, dlatego iz wiekszosc tematow ktore przegladam na necie sa przestarzale i moglo sie przez ten czas sporo zmienic. Narazie jestem bardziej przekonany do PS3, poniewaz zawiera ona to co mnie interesuje i ulatwi mi (darmowa) zabawe. Konkretnie chodzi mi tutaj w wbudowane Wifi oraz darmowy serwis do gry w systemie multiplayer. Xbox przekonuje mnie swoja iloscia gier oraz tym, ze mozna go spokojnie przerobic. Natomiast zniecheca mnie faktem platnej uslugi Xbox live, oraz adapterem wifi, ktory niestety musze sam dokupic ( ok. 200zl ). Xbox zacheca swoja niska cena lecz nie posiada blue-raya i w/w komponentow ktore mnie interesuja. PS3 ma w/w komponenty natomiast jego cena jest wyzsza. Obydwie konsole maja pelno zachecajacych tytlow w ktore warto pograc, dlatego najchetniej kupil bym te 2 modele jednak wydatek jest zbyt spory jak na chwile obecna.

Prosze o wyrazenie opini user'ow tych konsol, a szczegolnie interesuje mnie czy w nowych modela x'klocka dalej wystepuje RROD.

card.png

Opublikowano

Pierwsze pytanie czy chcesz kupowac gry ? :)

Jesli chodzi o X-Boxa 360 to jak go mialem to byl w naprawie 12 razy ( dokladnie ) , jakos tak co 2 miesiace musialem go wymianiac ... pfff co chwila chodzic i chodzic ... Jesli chodzi o grafike no to musze przyznac jest ladna wiec nikt nie powinien sie czepiac ... no wlasnie jest ten problem z RROD'em ... Osobiscie jakbym bral to bez zastanowienia PS3 ...

Opublikowano

Można powiedzieć że dużo grałem na obu konsolach :)

Xboxa posiadam w wersji Premium :]

PS3 ma mój brat cioteczny a że w każdy weekend jeżdżę raz ja do niego raz on do mnie to jego konsolkę znam :)

A w wakacje siedzieliśmy przy 2 na raz ;D

Tak więc:

Xbox'a można przerobić :D

Już RRODA nie ma (w nowych konsolach [Premium])

Xbox live jest boski pełno graczy możliwość ściągania dem filmików itp (Playstion network jest nic nie wart (i dla tego za free dali ;p) w GTA IV trudno znaleźć serwer na którym da się pograć a w motor storimie ludzie mają takie laggi że żal (i tak tych ludzi nie jest za wiele))

Gry na xboxa (przerobionego) są bardzo tanie na PS3 bardzo drogie :)

Więc kupując Xboxa przerobionego zamiast wydawać fure na gry wydajesz trochę na live i jesteś zadowolony :D

Jedynie co mnie bardzo denerwuje w Xboxie to to że Pady są na baterie :(

W PS3 dualshock 3 jest boski a six axis też niczego sobie :)

PS3 ma większe możliwości na przyszłość jak na razie to producenci mają tylko problemy z tworzeniem gier na PS3

Do GTA IV będą dodatki tylko na xboxa nie będzie ich na PS3 ;)

Jeśli wybierzesz Xboxa to bierz wersję premium ponieważ elite to sposób M$a na sprzedanie starych WADLIWYCH jescze konsol :) (dodano fajna obudowę dysk i kilka bajerów)

Jeśli PS3 to co najmniej wersję 60GB ponieważ w 40GB nie można grać w gry z PS2/1 i w 40GB nie ma wi-fi

Jak coś mi się przypomni to dopiszę :)

(Ja proponuje jednak Xboxa)

Dzięki i pozdro!

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Mi wymienili starego iksa na model z czerwca (narazie nie przerabialny) i ładnie chodzi do teraz gram około 14h dziennie.Wszystko cacy naprawde polecam :)

Opublikowano

stara ;)^^

Hmm ,a jeszcze mi odpowiedz na pytanie Gry bedziesz kupowal czy torrenty ( czy tam inne zrodlo )

Opublikowano

Dzieki za obszerna wypowiedz bede mial to na uwadze! :)

@Aqua.

Jesli zdecyduje sie na XboxLive to zainwestuje w oryginalne gry poniewaz z tego co slyszalem, na pirackich wersjach latwo mozna otrzymac bana;).

card.png

Opublikowano

Ponad rok mialem x-Boxa i nie dostalem tak zwanego bana ^^ ... No tak jak bedziesz kupowal gry to sie nie zastanawiaj i bierz X-Boxa ,a jakiego to ci inni doradza ;p ^^

Opublikowano

Ja na dzień dzisiejszy polecam X'a ale PS3 ma większe możliwości w przyszłości ale do tego czasu zdąży sie uzbierać na nią kasę :) +sprzedanie x'a + PS3 i kilka gierek :)

W tej chwili nie ma większego sensu kupowania PS3 ale może warto się zastanowić nad WII ?

WII ma bardzo ciekawe sterowanie i gdybym miał trochę więcej kasy na pewno bym ją nabył :)

Myślę że jest z tym dużo więcej zabawy niż przy zwykłym sterowaniu :)

Wystarczy na YT wpisać WII i można zobaczyć jak to przezabawnie wygląda :)

Jeśli sie ma fajnych kumpli to już wypas totalny :)

No to jeszcze raz dzięki i Pozdro i życzę dobrego wyboru :)

Edit: Jak na razie Napędy lite-on są nieprzerabialne ale można jescze gdzieś upatrzyć Premiuma z Napędem Benq :)

Nie orjętuję sie dokładnie ale niedługo miał być update dashbordu i będzie można całe gry zgrywać na dysk xboxa też ważna rzecz bo na PS3 tylko część się instaluje a płyty i tak trzeba zmieniać i trzeba bardzo dbać bo płyty blue ray są mało wytrzymałe :) no to będzie na tyle :)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Hmm ,ale WII to inna grafika inne sterowanie i inne pieniadze ;)^^ wiec to wzgled gustu - ja bym wolal kupic PS3 niz WII ;)

Opublikowano

Mialem juz doczynienia z Wii i powiem ci szczerze, ze ta konsola jest dobra na jakies imprezy w domu gdzie mozna sobie popykac z kumplami, fakt jest przy tym sporo zabawy ( Wario Ware, Wii Sports, Legend's of Zelda itp.) Natomiast mnie interesuje konsola tylko i wylacznie pod moj gust, a szczerze ci powiem, ze zawsze do Xboxa mnie ciagnely takie tytuly jak Halo itp. bo o Gears of War to juz chyba nie musze wspominac. Dzieki wszystkim za rady, jeszcze dokladnie rozpatrze moja decyzje. Pozdrawiam chłopaki ;).

card.png

Opublikowano

jestem posiadaczem PS3, jestem bardzo zadowolony z tej konsoli i napewno polecilbym ja kazdemu kto chce kupic sobie konsole jakas ;) PS3 i takie gry jak GTA IV , Metal Gear Solid 4 itp. to naprawde dlugo sie nie znudza :)

2006-2010

Opublikowano

Ja jestem za xbox-em i gram tylko na orginałach mam z 20gier miedzyinnymi GTA 4 , GRAW 2 i itd i nigdy mi sie jeszcze niepopsuł xbox ani pad jestem zadowolony z tej konsoli wiekszosc zeczy mam microsofta i nigdy mi sie niepopsuły

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Opublikowano

Nie jestem Pc-fanem. Pieniadze ktore wloze w kompa dostarcza mi zabawy z grami na najblizszy rok, 2 lata max. Natomiast wydajac tys. zl mam gwarancje ze na 5 lat mam spokoj z grami i nie musze dokladac do xboxa dodatkowej kasy zeby pograc w nowy hit, tak jak bym to musial zrobic w kompie..

card.png

Opublikowano

@nuclear1985

ja posiadam takowego dobrego kompa (crysis chodzi na high detalach nawet) i ci powiem ze to nie wszystko a padem nie pograsz w duzo fajnych gier bo nie sa zrobione pod pada tylko myszka+ klawiatura, na ps3 duzo fajniej sie gra, ciekawszy troche ten klimat gry =p

@Mlody

miesiac po premierze dobrej gry i masz juz piraty + wyszly juz sposoby na gre multiplayer gdzie wymaga orginalnego cd keya, to az tak z ta kasa tez nie przesadzajmy

2006-2010

Opublikowano

Mówił już ,że chce kupowac gry ( to jego decyzja ) ,bo nie chce dostac takowego Bana ;p A po za tym to temat o Konsolkach wybrał też i to więc po co mu wmawiacie o kompie jak może ma go dośc na dzien dzisiejszy ... Co do konsol - na konsole sa czesto gry gdzie wiecej potrzeba czasu na przejscie jej jest ,a po za tym jest ta trudnosc ,ze grasz padem ,a nie myszka i klawiaturą ... Trzeba sie z tym oswoic ;)^^

Opublikowano

Ja ci osobiście polecę Xbox 360 chociaż nie jestem fanem konsoli tutaj można jednak przysiąść gdyż jest parę fajnych gitów w które można pograć :)

Opublikowano

No soory ale ja wole PC. Nie mam zamiaru placic 1200 z za konsole + 300 zl za kazda koleja gre

ale wybral bym ps chodz xpox tez daje rade kwestia gustu

Opublikowano
No soory ale ja wole PC. Nie mam zamiaru placic 1200 z za konsole + 300 zl za kazda koleja gre

Xbox Arcade 600+zł. Gry? Chcesz mi wmówić że każdą grę na PC kupujesz oryginalną? Poza tym na konsole można złapać o wiele taniej [polskie wersje/troszkę starsze gry].

A PC? 2k zł~[jak nie więcej, nie liczę dodatków typu monitor myszka etc] do tego 400zł za windowsa [jak liczysz oryginały] i płacisz za gry po 129 zł. Szał. A za 2 lata martwisz się czy pójdzie Ci kolejna gra, która wprowadza tylko nową grafikę i wyższe wymagania.

Opublikowano

Moj pc kosztowal 4kzł, orginalny windows wzraz monitorem. PS3 rulezz :P

Ok, szukalem po googlach porownanie Ps3 z Xbox 360, powinno zainteresowac choc raczej wymagane jest przeczytac to jesli chce sie kupic konsole, napisane jest wszystko o graniu przez neta, gry itd..

No więc jeżeli chodzi o cenę to mimo wszystko konsole w.g. mnie są porównywalne, cena pakietu startowego sony może się wydawać nieco wyższa ale jezeli weźmie się pod uwagę to, że Xbox'owi troszkę brakuje do konfiguracji PS3 to po dokupieniu części dodatkowych jego cena staje się porównywalna z produktem Sony (może nawet ją przewyższać). Ilością dostępnych tytułów Xbox przewyzsza narazie PS3 ale jest to powodem ok. rocznej róznicy w dacie premier obu konsol, na dodatek PS3 się już rozkręca. Jezeli nastawiasz sie na gre multiplayer to obie konsole mają wiele do zaoferowania. X360 może sie pochwalić swoim Xbox Live, swietnym community i doswiadczeniem w jego budowaniu z tym, że za granie on-line trzeba płacić i to sporo. Sony w przeciwieństwie do Microsoftu udostępnia mozliwość grania przez internet za darmo, nie posiada jednak tak rozwiniętej platformy on-line przynajmniej do premiery Home, która zbliża sie wielkimi krokami (Home to platforma on-line bazująca na idei znanej chociażby z internetowej gry secondlife, sterujemy swoim avatarem, posiadamy własne mieszkanie itd. usługa ta nie przewiduje specjalnych opłat abonamentowych, chyba ze masz zamiar dokupywac zestawy fatatałaszkow, mebli czy chociażby nowe, większe mieszkanie). Pytałeś o możliwości odpalania "lewych" płyt na konsolach, no cóż na X360 jest to możliwe ale wiąże się to ze słodziutkim banikiem na Xbox Live, póki co PS3 nie pozwala na jakiekolwiek tego typu manewry. O ile wiem na dzień dzisiejszy każda konsola pozwala na odpalenie filmów w formacie Divx. Jeżeli chodzi o dodatki to PS3 jako, że posiada wbudowany moduł bluetooth można do niego podłaczyc bezprzewodowy headset BT, na konsoli można zainstalowac dystrybucję Linuxa, posiada ona aplikację pozwalającą na branie udziału w projekcie Folding@Home, ma wbudowanie wi-fi (internet bezprzewodowy) jeżeli dorwiesz wersję z 60GB dyskiem to będzie ona wstecznie kompatybilna z PS2 i PSone, bedzie miała 4 porty USB, i czytnik wszelkiej maści kart pamięci. Do konsoli można z łatwością podłączyc wszelakie akcesoria takie jak pamięci flash, myszki i klawiatury USB. PS3 bardzo ładnie współpracuje również ze swoją mlodszą siostrą - PSP. Kontrolery ładowane są przez porty USB wiec nie ma problemu z wymienianiem baterii, posiadają one również sensory położenia w przestrzeni co pozwala na zabawę machając padem. No i na koniec trzeba jeszcze wspomnieć, ze jako jedyny next gen PS3 posiada pełnoprawny napęd HD, który w przeciwienstwie do Xboxowego HDDVD jest wspierany przez największe firmy zajmujące sie dystrybucją filmów. Xbox 360 aby mógł łączyć się z siecią bezprzewodowo wymaga dokupienia specjalnej przystawki, płacić musimy również jeżeli chcemy mieć możliwość ogladania filmów w HD (zewnętrzny napęd to koszt rzędu 500zł). Headset wymaga podłączenia do kontrolera, o ile dobrze pamiętam Xbox również posiada kilka portów USB (2 z przodu i 1 lub 2 z tyłu, nie pamiętam dokładnie). Kontrolery wymagają wymiany baterii AA. Nie sposób pominąc kwestii awaryjności Xboxa, która jeszcze do niedawna utrzymywała sie na stałym 30% poziomie teraz jest lepiej ale i tak daleko microsoftowi do konkurencji w tej kwestii (ok 16% Xboxów jest narażona na RRoD). No i to by było na tyle bez wątpienia obie konsole mają wiele do zaoferowania ale ja osobiście wybrałem PS3...

2006-2010

Opublikowano

Jeśli chodzi o to to bym wybrał XBOXA 360

po 1 możesz grac na piratach itp

po 2 na PS3 jeszcze nie znalazł nikt sposobu ale na pewno znajdą za kilka lat :D

po 3 jeśli ci się XBOX 360 przegrzeje czy coś dajesz do naprawy i naprawią naprawa może być droga ale coś za coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...