Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pozdrowienia z wakacji w Auschwitz

Koks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kilo_Kartofli o to odpowiedz

Komuna to ustrój polityczny który wprowadziła Polska

Za komuny w Polsce rządziła Rosja i właśnie Rosja podtrzymywała komunę w Polsce

to nie odpowiedz kto ja nam załatwił

a odp: jest taka Nie Rosja tylko Anglia i Ameryka bo bez gadania im oddali Polskę a komuniści z tego tylko skorzystali

Opublikowano

Jeśli do mnie pijesz, co raczej napewno robisz... to troszkę logiki...

Tu już nawet nie chodzi o to co kto by zrobił, o to co było, o to co myślisz o tym, o niechęć do innych narodów... można wymieniać to co jest mało ważne w tym wszystkim, prawda?

Tu chodzi o pamięć, prawdę i zachowanie jakiejś tożsamości i integralności narodowej...

Bo jeśli o tym zapomnimy to na końcu wyjdzie, że to Niemcy i Rosjanie są wielkimy poszkodowanymi, a My rozpętaliśmy wojnę...

Juz to zaczyna się dziać... już teraz Niemcy kręcą filmy jakimi to oni nie są poszkodowani, jakie katusze przechodzili i ile się wycierpieli...

A Rosjanie? Z Dymitriady zrobili wielkie zwycięstwo narodowe... gdzie to przegnali "złych Lachów"... trzeba czytać pomiędzy wierszami...

Najważniejsze w tym jest to, żebyśmy nie zapominali historii, bo to czy ty to uszanujesz czy i nie to twoja sprawa i nikt nie ma o tym decydować ;)

Więc myślcie co chcecie, ale nie pozwólcie na kłamstwa..;] Bo to jest najważniejsze...

No tak, zaraz się do mnie doczepicie, że ot wielki patriota, homofob, etc..

Każdy sądzi według siebie, a to jak patrzy na świat to osobista sprawa :)

O gustach się nie dyskutuje więc kończę ten mój śmieszny, bezcelowy wywód :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano
Ciekawy jestem czy tak samo bys mowil gdybys jedna noga siedzial w piecu.

@ młody i makin

To zależy kiedy. Czy podczas zwiedzania czy podczas wojny. Jak już mówiłem, że podczas wojny nie dopuścił bym do takiej sytuacji, a podczas zwiedzania chyba bym nie wszedł tam bo po co mam tam wchodzić do pieca ?

Powiedz mi co mi da, to że będę stękał i płakał ? Nikt nie zmieni myslenia rosjan i niemców. Każdy wie swoje. Każda woja ciągnie ofiary. Nie doszło by do tego mordu gdyby kilkaset lat teamu inni władcy nie rozwalili Polski tylko ją budowali ;]. Polacy mordowali również więc każdy równy sobie. Moim współczuciem nie przywrócę życia ani nikogo nie podniosę na duchu.

po2 Jak mi zabraknie pieniędzy czy rodziny ktoś mi pomoże ? wątpię ;] a jak myslisz że tak to soory ale chyba nie masz pojęcia o życiu, musisz liczyc tylko na siebie bądź rodzinę.

Od walczenia o prawdę i odszkodowania jest prezydent i rzad którzy powinni cos organizować. Powinni stawiać pomniki upamietniające, uczyć na historii a nie jakiś pierdół o Anglikach Hiszpanach może ja to mam robić bueheh

"Dziwi mnie ta twoja obojetnosc, poniewaz widocznie masz za dobrze w zyciu dla tego tak podchodzisz do tej sprawy. "

No a co mam sie załamać i podciąć sobie żyły ? Kolejny dzień przynosi nowe szanse na nowe życie.

"Zeby zrozumiec takie rzeczy nie tylko trzeba znac historie, ale takze trzeba do tego dorosnac. Skoro takie rzeczy Cie nie obchodza"

mam te etapy za sobą ale i tak mnie to nie interesuje.

"gdyby w tych czasach ktos dokonal mordu na twojej rodzinie czlowieku (?)"

Zatrzymalismy się w czasie ? No i dokonał by no i ? Musiał bym żyć dalej i nie podawać sie ?

"ukazujesz brak szacunku dla tych ktorzy chcieli aby nam bylo dobrze"

no soory ale moją rodzinę darzę szacunkiem, niestety nie widzę, żeby ktoś inny troszczył się o mnie więc chyba "ktorzy chcieli aby WAM bylo dobrze"

Myślisz, że ktoś robi coś dla ludzi bezinteresownie ?

"zamiast przy komputerze nie siedzial bys z plugiem na polu"

kazdy jest kowalem swojego losu. jeżeli bym siedział na polu to znaczy, że mi to odpowiada, w obecnych czasach każdy ma możliwosci na zmianę tylko trzeba mieć chęci i nie być leniem

Opublikowano

Heh ;)

Nie chodzi o współczucie, co do mordowania, tu chodzi o ludobójstwo, a nie zwykłe zabijanie...

Każdy wie swoje i bardzo dobrze, może dzięki temu dzięki "naszemu" pokoleniu zbudujemy Nową Polskę ( ale to socjalistycznie zabrzmiało ;/ )

A tak BTW. zdjęcie jest z obozu Majdanek, a nie Oświęcim...

EXPmIpC.gif

Opublikowano

a wiecie co mi tu cos smierdzi, wydaje mi sie ze Koks wzial to z internetu i mysli ze jest fajnie on w postach (pierwszych w tym temacie) pisze ze to on na tych zdjeciach a pozniej

Czy podczas zwiedzania czy podczas wojny. Jak już mówiłem, że podczas wojny nie dopuścił bym do takiej sytuacji, a podczas zwiedzania chyba bym nie wszedł tam bo po co mam tam wchodzić do pieca ?
jak widac pisze jako mezczyzna np. Jak już mówiłem. wiec nie wiem po co ten temat i tak klamie skoro na zdjeciu widac ze to dziewczyna (kobieta)

a co do tematu mimo tych gadan pani (pana) Koksa to i tak kto mogl nic nie czuc wchodzac do takiego pieca i mowienie ze bym sie zabil na ich miejscu jest bez sensu i nie ma pokrycia moralnego Dziekuje

tiger.jpg~~|~~tiger.png

--------------------------------------------------------------------------------------

Czapa thx za sygne.

Opublikowano

Sry nie sądziłem , że nie zrozumiecie mojej ironii "Tak to ja niezła fotka no nie :> " to chyba logiczne ze to nie ja jak mam w profilu ze jestem mezczyzna a na zdjeciu jest typiara. Troche przecenilem was.

TO NIE JA JESTEM NA ZDJECIU

troche sie usmialem :D

ja sie nie dziwie ze wam kradna konta w grach jak wy wierzycie w kazde slowo i nie podchodzicie z dystansem do internetu.

Opublikowano

Po prostu zakończmy tą rozmowę... tak to forum.. gadamy, ale co zrobić niektórzy nie rozumieją... ;)

Mądre rozmowy wyjaśniły to co było nie jasne, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem :)

Nigdy nie będzie tak, że wszyscy wszystko zrozumieja albo będą zbyt emocjonalnie do tego podchodzić będą ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Zgadzam się z koksem, co było minęło. Pf, jestem może za młody żeby się wypowiadać, ale sądzę że ,,trzeba zapomnieć o przeszłości i mknąć dalej'', teraz nie ma wojny, kiedyś była, dobra zginęło wiele milionów osób, będziemy o nich pamiętać. Ale po co od razu rozpaczać i pogrążać się w żałobie po nich? To ich na pewno do życia nie przywróci. Ta dziewczyna na zdjęciu pewnie jest SwEeTaaŚnĄ LaSeeCzKą;*** która nie uważała na lekcjach i nie wie że w tym piecu mogło zginąć wcześniej wiele niewinnych osób i trzeba mieć do takich miejsc szacunek. Ciekawe kto robił jej to zdjęcie? Mam nadzieję że nie opiekun/rodzic :P. Hmm. Ciekawe co się stanie jeżeli ktoś wbije do jej tępego łba prawdę o obozach koncentracyjnych i piecach? Pewnie popadnie w jakąś psychozę. Chociaż nie, to zrobiłby normalny człowiek, a nie emo ;p

Opublikowano

Bylo minelo ide spac, jeszcze przyjdzie czas na obozy bo jak widac rosja cos swiruje a moze zamiast obozow ujrzymy tylko grzyba i bedzie po nas. Wiec ciesz sie chwila i rob tak aby kazdy byl zadowolony a w szczegolnosci ty .No niestety tak to jest jak ktos mysli ze jest wyzsza rasa ;]

Opublikowano

Nie ma sensu ta pogadanka, poniewaz to tak jakbys ateiscie wpieral, ze ma uwierzyc w Boga. Narazie masz jeszcze pod nosem kasze i darmowy internet ktory funduje Ci twoja mama, a o pracy wiesz tyle co o historii Polski. Nie ma sensu tego drazyc, bo skoro mowisz, ze smierc twojej rodziny byla by Ci obojetna i ty bys zyl dalej wesolo to wszystko samo mowi za ciebie. Konkretnie chodzi mi o to, ze ludzie ktorzy przezyli taka tragedie w zyciu odczuwaja to dalej przez swoj zywot, a nie wchodza na internet i mowia, ze "stalo sie to trudno" i nie beda plakac za tym co bylo kiedys. Zycze Ci abys byl taki madry w zyciu jak przy klawiaturze, bo to co piszesz jest naprawde przygnebiajace. Nie rozrozniasz chyba czlowieku takich pojec jak ciecie sobie zyl i szacunek do tego co bylo kiedys, masz racje moze nie musisz byc emo i ciac sobie zyl no i tak jak twierdzisz nie tesknic za innymi. Ty widocznie nie jestes emo, ale stylizujesz sie na takiego Disco Polowca co slucha Bajer Fulla, albo Majki Jerzowskiej, ktory ma blache podejscie do zycia i nawet jak zostanie sam na tym swiecie to zachowa sie jak bohater Hulk Hogan (z Grom w Raju). Moze cos po nim bedziesz mial tylko braknie ci tej magicznej motorowki. Brak slow.

card.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...