Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 1

Problem z tłem css

Bruce79

Pytanie

Opublikowano

Witam otóz mam problem gdyż kiedy chce dać tło do mojej strony tak, aby było ono wyskalowane to dzieje się taki problem jak widać poniżej kod daje również niżej i prosze o pomoc :>

fEHDNXD.png

a tu kod 

Cytat

<!doctype html>

<head>

<meta charset="UTF-8">

<title>tytul</title>

<script>

</script>

<style>

body{

background: url(tlo2.jpg) no-repeat;

background-size:100%;

}

</style>

</head>

<body>

</body>

</html>

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, carbonx napisał:

Co rozumiesz przez "wyskalowane"?

Wytłumacze to inaczej chce aby to tło było idealnie dostosowane do wymiarów przeglądarki bo tak jak jest wyżej na ssie dzieje się kiedy przykładowo otworze chroma w oknie. Tło jest tylko do połowy niestety ;/ Dodam, że sam obrazek ma wymiary 1920x1080.

Opublikowano

Nadal to samo, dodam że to występuje tylko przy tym jak rozciągam okno przeglądarki w pionie(czyli problem jest z długością, a nie szerokością, bo szerokość jako tako jest uzupełniana przez tło, a długość zostaje częściowo biała tak jak jest to na zdjęciach wyżej).

Opublikowano

Jeżeli zrobiłeś wszystko tak jak napisałem to jest to niemożliwe - niezależnie od tego jakbyś rozciągał okno przeglądarki tło będzie się dostosowywało do rozdzielczości. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...