Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO - gra się nie uruchamia

crvss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otuz od niedawna mam problem ze csgo mi sie nie wlacza. nie wiem czym to jest spowodowane prosze o pomoc. a wiec gdy wlaczam cs go pokazuje sie uruchomiona po chwili na 1 sekunde synchronizacja i sie wylacza. reinstalowalem cs go zaaktualizowalem sterowniki i nic dalej to samo.

Opublikowano

Jeżeli masz avasta, to go wyłącz, sprawdź spójność plików.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

• Adder. zmienił(a) tytuł na CS:GO - gra się nie uruchamia
Opublikowano
16 godzin temu, Anhin napisał:

Dobra dobra, zainstaluj te biblioteki co podlinkowałem. Nawet podlinkuje je drugi raz - TUTAJ

wlasnie instaluje

16 godzin temu, Anhin napisał:

Dobra dobra, zainstaluj te biblioteki co podlinkowałem. Nawet podlinkuje je drugi raz - TUTAJ

zainstalowalem i nic mam zrestartowac komputer czy cos?

Opublikowano

Zobacz czy nie masz jakiejs komendy wpisanej w opcje uruchamiania. 

Spróbuj też wyłączyć antywirusa, sprawdzić spójność plików i włączyć cs'a, może antywirus blokuje jakiś plik.

Opublikowano
31 minut temu, Maksasioros napisał:

Zobacz czy nie masz jakiejs komendy wpisanej w opcje uruchamiania. 

Spróbuj też wyłączyć antywirusa, sprawdzić spójność plików i włączyć cs'a, może antywirus blokuje jakiś plik.

Nie mam komendy zadnej, mam wylaczone wszystkie antywirusy i sprawdzalem juz spójnosc i nic 

Opublikowano
28 minut temu, Anhin napisał:

Jaki system posiadasz i czy próbowałeś na czystym configu włączyć grę?

za kazdym razem odpalam na czystym configu ps. mam windows 10

jakis gosciu jakis czas temu mial ten sam problem napisal o nim na forum steam csa i go rozwiazal ale nie napisal co bylo problemem. dodalem go do znajomych i jak zaakceptuje to sie go zapytam jak naprawil ale chcialbym miec jak najszybciej naprawione wiec jak mozecie jeszcze jakos mi pomoc to bardzo prosze 

Opublikowano

OK OK - Zainstalowałeś biblioteki więc na pewno one nie są powodem nie włączania się gry. Teraz zainstaluj a dokładnie to zaktualizuj DirectX - ściągniesz go STĄD. Potem uruchom steama jako administrator i spróbuj odpalić grę. Gdy to nie pomoże to kolejny krok to usunięcie całej zawartości folderu Counter-Strike Global Offensive (steam/steamapps/common) oraz całej zawartości folderu 730 (steam/userdata\twójsteamid3) - po tych czynność sprawdzasz spójność plików - gra się zainstaluje na 100% na czysto.

Jeśli to nie pomoże to problemem jest prawdopodobnie system - w takim wypadku otwierasz powershella jako administrator (PPM na START - domyślnie Powershell ten jest, ale jak jest wiersz poleceń to tez może być) - wpisujesz:

dism /online /cleanup-image /restorehealth

sfc /scannow

Ważne abyś uruchomił powershell jako administrator - komendy sprawdzą i naprawią uszkodzone pliki i integralność plików, potem restartujesz system i sprawdzasz czy gra odpala.

Opublikowano

wiesz co sprawdze te problemy a mozliwe jest to ze problemem moze byc odblokowanie przez powershella Planu Zasilania Najwyzsza Wydajnosc ? oraz uzywanie go?

Opublikowano

Nie sądzę, bo jeśli wcześniej CS startował to teraz też powinien startować. Co do planu zasilania najwyższa wydajność był, jest i pewnie będzie skierowany on do użytkowników profesjonalnych - nie daje on praktycznie żadnych przyrostów w aplikacjach 3D - ot po prostu nie pozwala na usypianie dysku a tak jest identyczny jak plan Wysoka Wydajność. Na dodatek i to taka ciekawostka - plan zasilania najwyższej wydajności przy zasilaniu bateryjnym nie wymusza maksymalnej wydajności w porównaniu do planu zasilania wysokiej wydajności, zamiast tego preferuje on średnie stany oszczędzania energii - więc jak korzystasz z laptopa to sobie sam odpowiedz czy na serio daje Ci to jakąkolwiek wydajność.

Opublikowano
7 godzin temu, Anhin napisał:

Nie sądzę, bo jeśli wcześniej CS startował to teraz też powinien startować. Co do planu zasilania najwyższa wydajność był, jest i pewnie będzie skierowany on do użytkowników profesjonalnych - nie daje on praktycznie żadnych przyrostów w aplikacjach 3D - ot po prostu nie pozwala na usypianie dysku a tak jest identyczny jak plan Wysoka Wydajność. Na dodatek i to taka ciekawostka - plan zasilania najwyższej wydajności przy zasilaniu bateryjnym nie wymusza maksymalnej wydajności w porównaniu do planu zasilania wysokiej wydajności, zamiast tego preferuje on średnie stany oszczędzania energii - więc jak korzystasz z laptopa to sobie sam odpowiedz czy na serio daje Ci to jakąkolwiek wydajność.

zrobilem to z powershell i nic dalej to samo i directx tez ps. wlasnie sprawdzam spojnosc dam znac jak to zrobie 

Opublikowano

Kurde nietypowy błąd, pierwszy raz taki widzę, że po tych rzeczach co pisał Anhin nadal Ci nie działa.

Zobacz prostą rzecz po prostu:
- uruchom csgo.exe w trybie zgodnosci z twoim systemem operacyjnym i uruchom jako administrator.

Wielu ludziom tak pomagało, więc możemy zobaczyć ;d

Opublikowano
1 godzinę temu, Maksasioros napisał:

Kurde nietypowy błąd, pierwszy raz taki widzę, że po tych rzeczach co pisał Anhin nadal Ci nie działa.

Zobacz prostą rzecz po prostu:
- uruchom csgo.exe w trybie zgodnosci z twoim systemem operacyjnym i uruchom jako administrator.

Wielu ludziom tak pomagało, więc możemy zobaczyć ;d

i tu sie pojawia problem bo mam windows 10 a w trybie zgodnosci nie ma windows 10 jest 8 7 xp itp

Opublikowano
2 minuty temu, crvss napisał:

i tu sie pojawia problem bo mam windows 10 a w trybie zgodnosci nie ma windows 10 jest 8 7 xp itp

Spróbuj Win 7 / 8 

Opublikowano

Jeśli uruchamianie w zgodności nie pomoże to utwórz nowe konto użytkownika (ustawienia - konta - rodzina i inni użytkownicy) i na nim spróbuj włączyć grę - jeśli się uda to winą jest konto użytkownika i łatwiej jest utworzyć nowe konto niż szukać problemu w plikach i rejestrze. Ogólnie to ciężko się naprawia tego typu problemy z cs'em, bo problem zawsze jest inny, jednakże jeśli problem jest w plikach użytkownika (nie systemu) to winą jest jakiś program, który ingeruje w rejestr lub pliki użytkownika.

Opublikowano
38 minut temu, Anhin napisał:

Jeśli uruchamianie w zgodności nie pomoże to utwórz nowe konto użytkownika (ustawienia - konta - rodzina i inni użytkownicy) i na nim spróbuj włączyć grę - jeśli się uda to winą jest konto użytkownika i łatwiej jest utworzyć nowe konto niż szukać problemu w plikach i rejestrze. Ogólnie to ciężko się naprawia tego typu problemy z cs'em, bo problem zawsze jest inny, jednakże jeśli problem jest w plikach użytkownika (nie systemu) to winą jest jakiś program, który ingeruje w rejestr lub pliki użytkownika.

niestety nadal nie dziala :( pokazuje failed to connect to steam local client 

Opublikowano

Występuje to po ustawieniu zgodności czy po utworzeniu nowego konta użytkownika?

Przy takim problemie - sprawdź integralność plików gry, sprawdź aktualizacje steama, w folderze steam w właściwościach steam.exe w zakładce zgodności uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z zgodnością, to samo zrób z csgo.exe - jak nie pomoże i problem występuje po utworzeniu nowe konta użytkownika to reinstaluj steama - najlepiej na czysto, jak gra odpali to wróć na stare konto i sprawdź czy też gra odpala.

Opublikowano
1 godzinę temu, Anhin napisał:

Występuje to po ustawieniu zgodności czy po utworzeniu nowego konta użytkownika?

Przy takim problemie - sprawdź integralność plików gry, sprawdź aktualizacje steama, w folderze steam w właściwościach steam.exe w zakładce zgodności uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z zgodnością, to samo zrób z csgo.exe - jak nie pomoże i problem występuje po utworzeniu nowe konta użytkownika to reinstaluj steama - najlepiej na czysto, jak gra odpali to wróć na stare konto i sprawdź czy też gra odpala.

po utworzeniu nowego konta ps. robilem to wszystko oprocz reinstalu steama na nowym koncie sprobuje i dam znac

dalej to samo

Opublikowano

Ciężki przypadek, na yt niektórzy polecają zmianę rozdziałki w windowsie a potem odpalenie gry. A co do sterowników - możesz napisać czym aktualizowałeś sterowniki oraz jakie dokładnie sterowniki zainstalowałeś? Z doświadczenia wiem, że dla większości osób aktualizacja sterowników wiąże się na wejście na stronę AMD lub NVIDIA i dla nich to aktualizacja wszystkich sterowników. Podaj też jaki posiadasz procesor, płytę główną i grafikę, jak posiadasz jakąś zewnętrzną kartę sieciową lub dźwiękową to też podaj dokładny model, jak masz laptopa to podaj pełny model lapka.

Opublikowano
12 godzin temu, Anhin napisał:

Ciężki przypadek, na yt niektórzy polecają zmianę rozdziałki w windowsie a potem odpalenie gry. A co do sterowników - możesz napisać czym aktualizowałeś sterowniki oraz jakie dokładnie sterowniki zainstalowałeś? Z doświadczenia wiem, że dla większości osób aktualizacja sterowników wiąże się na wejście na stronę AMD lub NVIDIA i dla nich to aktualizacja wszystkich sterowników. Podaj też jaki posiadasz procesor, płytę główną i grafikę, jak posiadasz jakąś zewnętrzną kartę sieciową lub dźwiękową to też podaj dokładny model, jak masz laptopa to podaj pełny model lapka.

DriverBoosterem aktualizowalem.

procesor intel core i3 larta intel graphics 4400 a zewnetrzna karte sieciowa od tp linka taka bialo czarna niestety nie znam modeli plyty glownej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...